dimecres, d’octubre 31, 2007

El Ple del Pressupost

Ahir, a l'Ajuntament, vam tenir el debat del Pressupost de 2008 celebrat en un Ple Extraordinari. La primera conclusió que en trec és que l'oposició de Mataró no creu en la ciutat, no demostra cap ambició i no aporta cap proposta de futur en les seves intervencions al Ple, plenes de tòpics. Mireu Joan Mora, el portaveu de CiU, que mostra una duresa en les formes inversament proporcional a les seves propostes, que van ser zero. Mora, que abans de ser regidor ja havia provocat una crisi a CiU expulsant de la llista els regidors més oberts i pactistes del mandat passat, continua amb un estil agressiu però buit de contingut, s'allunya dels grans consensos sobre el Tecnocampus, l'habitatge o la seguretat i no sabem massa cap on va. El PP i la CUP, per la seva banda, no van fer més que repetir tòpics pintant una situació dantesca que, de fet, mai no arriba i amb una visió molt negativa de la societat mataronina, en la que no creuen, dient que està 'desactivada, comprada i subvencionada' segons paraules de Paulí Mojedano, portaveu del PP.

En canvi, cal destacar la diligència i cohesió del Govern que ha presentat sense dil·lació els seus comptes, que ha escoltat els ciutadans abans de fer-ho i que ha assolit un grau d'ambició a l'alçada de la ciutat dinàmica i treballadora que som. Fixeu-vos en la forta inversió prevista i que Mataró sigui destí d'inversions, de molta gent que ens truquen a la porta, i no és per casualitat
:
El Programa i el Pressupost aprovat ahir inclouen els objectius que el PSC s'ha marcat per aquest mandat, amb els companys d'ICV i ERC. El primer d'ells és el d'integrar la immigració, en un projecte de comunitat política en drets i deures; el segon són les polítiques de cohesió, amb més atenció a la seguretat i el civisme en l'espai públic, més escoles i més ben dotades... i el tercer és el de la universalització de l'accés a l'habitatge. Tots tres tenen importants actuacions el 2008.

Finalment, crec que el Govern i l'oposició han de fer els esforços necessaris per arribar als consensos que la ciutat reclama, en un Consistori plural que segur que és capaç d'arribar a grans projectes comuns. En aquest sentit, el període que s'obre ara per a la presentació d'al·legacions al Pressupost ens obre unes possibilitats d'acord que no podem desaprofitar.
:
Foto: Romuald Gallofré (capgros.com)
:
Intervenció de Joan Antoni Baron, Alcalde
Intervenció de Montse López, regidora de Serveis Centrals
Intervenció de Quitèria Guirao, Portaveu d'ICV-EA
Post d'Esteve Terradas, regidor de Presidència
Nota de premsa sobre el Pressupost aprovat
:

: