dimecres, de gener 26, 2005

Bones notícies

Dos plans importants i menys accidents
:
Pel matí he presidit la Comissió Municipal Informativa de Via Pública, a l'Ajuntament, on hem vist enllestits treballs tan importants com el Pla de Seguretat de Mataró o el Pla de Mobilitat Urbana, dos instruments preventius, indicatius, del que hauria de ser l'acció pública en aquests dos àmbits. També hem aprofitat per fer públiques les dades sobre accidents de trànsit a Mataró, ja que l'any passat disminuiren un 15%, just el dia que es coneix un descens importantíssim de la mortalitat a les vies del Maresme. Com que no podem badar ni un moment, les dades han estat acompanyades de les mesures que l'Ajuntament té en marxa per millorar encara aquestes dades.
:
La Generalitat que volíem és aquí
:
Avui també s'ha signat un acord amb la Generalitat que pemetrà la construcció d'una nova escola a la Via Europa, aprofitant la visita de la consellera Marta Cid a Mataró i al Maresme, on ha presentat un pla d'inversions educatives de 42 milions d'euros.

cidibaron
La consellera Marta Cid il'alcalde Joan Antoni Baron encaixen les mans. Foto: J.V.
:
Aquesta setmana es desencallen més coses de la Generalitat que ens afecten molt directament. Hi ha l'anunci de la dotació a l'Hospital de Mataró d'un servei de salut mental com Déu mana, un àmbit sanitari que ha estat veritablement desatès (i que només les famílies usuàries se'n poden fer una idea exacta del que representa per elles). Consol Prados deia dissabte que les inversions per infrastructures al Maresme s'incermenten enguany més d'un 60%. El director general de Ports, Jordi Julià, després de presentar estudis ambiciosos i seriosos sobre mobilitat i transport a la comarca, anunciava també l'acabament (per fi) del que queda per fer en aquesta infrastructura. I el conseller Siurana incloïa el Maresme en el suport a la innovació agrària. El secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, ens parlava de la imminent aprovació del Pla Territorial de la Regió Metropolitana (fet en un any el que d'altres no van fer en 23) i altres accions per protegir el territori i dotar-lo de mé sinfrastructure si habitatge protegit. L'Agència Catalana de l'Aigua reprèn el Pla de Rieres... I així podríem continuar.
:
Inspector Belenguer
:
belenguer
Aquest home, que ha dirigit la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró des de l'inici de la seva històra a la ciutat, fa més de dos anys, ha estat designat nou cap regional del cos a la demarcació de Girona. Des que sóc regidor de Seguretat i Prevenció a l'Ajuntament he pogut comprovar directament tant la qualitat professional com humana d'aquest servidor públic, un home humil amb ambicions molt concretes. Ha estat una persona clau perquè avui, el model de coordinació policial a la nostra ciutat, sigui posat d'exemple arreu de Catalunya, especialment pels èxits aconseguits. Ja li he dit personalment que el felicito pel nomenament i que espero que continuï amb els mateixos resultats la seva brillant carrera. I cal agrair-li. Gràcies a ell, i a moltes pesones com ell que no acostumen a sortir a cap foto, avui vostè i jo estem una mica més segurs.
:
Consol i Oriol, contra les dependències
:
Aquesta tarda he estat a La Llàntia, de nou desafiant el fred, per acompanyar la diputada Consol Prados i el regidor Oriol Batista a un acte del PSC per parlar sobre els serveis públics per a la gent gran. Ha estat molt interessant. L'Oriol ens ha recordat que Mataró, gràcies a l'Agència per a les Persones Grans i Dependents, ha passat d'una cobertura social del 2,5% al 5%, mentre la mitjana catalana i espanyola és al 5%. Consol ens ha anunciat una Agència Catalana, una Llei catalana de Serveis Socials i una Llei espanyola de Dependències, a més de moltes altres mesures que ambdós ens han explicat. Els companys, com sempre, ens han demanat fermesa en aquestes polítiques de benestar. Per dignificar l'envelliment. Penso que no els defraudarem pas.
:
La reflexió d'avui
:
"En el club del ressentiment l'entrada és lliure; la companyia, àmplia; les consumicions, gratuïtes; la conversa, ininterrompuda. Però no hi ha sortida". ( 281, Sense sortida).
:
Rafael Argullol, El pont de foc, Ed. Destino, Barcelona, 2004, p. 106.