dimarts, d’octubre 31, 2006

Tots Sants ja arriben

nom Foto: Quico Melero
:
Avui és un dia per desintoxicar-se però me l'he passat pencant com un boig, amb alguna feina endarrerida, sortint uns minuts per comprar els panellets i una estoneta per dinar. Ara mateix, per exemple, he signat unes desenes d'expedients sancionadors en matèria de civisme (insults, pixades i altres perles irreproduïbles) que m'havien deixat al matí. Si no tingués la fe que tinc en l'espècie humana m'agafaria una depressió. En fi, penso que la meva funció dins l'organigrama municipal combina per força, ni que sigui d'anar per casa, la potestas amb l'autoritas, i que la confiança amb l'espècie, de fet, ho és també amb els límits de la seva natura i de la seva cultura.
:
És bo pensar això la vigília de Tots Sants (que no pas del Dia de Difunts, que és el dia 2). És la manera, crec, com la cultura cristiana té de dir-nos això de l'espècie. Som un cas, sí. Però som el cas. La nostra perdició, segur, però també la salvació. Vaig retallar un article molt bo de Víctor Gómez-Pin, un dels principals defensors actuals del cartesianisme a Espanya, sobre aquest tema ("Tecnolobos") a El País que ara no tinc a mà però que, si puc, aviat us en reproduïré un tros. Si tots els racionalistes pensessin com ell, els postmoderns (o com es digui això que som la gent d'ara) ens hi reconciliaríem.
:
Però avui, a l'hora de reflexionar, val la pena aturar-se en un magnífic post de l'amic Jaume Subirana on, en un sol lloc, compara la porqueria més immunda amb la poesia més sublim. (S)Ostres, si encara no ho teniu reflexionat, llegiu-lo. I si ja ho teniu pensat, també.
:
Us transcric un infame paràgraf, pertanyent al primer grup, l'autor del qual és un destacat votant i propagadista del principal partit de l'oposició a Catalunya:
Els socialistes són així, són això. És un càncer que aquesta gentola tingui accés a la vida pública de la nació. És un càncer i els càncers han d'extirpar-se. No es pot ser ni una mica condescendent amb aquesta col·lecció d'impresentables: són l'escarni de tot allò pel que sempre hem lluitat, són la degradació moral i institucional de Catalunya, són l'exportació express de la misèria d'on provenen.
Tots Sants. Però alguns s'esforcen en tot el contrari. Feliç castanyada.

dilluns, d’octubre 30, 2006

Esperant Tots Sants - XV

nom
:
Aquesta nit a les 12 acaba la campanya electoral. Demà, a fer bondat i dimecres a fer de Catalunya un país governat per les esquerres. Al migdia, el conseller Mascarell ha visitat la seu de la Fundació Vilaseca (foto) i, després, ha dinat amb entitats culturals a Caldes d'Estrac. La visita ha estat esplèndida, hem estat més d'una hora a la seu de la Fundació visitant el nombrós i qualificadíssim material que nodrirà el futur Museu de Can Marfà. El conseller, encantat. A la tarda, hem anat al míting del Palau Blaugrana, un darrer bany d'entusiasme per encarar les hores que queden per arrencar tots els vots dels indecisos que encara falten.
:
nom
:
Tot això l'endemà de la victòria de Lula al Brasil. El millor presagi de la de Montilla a Catalunya.
:
Serà una Catalunya on ningú dirà, com ha dit Mas, que és gràcies al seu permís, l'expedidor de carnets, que Montilla pot ser president. O, com ha dit Pujol, que ha de guanyar el candidat nacionalista per "descontaminar" Catalunya. Prou. Ara és l'hora dels catalans.
:
Material de campanya
:
Si cliqueu aquí accedireu a un reguitzell de vídeos de trossets del debat a TV3, l'únic debat que hi ha hagut (recordeu l'oferta de fer 2 cara a cara que havia fet el PSC?), per si encara algú té dubtes sobre la mena de candidat que és Artur Mas.
:
I aquí una prova de la destresa de la campanya de Madí, una carta convidant Montilla (com a Ministre, ves) a l'acte de final de campanya de CiU.
:
I aquí, el darer escàner contra les mentides d'aquests senyorets. Als que, segons ells, els hem d'estar agraïts per poder-nos presentar a les eleccions. Sí, bwuana. Copio d'Iceta les darreres recomanacions: "Així mateix, podeu mirar l’entrevista a Antoni Castells a Nou Cicle TV, el segon capítol de l’animació que explica els 1000 dies de govern Maragall preparada per Ciutadans pel canvi, L’Escàner número 4 (la segona part de la crítica al document d’Artur Mas signat davant notari), i les adhesions recollides per les plataformes President Montilla i Més progrés, més socialisme."
:
La porra
:
En Joan Lleonart em llança un repte: fer una porra abans del dia 1 a les 20:00 h. Aquí teniu la meva, que m'ha sortit poc optimista:
  • PSC 46 escons
  • CiU 44 escons (la ditxosa Llei electoral...)
  • ERC 18 escons
  • PP 14 escons
  • ICV 13 escons
Passo aquest repte a aquestes cinc persones: Toni Blanch, Toni Guirao, Carme Cuadras, Xavi Amat i Maria Escalas .

diumenge, d’octubre 29, 2006

Esperant Tots Sants - XIV

Fent campanya a tot arreu :

Així és com ha anat. Dilluns l'acabem amb la visita a la comarca del conseller Ferran Mascarell i amb l'anada al míting final al Blaugrana, amb uns quants centenars de mataronins. Com us vaig dir, divendres vam acabar al nostre local del barri de Cerdanyola amb un bon speech de Fontbona i Manuel Mas (el Mas bo, que diu ell), com podeu veure a la foto, d'en Quico Melero.
:
I la gent respon amb ganes. Ganes d'anar a votar i de parlar de coses concretes, "més dels catalans que de Catalunya", com va dir en Santi.:

I quina calor que fa. Fins i tot el temps està en campanya!
:
CiU és el mal govern
:
Foto: Las Provincias.
:

El bon govern que prediquen canta com una "almeja". I s'estimen més el món de la fotografia (sub-secció autoretrat) que Catalunya.
:
Dic que són mal Govern després de llegir el darrer exemple: La Unió Europea ha hagut de denegar un ajut de 42,8 milions d'euros per falta de justificació d'uns fons per a la promoció de l'ocupació gastats entre els anys 2000 i 2003, quan Artur Mas era conseller en cap. Justament en matèria d'ocupació, la mateixa del cas Pallarols. I justament en un Departament dirigit aleshores per un senyor que té molt males companyies i que aquí hem anomenat "el rus". I justament quan la Generalitat va produir un dèficit anual de 1200 milions d'euros que el Conseller Castells quasi ja té eixugat.
:
Que no torni el tripartit! (el de CDC, UDC i PP, s'entén):

Material de campanya
:
Aquí teniu un parell de power points sobre les prioritats del PSC a partir del dia que formem Govern. Un és una breu presentació i l'altre és més detallat. I del bloc de Miquel Iceta us transcric el següent: "les entrevistes a José Montilla publicades per El País i El Periódico, el retrat del candidat socialista fet per Arturo San Agustín o l'article de Gemma Lienas optant per Montilla per "intuïció femenina". Capítol apart mereix l'article d' Ernest Maragall contestant un article de Jordi Pujol publicat a La Vanguardia. L'Ernest hauria volgut respondre a les mateixes pàgines però ho ha hagut de fer a El País...". Això dels diaris tindrà a veure amb el repartiment més equitatiu de subvencions des de l'any 2003 ençà?
:
Blocs, blocs, blocs
:
De nou, els blocs són notícia, i en Saül es va convertint en referent pels qui volen saber who is who, especialment ara que som en campanya. A El País d'avui, Laia Reventós utilitza el seu blogroll per fer una ràpida visita, i cita el mataroní Manuel Mas. El bloc Catorze, Javier Leiva recull les dades del Presència de la setmana passada, de l'article d'en Gordillo. :

Ja fora de campanya, La Vanguardia dedica avui els seus "temas de debate" al fenomen, de la mà de José Luis Orihuela, que acaba de publicar un llibre sobre el tema, i el consultor Octavio Isaac. Ambdós reflexionen sobre els avantatge si inconvenients de la mlutiplicació de les fonts d'informació. Orihuela diu que hi ha tres factors que expliquen l'èxit de l'invent, que cada mig any dobla el nombre d'usuaris: que són fàcils, que són divertits i que són addictius. També alerta de la dificultat d'actualitzar-los. Acaba preguntant on ha anat el coneixement després d'haver-nos perdut en la informació, i diu: "La tecnología por sí sola nunca ha producido ninguna revolución. es la gente la que, apropiándose de los medios, consigue que las cosas cambien". Confiem-hi.
:

dissabte, d’octubre 28, 2006

Esperant Tots Sants - XIII

nom nom Fotos: R. Gallofré (caprgos.com)
:
L'absència d'Artur Mas i de Josep Piqué a la campanya de Mataró, una de les principals ciutats de Catalunya, clama el cel i no ha passat desaparcebuda. En el seu lloc, ens envien Pujol i Gallardón, que han coincidit (també) en criticar-nos durament. El digital capgros.com hi dedica l'editorial d'aquest cap de setmana que, per la seva eloqüència, passo a copiar íntegrament:

Campanya desigual
Han passat tots. Menys dos. Ni Artur Mas, ni Josep Piqué han trepitjat Mataró en el seu tour electoral per Catalunya. Tots dos partits han optat per suplantar l’absència dels seus presidenciables amb pesos pesants –Jordi Pujol en el cas de la federació i l’alcalde de Madrid, Albert Ruiz Gallardon, en el cas dels populars- però la realitat és que els mataronins es van quedar sense sentir dos dels cinc presidenciables a la Generalitat. Possiblement s’hauria de buscar l’explicació en el fet que les seccions locals de PP i CiU no tenen suficient ascendent dins els propis partits, o potser es pot pensar que els caps de campanya consideren Mataró com un cas guanyat o perdut, però haver passat de llarg de la sisena ciutat més gran de Catalunya es mereix, com a mínim, un toc d’alerta. El de CiU és segurament un cas més preocupant, tenint en compte que l’anterior cap de llista a Mataró, Joaquim Esperalba, va afirmar que la Federació no ha prestat excessiva atenció a l'àmbit local en referència a Mataró. S’ha d’esperar que si un dels dos arriba a President siguin més considerats amb Mataró que com a candidats.
El fet és que Jordi Pujol, que no es presenta a res (avui sí toca?) però que sempre ha obtingut més resposta de públic que el seu dofí, fa l'acte central de CiU a la capital del Maresme. I se li escapa que mai un govern de CiU havia boicotejat els ajuntaments socialistes. Ejem. Ni una inversió dels plans d'inversions esportives (que si nodrien ajuntaments de CiU), ni un sol habitatge protegit des de l'inici del seu mandat, ni una sola reivindicació atesa dels Bombers, ni Llei de barris ni res que se li assembli a cap indret de Mataró, la negativa injustificada a cedir-nos les competències en policia d'espectacles com a altres ajuntaments governats per CiU, ni una sola escola nova des de 1985, els accessos a la C32 aturats... seguim?
:
Moltes raons per votar PSC o Montilla
:
Això és el que penso després que una senyora que, reconeixent-se votant del PP, diu que aquesta vegada votarà Montilla "perquè li cau bé, aquest senyor, encara que els socialistes no m'agraden gens". I, des de l'altre cantó, en Pere diu que votarà PSC pel seu programa perquè el candidat no li acaba de fer el pes, "li falta carisma", diu (potser aquí rau el seu encant, penso jo). Una oferta electoral és sempre triple: el candidat (i la llista), la "marca" i el programa. I, de fet, sempre he pensat que una d'aquestes tres coses és suficient per decidir el vot, especialment en aquest moment amant de les deconstruccions. En fi.
:
Material de campanya
:
Avui acabem el periple pel programa del PSC. I ho fem amb cinc matèries noves. Us proposo endinsar-vos en les propostes sobre Educació, desplegant el Pacte Nacional que ha fet possible aquest Govern. També val la pena aturar-se en les que fan referència a la prevenció i actuació contra la violència de gènere. Un altre dels temes més importants que té la societat sobre la taula és l'accés a l'habitatge, per cert, que a Mataró no se n'havia fet cap promogut per l'administració (in)comeptent en els 23 anys de Pujol i que, en canvi, el Govern Maragall n'ha previst 95 que començaran a fer-se l'any que ve. També us convido a llegir les propostes per a la gent gran, que no es vol veure relegada al paper passiu que sovint li atorga la societat. I, per últim, en matèria de Justícia, tant important i que tan endarrerida havia deixat CiU.
:
I una curiositat: aquesta petició a l'oracle de Cinto Amat. (Foto: Montilla a Mataró, Romuald Gallofré / capgros.com)
:

divendres, d’octubre 27, 2006

Esperant Tots Sants - XII

nom
Foto: Simó Gràcia (capgros.com)
:
Ahir, sopar amb Manuel Ibern, Secretari General de l'Esport, una trobada amb més de cinquanta dirigents esportius de la ciutat i un magnífic discurs de l'Ibern. També en l'Esport (les partides dedicades a aquesta àrea han crescut un 51%) mai no s'havia fet tant a Mataró: ajut a nus poliesportius, contra la pràctica habitual de CiU de menysprear els ajuntaments governats pel PSC (una mica com fan amb els mítings, que també els descarten).
:
Avui, força estona amb Marina Geli al migdia (vegeu foto), amb les entitats sòcio-sanitàries de Mataró, el veritable coixí i actor de socialització dels malalts i les seves famílies, prèvia visita al Mercat de Cardanyola, esperançats amb la proposta de trasllat. Després, dinar amb la consellera i una colla de professionals de la salut i de les mateixes entitats (a la taula on he estat, molt divertida), que veuen en primera persona l'increment de recursos adreçats a la salut i, molt especialment, on en som més deficitaris (al Maresme): en salut mental.
:
I un acte públic al vespre, al nostre local al barri de Cerddanyola, amb el diputat Manuel Mas, viejo conocido del lugar, i en Santi Fontbona, un dels candidats del Maresme, comarca de la que n'és el primer secretari del PSC. Entusiasme, som a la recta final i la victòria és a tocar de dits.
:
Material de campanya
:
Bé, avui us proposo donar una volta pel programa socialista sobre Comerç i Turisme, en matèria d'infrastructures, en l'àmbit de la Salut, on s'ha avançat tantíssim, i en les qüestions reatives a la igualtat i conciliació. (Foto: Baron a l'acte amb Montilla, a mataró, QM).
:
Aquí teniu el manifest electoral del PSC, un resum del que proposem de cara les eleccions de dimecres. Aquí teniu un power point una mica de conya de com podria anar la proposta de carnet per punts de bon ciutadà que ha fet l'aspirant de CiU. Aquí l'animació de Ciutadans pel Canvi avaluant els tres primers anys del Grovern progressista. Aquí un nou manifest a favor de Montilla. I aquí la declaració de Nou Cicle davant les eleccions al Parlament. El catalanisme d'esquerrers recolzant Montilla.

dijous, d’octubre 26, 2006

Esperant Tots Sants - XI

nom
:
Ahir, Plataforma. Un acte de López Bulla i en Jaume Puig amb els mataronins i mataronines que han decidit apuntar-se a la plataforma ciutadana de suport al candidat José Montilla. Vegeu foto. Arribo tard, la reunió prèvia amb veïns se m'allarga més de previst, però veig en les cares la satisfacció de sentir les sempre amenes intervencions de l'anterior secretari general de CCOO a Catalunya.
:
Mentretant, algunes notícies. La primera és l'edició d'un díptic específic de Mataró que hem editat en aquesta fase de la campanya per destacar la tasca del Govern d'esquerres a la ciutat, que ha estat notablement beneficiosa.
:
L'altra és una curiositat molt reveladora. Dies més tard de rebre el suport del president balear, el pepero Jaume Matas, i que Rajoy proclamés que el votarà com a President, si el PP suma amb CiU, un altre "amic" de les illes manifesta el seu suport a Artur Mas: l'inefable Pedro J. Ramírez.

Bé, la campanya a Mataró continua. Aquest migdia hem estat dinant una colla de mataronins en una taula del debat Tribuna Barcelona amb José Montilla. Al vespre, a Mataró, soparem amb una altra bona colla de mataronins, del món esportiu, amb el Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Manuel Ibern. I demà, migdia amb Marina Geli i vespre amb els amics del barri de Cerdanyola. Som a la recta final (i em jugo el que vulgueu que cap altre partit de Mataró manté aquesta activitat intensa com nosaltres). Mentretant, Mas sense venir a Mataró. Snif.

Enquestes

L'enquesta publicada ahir, del CIS, amb el treball de camp anterior al de les darreres enquestes publicades, coincideix amb les primeres en marcar un avantatge a CiU, malgrat que les forces d'esquerres sumarien majoria. També és així la de La Vanguardia. Aquesta darrera diu dues coses molt esperançadores. Una, que la gent prefereix que guanyi el PSC abans que CiU quan li fas aquesta pregunta concreta. I la segona és que la gent aprova només la campanya del PSC. L'estil marca. Òbviament, però, no són els resultats que desitgem. Volem més. I les darreres mostres es van acostant a la mobilització del vot adormit, o no manifestat a les enquestes. Això és el que crec. López Bulla també ho deia (i diu que en aquestes coses mai no s'equivoca).

La del Pulsómetro de la cadena SER, per exemple (que l'altra vegada és la que es va acostar més al resultat final) dóna un empat entre CiU i PSC, el que vol dir, sense Llei Electoral fruit del pacte UCD-CiU l'any 1979, que la coalició conservadora obtindria algun diputat més que el partit socialista, que podria pujar un escó més. Però hi ha més coses. La majoria de catalans diuen que encara no és l'hora del retorn de CiU al poder i rebutgen l'estil del DVD. La codicia rompe el saco.

Material de campanya
:

Seguint amb les dosis de programa diari que us vaig anunciant, avui toquen les propostes per millorar el progrés democràtic, també sobre les noves organització territorial i Llei Electoral, que ja tocarien. Finalment, us proposo tractar le spropostes sobre competitivitat: Formació i R+D+i i també sobre indústria i productivitat. (Foto: Baron a l'acte amb Montilla, a Mataró, QM).

dimecres, d’octubre 25, 2006

Esperant Tots Sants - X

Ahir, debat. Aquí em teniu, matxacant amb els arguments (i els contra-arguments) al costat d'en Toni Valls, regidor de CiU. Els amics de l'Associació de Veïns del barri de l'Havana van organitzar-lo a la seu del casal d'avis. Per il·lustrar-vos, us transcric la nota que ha preparat el PSC:
Ramon Bassas: "El dia 1 triem entre un Govern d'esquerres encapçalat per Montilla o un de dretes amb Artur Mas, entre el rigor pressupostari o el dèficit, entre la seriositat o les mentides del DVD, entre els drets o els xecs"
:
El Primer Secretari del PSC de Mataró creu que el candidat de CiU "desprecia els mataronins no venint ni un sol dia a fer campanya electoral, com han fet els altres", en un debat electoral organitzat per l'associació de veïns de l'Havana i Rodalies.
:
Pel Primer Secretari del PSC de Mataró, Ramon Bassas, "a les eleccions del proper dia 1 triem entre un Govern d'esquerres encapçalat per José Montilla o un de dretes amb Artur Mas, que és el mateix que dir entre el rigor pressupostari o el dèficit de 1.200 milions d'euros que va generar quan governava". Els electors hauran de triar "entre la seriositat del candidat socialista o les mentides del DVD i els numerets davant notari d'Artur Mas i, especialment, entre els drets a la salut, a l'educació o als serveis socials o els xecs de 'quita y pon' que ofereixen CiU i PP", va dir.
:
Bassas va participar ahir en un debat electoral organitzat per l'associació de veïns de l'Havana i Rodalies, a la seu del casal d'avis del barri, junt amb els regidors Toni Valls (CiU), Paulí Mojedano (PP) i Jaume Graupera (ICV-EA), així com Jordi Galdon (ERC), moderats pel periodista Pep Andreu (TVM).
:
El dirigent socialista va dir que el candidat de CiU "desprecia els mataronins no venint ni un sol dia a fer campanya electoral, com han fet els altres", en referència a l'absència d'Artur Mas, i probablement de Josep Piqué, a la ciutat de Mataró. Bassas va explicar els trets més importants del programa del PSC "per millorar les condicions socials del conjunt de ciutadans i ciutadanes i per millorar la competitivitat del país", alhora que va explicar "els avenços importants per la ciutat que ha significat el Govern d'esquerres: quatre escoles de primària i dues de bressol, els primers habitatges protegits, ampliació de l'Hospital, Llar Cabanellas i CAPs, nous Bombers, més seguretat, menys accidents, reducció de l'atur, etcètera".
:
Per acabar, Ramon Bassas va defensar una política d'immigració "que reguli els fluxos, que faci que paguin a la Seguretat Social, que controli les fronteres, que contracti en origen i que faci inversions en programes socials i en rehabilitació dels barris que viuen més de prop l'increment d'immigració". I s'ha de fer contra "la política practicada pel PP, que reduí el nombre de policies a les fronteres i a les ciutats, que permeté l'entrada de tres vegades més il·legals que els que hi havia, fent cinc regularitzacions massives i negant diners als municipis i barris que veuen transformada la seva vida", va dir. "Cal fer tot el contrari", va dir.
Em va quedar per respondre una coseta, de l'amic Toni Valls (que va tenir el valor de treure el GAL quan se li van acabar els arguments). I és que va atribuir al PSC una operació per fer-se amb els mitjans de comunicació local. Jo vaig mirar amb cara d'astorament al moderador. Pensava en l'atorgament de llicències de ràdio (sense el CAC) poc abans de les eleccions de 2003, o en el Diari de Mataró i tantes altres iniciatives sospitoses. I pensava en la cara que farien els professionals de la comunicació local si ho haguessin sentit. Però, en fi, ja en parlarem un altre dia.
_
Material de campanya
:
Avui toca que us presenti l'enllaç al programa sobre les nostres propostes al
món rural, sobre la relació de Catalunya amb Espanya, Europa i el món i sobre dues qüestions centrals de la nostra oferta: la política de progrés social i Estat del Benestar i en matèria de Seguretat. L'una sense l'altra no són possibles. (Foto: Montilla a Mataró, QM).
:
Avaluar els blocs
:
En Santi Ortego, sempre amatent, m'envia un linc a una plana que explica una teoria sobre com avaluar l'interès, l'originalitat i, especialment, la utilitat dels blocs. M'ha semblat molt interessant.
:

dimarts, d’octubre 24, 2006

Esperant Tots Sants - IX

nom
:
Aquest matí he acompanyat la Consol Prados i en Santi Fontbona a la seu de CCOO de Mataró, on ens han rebut José Cachinero, Secretari General al Vallès Oriental i Maresme del sindicat, i Jaume Roig, coordinador del Maresme. Hem pogut contrastar amb ells força qüestions, i hem pogut constatar com, el programa del PSC, respon a l'abast a les expectatives dels treballadors i treballadores de la comarca.
:
Ara me'n vaig a un debat que, com van fer amb el referèndum de l'Estatut, organitzen els amics de l'Associació de Veïns de l'Havana, a Mataró, al casal d'avis del barri. Hi participo representant el PSC i, ja ho sabeu, si voleu venir, allà seré.
:
Avui, més enquestes. Es confirma la previsió, els uns anem puijant respecte a les enquestes de fa unes setmanes i els altres van baixant. Amb aquest ritme, donem el sorpasso. Vegeu què en diu Miquel Iceta.
:
Avui ve "el rus"
:
Si es compleixen les previsions, aquest vespre hi havia prevista la intervenció del candidat de CiU al Parlament (i exconseller, i exlíder del CDS, i extrotskista...) Antoni Fernàndez Teixidó, que sembla que cobrava una quantitat mensual no gens despreciable d'euros de la mà del pressumpte capo de la màfia russa que fou detingut recentment, al cicle de xerrades que organitzen els empresaris mataronins. Deu ser una prova del bon Govern.
:
Mentretant, el líder de CiU, Artur Mas, no tan sols no l'ha cessat, sinó que serà l'únic candidat a la presidència de la generalitat que no posarà els peus a Mataró en tota la campanya. Mataró no existeix entre els objectius de CiU. prenem nota. (Foto: El Periódico).
:
Material de campanya
:
Aquí teniu una per una les mentides i, especialment, tot allò que amaga el famós contracte davant notari que ha signat l'aspirant Mas i Gavarró.
:
Avui us proposo conèixer el programa de Cultura, part del qual vam presentar dilluns en l'acte que ja us vam dir. Després d'incrementar notablement el pressupost dedicat a aquesta àrea, ens proposem nous reptes. Els socialistes no podem fer la viu-viu, i per això presentem un programa responsable i ambiciós sobre subministrament energètic pel país. Un altre dels temes importants, potser el que més pels propers anys, és atendre l'impacte de la immigració als barris i ciutats de Catalunya. Per últim, us porposo fer un repàs al programa de Joves: formació, treball i habitatge, els tres eixos bàsics per dotar-los d'eines per a la seva emancipació. (Foto: QM, Montilla a Mataró).
:
Abuser as an orgasms
:
Això és el que surt de canviar les lletres del meu nom i cognoms. Glups. També 'Rambo as a sugariness', o sigui Rambo sense sucre, que sembla el nom d'un boxejador. (Gràcies, M.)
:

dilluns, d’octubre 23, 2006

Esperant Tots Sants - VIII

nom Jo, Baron, Bello i Amor a l'acte del vespre (Foto: QM).
:
Avui, dinar a Alella amb Manel Nadal per presentar el programa d'infrastructures de mobilitat a la comarca, que n'està molt necessitada i, fins a l'arribada del Govern d'esquerres, no s'havia pres seriosament.
:
Al vespre, després del porta a porta, he presentat un acte amb les entitats mataronines de cultura popular amb l'Alcalde Baron i el Director del centre de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, Ferran Bello (que fou rebut amb cara de fàstic pels nacionalistes quan va ser nomenat al saber-se la seva relació amb entitats andaluses). Vegeu la foto. Bé, un èxit, la sala plena d'un centenar de persones i amb els nostres ànims ben amunt.
:
Llegiu què diu Jordi Garcia-Soler avui a ElPlural.com sobre l'efecte Montilla.
:
Material de campanya
:
nom
:
Hem dit que la campanya ha de servir menys d'agitació, menys d'espectacle, i més de reflexió, de contrast de propostes. Per això us proposo algunes "petites diòcesis" diàries del programa resumit del que el PSC i Montilla proposem de cara a les eleccions del proper dia 1. Avui en matèria d'economia i teixit productiu, a les portes d'un dinar, demà, amb empresaris catalans i amb una bona presència de maresmencs, amb Montilla i Zapatero. També us proposo llegir-vps les nostres propostes sobre l'impuls al municipalisme, fent de la col·laboració instituccional la marca del país. La tercera mirada d'avui és sobre la futura Llei de Serveis Socials, la primera que volem aprovar al Parlament de catalunya. I, per acabar, la nostra proposta sobre Universitats, el centre del coneixement i del progrés de país.
:
Dos anys comptant visites
:
Avui fa dos anys que l'amic Xavier Cugat em va posar un sitemetter al bloc (no, no és res sexual) i vaig començar a comptar les visites que hi rebia, una experiència al·lucinant. Aquesta setmana arribaré a les seixanta-vuit mil visites i a les vuitanta-cinc mil pàgines servides. Vaig fer un salt important cap al setembre de 2005, situant les visites en un llindar oscil·lant enrte 900/1000 visites setmanals. Em sembla que va ser al maig d'enguany quan vaig assolir el rècord mensual, prop de 4.500 visites i un miler més de planes servides. En aquell mes també hi ha la setmana més activa, la que acabava el dia de la mare de Déu de maig de 2006, on recollia 1141 visites i 1419 planes servides. Mai no hauria dit que em sortís tan barat fer un magazín personalíssim com aquest. I que tingués tants lectors. Gràcies!
:
Generació bloc?
:
nom Foto: Gabriel Massana.
:
Això em ve a pèl per recomanar-vos la lectura de l'article de dissabte de Manuel Cuyàs a El Punt sobre la suposada irrupció d'un "generació bloc". Caram, a veure si al final ens ho creurem i semblarem una mena d'imparables qualsevol... Però en fi, us el recomano ni que sigui per veure la cara d'astorament de la generació anterior davant un fenomen que els costa una mica de comprendre (com a mi, ves). Però amb dues objeccions: una, que la força i influència del contingut dels blocs a la societat és molt incipient, molt esbiaixada. I dues, que en Cuyàs no deu llegir gaire blocs, o veuria l'amplíssima difussió que tenen entre els socialistes.
:
En fi, en parla en Saül Gordillo, que fa una enquesta entre els blocaires: com és que pràcticament no hi ha dones com autores de blocs?
:
per cert, al Presència de diumenge, com vaig avançar, surt aquest bloc recomanat pel propi Saül i per Iceta en un reportatge sobre blocs i política. Segurament l'amistat i l'afecte que els tinc els traeix. Gràcies, de tota manera.
:

diumenge, d’octubre 22, 2006

Esperant Tots Sants - VII

Uns covant i els altres cavant
: :
Avui, enquesta a El País. CiU podria baixar un diputat i el PSC en podria guanyar un altre o quedar-se com està. ERC i PP baixarien i ICV pujaria. Unes dades que mostren, a parer meu, un parell de coses: la remuntada imparable del PSC des de les enquestes publicades a l'inici de la campanya i l'escenari més obert que mai. Però no cessem en la victòria que es va covant dia a dia (i en la derrota que van cavant dia a dia...). Iceta en parla.
:
Material de campanya
:
El Govern d'esquerres en xifres. Cliqueu aquí. No hi ha color. O continuem aquesta progressió, o anem enrera. O Montilla o Mas.
:
Ignorants i savis
:
Avui he enllestit els encreuats blancs de la separata dominical d'El País, cosa que no assoleixo sempre. I em trobo amb aquesta definició de cristianisme: "Fue predicado por ignorantes y creído por sabios, y es por eso que no se parece a nada conocido". És de Joseph de Meistre i m'ha servit per no parlar-vos de la campanya. O sí.

dissabte, d’octubre 21, 2006

Esperant Tots Sants - VI

nom
:
Avui he rebut per e-mail aquesta postal de sobre d'una persona molt especial que em desitja sort en la campanya de Montilla. És el millor que m'ha passat en aquesta campanya.
:
Una de les coses més agraïdes de dedicar-se a la política (amb càrrec o sense) és la de poder establir diàleg amb els ciutadans que se t'acosten, o als que t'acostes, com he fet avui en un parell de mercats de Mataró amb l'equip que ens ha tocat. Tant al mercat de la Riera de Cirera com en el del carrer Prat de la Riba, hem trobat de tot. Gent que ja té els vots preparats i ens animaven, gent que et somreia còmplice, gent que no deia res i d'altres que, això sí, amablement, ens evitaven. Enmig de tots aquests, sempre hi ha gent que aprofita l'avinentesa, i ben fet que fa, per parlar del que més els preocupa. Com em deia una senyora, "com que no puc parlar a la tele, ara aprofito que són aquí". I és així, de tu a tu, cara a cara, on es diuen les coses importants, on surt el que ha de sortir i ens sincerem. I creem noves complicitats de cara el dia 1. Després he arribat (tard) a l'acte de la JSC i a la tarda, coses de casa, que ja toca. En Quico Melero i l'Oriol Batista, els molt punyeteros, han estat a primera fila al míting de Zapatero a Lleida.
:
nom
:
De cara a cara entre els dos principals candidats, però, sembla que no n'hi haurà. Mas ha refusat l'oferta del PSC de fer-ne dos i fara el que ha fet sempre CiU, evitar-los (pel que veig, especialment amb Montilla, que las mata callando). Només, sembla, que tindrem el debat d'ahir, emès per TV3 i TVE al circuit català. A mi em van quedar dues coses. La primera, l'arrogància i prepotència d'Artur Mas, "Mr. Fent Amics", cremant naus com el que es veu a dalt de tot i intentant monopolitzar el debat. La segona, que Montilla develés la reunió secreta CiU-PP a Doñana el 2003 amb la cara del seu rival que era un poema. (Caram, amb els de poc carisma...).
:
Afegiria més coses però les han dit molt bé altres blocaires. Com en Cinto Amat, que destaca la frase del candidat socialista com la més definitiva de l'encontre: “Jo dic el que penso, i faig el que dic, mentre que de vostè no sabem el que pensa, tan aviat diu una cosa com una altra, i tampoc fa el que diu”. O la Núria Aguilar, qui destaca elque jo vaig pensar, que Montilla té tots els números de ser el proper President. O l'Alcalde Joan Antoni Baron, qui veu el ressorgiment del pol dreta-esquerra (el de les eleccions dels països avançats) enlloc del malaltís Catalunya-Espanya. I en Saül Gordillo, que ha captat l'eficàcia de l'estil de Montilla, discret però contundent, deixant en evidència un Artur Mas a expenses del PP i volent fer passar gat per llebre, això sí, davant notari. O en Miquel Iceta, que narra l'alegria de l'equip de Montilla al final del debat.
:
Material de campanya
:
Val la pena recordar avui quines són les 10 prioritats personals de Montilla si és elegit President:
  1. Gratuïtat dels llibres de text.
  2. Vol que els nostres fills i filles acabin els estudis parlant Català Castellà Anglès.
  3. El 75% de les necessitats en places de guarderia cobertes en aquest mandat.
  4. Ulleres i audiòfons gratuïts per la gent gran i amb pocs recursos.
  5. Incloure 60 barris més en les properes convocatòries de la llei de barris.
  6. Incrementar d’implantació d’ energies alternatives eòlica, solar i bio combustibles ( multiplicar per 7 l’energia eòlica ).
  7. Els ajuntaments han de gestionar el 25% del pressupostos públics.
  8. Pacte nacional per la recerca, i innovació ( El govern de CIU destinava 6 milions d’euros i el el PSC actualment 44 milions ).
  9. 1500 hectàrees més de sol industrial per crear 200.000 llocs de treball.
  10. Ampliar la formació continua a 250.000 treballadors i els estudis de formació professional a 250.000 joves més.

divendres, d’octubre 20, 2006

Esperant Tots Sants - V

nom
:
Vinc d'un acte al barri de Rocafonda, ple, amb la candidata Consol Prados i l'alcalde Joan Antoni Baron, i el company Juan Antonio Garcia, un regidor de Cornellà que ens ha vingut a parlar de Montilla. Vegeu la foto, de Q.M. Consol i Baron han insistit en la necessitat de fer polítiques de progrés a Catalunya, especialment per barris com Rocafonda, el que inspirà el model de la Llei de Barris (sí, aquella que es van negar a fer el PP i CiU quan el PSC ho demanava a la legislatura anterior).
:
Ara, debat a TV3. Demà mercats i un acte de la JSC a la Plaça d'Andalusia. Un mai no parar.

:
Material de campanya
:
De l'acte de Mataró, dimarts, avui hem penjat al web del PSC els vídeos fragments de les intervencions de José Montilla, la del conseller Joan Manuel del Pozo, la de l'alcalde Joan Antoni Baron i les preguntes al candidat. La tecnologia actual permet coses com aquestes, inimaginables fa uns anys, i que permeten, a banda dels muntatges que aquests dies corren per internet, fer córrer la infromació a tot arreu.

Per cert, ni preguntes, i vídeos ni res es podrà fer a Artur Mas, que ha decidit ignorar Mataró i el Maresme en aquesta campanya on, a diferència dels altres aspirants, no realitzarà ni un sol acte de campanya a la ciutat. Per compensar, la setmana que ve ens envien al soci del pressumpte capo de la màfia russa a parlar del programa de CiU sobre economia. No és un acudit.

Nosaltres, al programa. Aquests són els nostres principals compromisos. I no ens cal anar a cal notari. Els socialistes, complim.

dijous, d’octubre 19, 2006

Esperant Tots Sants - IV

Bé, de l'acte amb Montilla, ahir, a Mataró, podeu accedir a un recull de premsa, fotogràfic i videogràfic aquí. Entre d'altres coses, hi podeu trobar la notícia a El Tot Mataró i al capgros.com, així com també a El País, El Punt o El Periódico. Destacaria també el discurs de l'Alcalde Baron i un reguitzell de fotos que donen la idea del bon ambient que hi vam viure, de les que destaco aquesta que poso justament de l'Alcalde (de Q.M.). El meu company Oriol Batista també en parla al bloc.
:
El nostre programa educatiu, comptant que hi havia el Conseller Del Pozo, i l'apel·lació al vot dels que altres vegades han votat CiU, davant els numerets de Mas i Cia., han estat els dos elements més comentats pels mitjans de comunicació.
:
Material de campanya
:
nom Montilla, avui, acompanyat de Tura, Ernest Maragall i Geli.
:
Justament d'aquests numerets (de fira, ja que els números de veritat els sortien amb un dèficit acollonant, especialment quan Mas era conseller de Finances) ens aporten algunes novetats interessants. Com el power-point que desmunta, una per una, les mentides del vídeo repartit diumenge passat amb els diaris i que avui ha presentat Montilla. S'enxampa abans un mentider que un coix.
:
Del DaViDet en parla amb sorna i relativisme el columnista Manuel Cuyàs, a El Punt, cinèfil empedreït, que acaba amb unes paraules que us reprodueixo: "És el problema de les pel·lícules dels tres germans Marx. Són divertides fins que surt el tenoret guapo a cantar una ària". Touché.
:
I el blocaire Manel de la Vega es fa ressò de la coincidència del numeret del notari dels candidat de la dreta catalana amb un fet idèntic que protagonitzà el candidat de la dreta italiana, Silvio Berlusconi. Nostre Senyor els cria...
:

Cabanellas

nom Foto: R. Gallofré (capgros.com)

La campanya no ho és tot. Avui, per exemple, he assistit representant el meu Grup a un acte importantíssim. La signatura d'un conveni entre la Generalitat i la Fundació Cabanellas que permetrà instal·lar un gran centre d'atenció als malalts mentals del Maresme, amb finançament de la societat municipal PUMSA. És una magrnífica notícia que, després de negociacions no sempre senzilles, resol diversos problemes: l'ús de l'espai per a la salut pública i el gaudi ciutadà, la preservació dels espais verds, l'activació d'un patrimoni en desús, la reactivació d'una Fundació genuïna "per als pobres de Mataró" segons diu el testament del senyor Cabanellas. I, especialment, la millora de l'atenció a la salut mental, que se suma a l'ampliació pel mateix ús de l'Hospital de Mataró. és una gran aposta de la Consellera Geli que cal aplaudir.

:

dimecres, d’octubre 18, 2006

Esperant Tots Sants - III

Avui, míting
:
míting
:
Demà en parlarem més, però vinc del míting amb Montilla, del Pozo i Baron, on ens hem aplegat més de 700 persones en elperíode de treva de les pluges que han visitat la costa catalana. Un míting és una experiència de tensió, de treball en equip, de molts esforços poc recompensats, de responsabilitat, de trobada amb força gent que coneixes, d'il·lusió per la victòria que es respirava a l'ambient del Poliesportiu Eusebi Millan.
:
La Carme Bastida ha estat al debat que ha muntat l'Escola Freta, amb 200 estudiants que omplien la sala d'actes i, pel que sé, amb moltes ganes de participar. El que deia, aquesta campanya la gent vol menys espectacle, menys numerets i més anar al gra. Més debat i propostes.
:
Material de campanya
:
Ja podeu accedir al Programa Electoral que el PSC presenta a les Eleccions al Parlament de Catalunya, on cada capítol és desglossat amb objectius i mesures concretes a aplicar. És el nostre contracte amb els catalans i les catalanes, sense la fantotxada del notari que, a més, era pur teatre.
:
escàner
:
CiU diu moltes falsedats. I moltes tonteries, amb notari o amb sense, que diria Joan Clos. Aquí en trobareu unes quantes, al primer número del butlletí L'Escàner que coordina Ernest Maragall. Contra cada una de les propostes de CiU hi ha arguments i dades. N'hi ha per sucar-hi pa.
:
avatarDVD
:
Bé, després de llençar el DVD de diumenge m'han vingut penediments, ja que ho vaig fer en el conenidor de rebuig, enlloc de separar cada element en els contenidors selectius. Mea culpa, les presses... També me'n penedeixo perquè podríem haver muntat una reacció tipus portar-los a la seu de CiU, com em van demanar quan la destrossa ja estava consumada. En fi. doncs el blocaire José Rodríguez ha trobat un mètode ecològic de retornar els DaViDets, que el podeu trobar aquí. I la Manuela ha trobat la millor manera de tornar-los: "per ells un milió de DVDs, per nosaltres un milió de vots".
:
I aquí teniu un breu resum-presentació del candidat José Montilla i del que representaria l'assumpció de la Presidència de la Generalitat.
:

dimarts, d’octubre 17, 2006

Esperant Tots Sants - II

És l'economia, estúpid
:
nom Foto: Romuald Gallofré (capgros.com)
:

Ahir al vespre, acte de Josep Mª Rañé amb els dirigents de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, obrint un cicle de xerrades. Aquest migdia, presentació del programa als quadres comarcals de la UGT, amb la Consol Prados i en Santi Fontbona. A Mataró, la campanya comença atenent a l'economia i al seu impacte en la vida de la gent. Els agents socials, els primers en demanar la paraula en una campanya que té la fama de no dedicar-se a les coses reals (cinema de ficció, debats identitaris, etc...). Res, la gent vol justament parlar de la seva vida i de quina manera hi poden influir els programes. Vol contingut, seriositat, discussió i debat.
:
Vinc de fer el porta a porta. Ahir també hi vaig ser. I de pujar i baixar nombroses escales, trucar força portes i molestar breument alguns veïns, amb una majoria de simpaties cap el partit socialista i Montilla. Ja hi som, nois. Si la gent fa ús del seu dret a vot, guanyarem de nou.
:
I demà, Montilla a Mataró.
:
Material de campanya
:
El diari El País ha obert una secció al seu digital que és una manera molt original de seguir la campanya. Hi ha una simulació amb els diputats que sortirien amb resultats diversos, un bloc de l'Empar Moliner, un termòmetre dels candidats, un espai de participació, un joc sobre Catalunya, notícies, articles, àudios i moltes coses més...
:
També us passo un resum del que ha estat aquest període de Govern del President Maragall, de qui Montilla vo agafar el testimoni, ser la continuïtat de les polítiques de progrés que tot just s'han iniciat. El millor és per venir.
:

dilluns, d’octubre 16, 2006

Esperant Tots Sants - I

Sopar, enquesta i DVD
:
sabor
Foto: QM
:

Ahir vam començar la campanya en un marc immillorable: un sopar d'homenatge a cinc persones que són un exemple de dedicació als ideals que defensem. També vam lliurar carnets a nous afiliats i vam mostrar els primers cartells. Un èxit.
:
L'èxit es completa, aquest matí, amb la primera enquesta de la campanya, que la signa l'Institut Opina per la Cadena SER que, com recordava aquest matí en Miquel Iceta, va ser la que es va acostar més al resultat final fa tres anys. Empat en escons PSC-CiU i nova victòria en vots dels socialistes. Baixaria el PP, es mantindria ERC i pujaria ICV. Anem recuperant posicions.
:
El DVD que ha enterbolit la campanya rep crítiques de tot arreu. Dels partits criticats, com és obvi, i dels seus blocaires. Dels partits no criticats (que si feu la prova veureu on s'està coent un pacte...) i d'ells mateixos, més o menys en privat. Però també hi ha reaccions fora dels més polititzats, de gent que més aviat opina poc de política, per no dir gens. Recullo aquí l'opinió de la periodista mataronina Eli Solsona o del bloc d'Alvy Singer. I una proposta divertida de reciclatge.
:
Material de campanya
:
Us recomano aquesta entrevista a López Bulla a la recent estrenada Canal Nou Cicle TV en la que el promotor de la Plataforma de suport a Montilla manté una interessant conversa.
:
També hi ha qui ens vol fer passar, als socialistes, com els enviats de Zapatero a la terra catalana. Ahir, si va quedar una cosa clara al sopar, és que quan Zapatero ni existia nosaltres ja hi érem (som el partit més antic de Mataró!). Però lluny dels que es passen tot el via vigilant la puresa de sang, entenem que el Govern Zapatero ha estat molt positiu pels interessos de Catalunya. Aquí va un breu resum:
:

diumenge, d’octubre 15, 2006

15 d'octubre

Avui, dia de Santa Teresa d'Àvila, aniversari de l'afusellament de Companys, trentè aniversari del míting del PSC (C) a Mataró, començarem, a mitjanit, la campanya electoral. Podrem dir vota, vaja. Els socialistes de Mataró farem festa grossa homenatjant els nostres referents. De nosaltres, avui, a tot el poble de Catalunya, a partir d'ara i fins el dia de les eleccions.
:
Aquest matí, davant el monument de Molsosa (l'altre), Bou i Joseph amb el medalló de Jordi Arenas, al Pla d'En Boet, hem fet una minuts de treva davant la memòria del president màrtir. El president dels treballadors al qual dedicarem la victòria el proper dia 1. A ell i a Reventós, dedicarem tot el que cal fer, en pau, per la Catalunya social que van somniar i que ens han llegat de fer.
:
Lluitant contra el temps, trobaré un foradet pel meu particular Diari de Campanya, al que anomenaré Esperant Tots Sants, un títol que, a diferència del de Beckett amb Godot, al final Tots Sants es presentarà.
;
Mentretant, i per començar, avui he arxivat el DVD (DaViD?) de la vergonya (o de la por) on acostumo a posar aquestes coses, contribuint a engruixir les xifres de residus. M'ha arribat tard el sms que em recomanava de tornar-lo a CiU. Ja els hi tornarem. En forma de victòria de Montilla i, amb ell, de la Catalunya oberta i de progrés.

dissabte, d’octubre 14, 2006

Govern Madí - Gª Albiol | Molsosa | Per amor

Govern Madí - Garcia Albiol?
:
nomnom Fotos: Com Ràdio.
:

El punyent i lúcid article de Pilar Rahola a El País, avui, a compte del dirigent polític del PP català que resol els problemes a hòsties (amb el beneplàcit del seu líder) surt, també, el dia de la indignació generalitzada (i un magnífic a apunt d'en Jaume, o les poques paraules de l'Esteve, o un indignat article de Sellarès) per la definitiva irrupció del Madidisme, un moviment que ja no es conforma en la manipulació d'enquestes fetes amb diners públics, no, ja s'hi veu, de nou, imposant el pitjor estil de fer política. I és el que mou l'operatiu del candidat Mas.
:
Rahola diu, entre d'altres coses...

Por supuesto, el bueno de Piqué no va a destituirlo, que esas cosas de destituir a los mamporreros y a los provocadores, sólo lo hacen los tontos de izquierdas. La derecha se lleva muy bien con sus miserias. Total, ¿algún dirigente actual del PP no se había paseado, en su juventud, por el campus de derecho, cadenas y porras en mano?

Esteu disposats a la Generalitat de Madí i Garcia Albiol?
:
Molsosa endreça
:
nom Foto: Maria Coll (capgros.com)
:

Ahir vaig anar a la presentació del CD amb què en Pep Molsosa ha endreçat els seus papers i records, amb quatre "calaixos" (que en el futur poden ser més) en forma de fites de la seva experiència personal en el camp polític, sindical i professional, especialment centrats en els anys de l'anomenada Transició (sóc al costat de l'Eulàlia, prop de la columna). L'acte va generar expectació i va aplegar, especialment, les persones més vinculades als fets relatats. Mica en mica, potser, els fets narrats per Molsosa van quedant una mica lluny i, potser per això, deu arribar l'hora de no perdre els testimons gràfics (i les apreciacions personals) que els testimonien.
:
Un d'ells, que demà en farà trenta anys, va ser motiu d'un acte del PSC en què vaig participar activament a muntar: el 25 aniversari del míting del Velòdrom. Hi van intervenir alguns dels seus oradors (en Pep hi va intervenir per telèfon), entre ells en Joan reventós, que aleshores presidia el Parlament. Va ser un acte molt emotiu, a l'antic centre cívic del Pla d'En Boet.
:
Demà, a l'inici de la campanya, presentarem un altre llibre de records del PSC. Ens hem entestat en no perdre la història, en recordar els trajectes personals que conflueixien en aquest projecte tan divers, tan massiu, com és el dels socialistes de Catalunya. I quan dic col·lectiu no vol dir col·lectivista. Tot el contrari. És des de cadascú, des de cada vivència personal i des dels ideals que cadascú va assumint, que ho hem anat fent. Al costat d'aquella gent que volem fer subjecte, no tan sols objecte, del Partit, sigui entès aquest més enllà fins i tot de les seves fronteres.
:
I una darerra cosa: a vegades, esl socialistes anem massa per feina i ens oblidem d'aquestes coses. De l'agraïment, del record, de la celebració. A vegades, també, arrosseguem alguns complexos, també des de la Transició. I és l'hora de treure'ns-els del damunt. També d'això van les eleccions del dia 1 de novembre.
:
Per amor
:
nom Emil Nolde, El Sant Sopar (1909), Museu de Halle.
  • FREUD: Llavors, per què heu fet aquest món?
  • EL DESCONEGUT: Per la raó que es fan totes les ximpleries, per la raó que es fa tot, sense la qual res no existiria... per amor (...). I per què us hauria fet si no fos per amor? Però vosaltres no voleu la tendresa de Déu, no voleu un Déu que plori... que pateixi... (...) Sí, tu voldries un Déu per postrar-t'hi al davant, no un Déu que s'agenolli...
Eric-Emmanuel Schmitt, El visitant. Ed de l'Índex, Barcelona, 1996, pp. 80-81.
:

divendres, d’octubre 13, 2006

Engrunes

Amb Montilla
:
Llegeixo en un bloc, però no sé quina és la font, que el conegut mataroní Nacho Vidal ha mostrat la seva preferència per Montilla com a President de la Generalitat i tothom amb qui en parlo en fa acudits similars. Que si ja deien que això de l'aparato pesa molt, que si Montilla és la p..., que quina mena d'actes li podríem proposar, que com és que els de Mataró ens diuen capgrossos... En fi, que no ens falti el bon humor.
:
Davant notari
:
Ja veureu com Artur Mas no s'atreveix a signar davant notari que mai pactarà amb el PP. Però el PP sí que ho ha fet, davant un Registrador: els seus vots serviran per fer Artur Mas de president si sumen 68 escons amb els de CiU. De moment, la setmana que ve, el primer assalt de la dreta.
:
Tots van darrere Montilla.
:
CiU, per demostrar "que no li tenim por", farà el seu primer acte de campanya a Cornellà. Nosaltres on l'hauríem de fer? A la part alta de la Diagonal? A l'ex-sala de juntes de Tipel?
·
Mas ha rebutjat ja un debat, el que s'havia de celebrar dilluns a la cadena SER. Té por. Dels altres candidats. De la mobilització electoral. De perdre'l. I, així, torna als orígens. CiU no ha cregut mai en els debats quan encapçala les enquestes.
·
Té alguna a a veure l'estrena de l'ignominiós documental (rotllo FAES, com diu Puigcercós) amb el Festival de Cinema de Sitges?
:
nom
:

Després d'un dia de festa
:
Diuen que serveix per carregar les piles. I no puc evitar pensar que sóc un mòbil, o un mp3, o una llanterna. O ves a saber què més.
:
Torna el clàssic
:
shakespeare
:
"(si és que la Bíblia i el llegat greco-llatí ens poden semblar aliens als nostres dies, quan encara hi ha un club que es diu Àiax i un detergent que es diu Helena, i quan l'empresa de salut Sànitas -no sanitas!- fa servir, en un anunci publicitari que corre aquests dies per televisió, un passatge d'El mercader de Venècia, de Shakespeare)".
:
Jordi Llovet, "La tradició catalana", article al suplement Quadern, d'El País, 12.10.2006.
: