dimarts, de febrer 17, 2009

Puigverd a Mataró i Massevà

:
En primer lloc, una mica d'autobombo (ja veieu la foto). Primera: m'encanta presentar Antoni Puigverd. El segueixo de fa anys, potser una vintena o més. El llegia a Presència, que rebia aleshores no em feu dir com. Més tard a El País i ara a La Vanguardia. També he llegit la seva poesia i algun assaig. M'agrada el que diu, com ho diu, les idees que proposa que pensem, les mirades que fa i (algú del públic ho deia), la serenor amb què ho fa. Segona: Puigverd ha llegit aquest bloc en alguna ocasió i així m'ho va dir en acabar, en una interessant conversa que no vaig poder perllongar.
:
Ara, al que importa. La conferència que féu a la Biblioteca Pompeu Fabra, resumida per Vern Bueno a capgros.com, va ser tota una lliçó. En primer lloc, per a la desmitificació de la nostra història, explicada massa sovint amb tòpics que l'espatllen. En segon lloc, per advertir que precisament lluny del paradigma romàntic és on podem trobar una Catalunya reconeixible: en la capacitat de Barcelona i la seva àrea de ser una potent metròpoli económica europea, per exemple, més que no pas al darrere de no sé quines competències. L'argumentació és més llarga i complexa, plena de matisos. Una part d'ella la podeu trobar al primer capítol del llibre col·lectiu La rectificació (Ed. Destino, Barcelona, 2006), del que ja en va parlar en Cinto Amat i que convé llegir i rellegir sovint per orientar-se en aquest país nostre.
::
[Puigverd parcticiparà a la II Jornada Valors i Compromís, a Mataró, el proper 23 de maig]
:

Foto: V.B. (capgros.com)
:
Massevà renovat
:
Un dels carrers més estrets i curiosos de Mataró, el de Massevà, ha vist avui com estrenava paviment i altres reformes, en l'estratègia de recuperar per al gaudi i la vida cívica uns vials pels quals el trànsit fa justament el contrari. Podeu conèixer més detalls clicant aquí.
: