dimecres, de setembre 21, 2005

L'esquerra de la llei i l'ordre

Transport sanitari: cal un canvi
:
Una de les coses que més caracteritza la dreta en matèria de seguretat, quan governa, és l'oblit al que sotmet els operatius de prevenció, com s'ha vist en el desastre del Katrina, i el que en podríem anomenar serveis auxiliars (que no secundaris) de la seguretat. La prova, a la Catalunya dels vint-i-tres anys de Pujol amb el suport final i decissiu del PP és el maltracte que han tingut els Bombers, l'escadussera inversió pública en la modernització dels seus equips i edificis. A Mataró en podríem fer un llibre. Però no són els únics. Podríem parlar dels altres agents que actuen sobre el territori (forestals, ADF) i, molt especialment, els operatius sanitaris. També se'n pot parlar molt. No tan sols no s'ha avançat sinó que es va tornar enrere. Amb el concurs efectuat l'any 2000 es va substituir un servei més o menys eficient prestat per Creu Roja per un servei descoordinat i clarament insuficient prestat per diverses empreses que, com els usuaris, n'estan fins el gorro de quedar malament.
:
El resultat és nefast, donat que es donen casos (si bé percentualment representen una ínfima part dels serveis) en què l'ambulància arriba amb una tardança impresenable, si arriba, com avui explicava El Punt. El d'avui, òbviament, no és l'únic. El meu company Oriol Batista, regidor de Salut, n'està fart de barallar-se'n i els usuaris de denunciar-ho, amb raó. I la Policia Local de fer tasques de substitució per a la qual, èvidentment, no està preparada i representa també un risc. El nou Govern, fet pels partits que van oposar-se a l'anterior sistema, ha promès que ho canviarà i avui Consol Prados, la diputada socialista del Maresme, ha dit que serà aviat, quan expiri l'actual concurs, canviant de dalt a baix l'endimoniat sistema.
:
Desplegament a Barcelona i Policia Nacional
:
Una altra imprevisió de la dreta que ens governava és, sens dubte, la de no preveure el replegament de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil abans que es faci efectiu el desplegament dels Mossos d'Esquadra en el territori. Ho vam patir a Mataró, i força. Hi havia símptomes preocupants també a Barcelona. Per això, crec que s'han fet bé dues coses. La primera, no esperar a la construcció de les casernes i avançar un any el desplegament a la capital catalana (per cert, deu ser en part per això que "vienen estos lodos" de l'incivisme barceloní, no?). I la segona, mantenir la presència del Cos Nacional de Policia a Barcelona, malgrat el procés de desplegament. Aquesta decissió té un nom. Discret i eficaç: Joan Rangel. (Foto: Joan Rangel, José Antonio Alonso i Montserrat Tura a la reunió d'aqusta setmana. Foto: Andreu Puig).
:
Maltractaments
:
Ara que parlem de tot això, és pertinent que llegiu l'entrevista que publica el web del PSC de Mataró al regidor Batista, en la que explica que a Mataró, ciutat pionera en aquest tema, es dediquen més de 100.000 euros contra el maltractament a les dones. Diu també que les víctimes assistides per la Fundació municipal que en té l'encàrrec s'ha doblat un any per l'altre. També aquí cal que aflorin moltes històries tristament amagades. També l'esquerra ha hagut d'assolir el Govern per aprovar una Llei i nous jutjats per atendre aquest fenomen. En fi, que l'ordre i la llei són valors d'esquerres, ja ho veieu.
:
Més enllaços mataronins
:
He afegit als enllaços alguns blogs nous de mataronins que s'han atrevit a sumar-se a aquesta estranya moda que ens té distrets. Em refereixo al company Javier Naya (a la foto), o a l'amic Oriol Ruíz. Ambdós comparteixen la dèria per les tecnologies de la informació i m'imagino que els ha costat resistir-se a sumar-se al gremi. En Xavi Amat, cosí d'en Cesc, que treballa a la FAVM, també s'hi ha sumat. Per últim en Toni Blanch fa un curiós blog de recull de notícies sobre el teatre i el bàsquet mataroní (les passions del Cercle Catòlic). Quants més serem més riurem.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Carai com creix aquest lobby, us haurem de vigilar ;-)

Ramon Bassas ha dit...

Si ho ampliem al Maresme, tu també en formes part!

Anònim ha dit...

Déu ni do, si fem una trobada farà goig.

Anònim ha dit...

Quin dia és el sopar?

Izan ha dit...

Ramón, avui jo també dedico un bloc sobre el tema dels maltractaments al meu post, enfocat des del debat sobre les polítiques d'atenció a les persones que són víctimes de maltractaments. També explico tot el que estem fent des del Consell Comarcal.

sobre la primera part del teu post d'avui, tu parles de les emergència; però també és un greu problema el transport sanitari i el social del dia a dia a centres especialitzats. El Consell Comarcal fa anys que s'hi dedica, i es pot dir que és un pioner a Catalunya, tal i com va reconèixer en el seu dia el síndic de greuges. Pel que fa a Mataró tenim un conveni de cooperació en aquest tema.

Ramon Bassas ha dit...

- Antoni i Turrai:
N'hem fet algun, de sopar, i el dia q en fem un altre us avisarem.

- Jordi:
Tens raó, no funciona ni una cosa ni l'altra. Espero que el Govern ho canviï.

Pedro ha dit...

No fa falta generalitzar, a Roquetas de Mar es van produir casos de tortura propis d'un país del tercer món dictatorial i això no vol dir que les esquerres siguin totes com les que manen a Espanya.

Anònim ha dit...

És cert, l'incident de Roquetas de Mar sembla més propi d'una dictadura, i els socialistes hi heu tirat terra a sobre.

Ramon Bassas ha dit...

Que `sàpiga jo, aquest cas fou notícia justament per la seva excepcionalitat. I el cas és en mans de la justícia, no?

Anònim ha dit...

Ramon,

No em deixa de sorprendre que, de la mateixa manera que ets tan àgil destacant i recomanant o simplement notificant l'aparició de nous blocs mataronins i/o maresmencs (alguns d'ells molt incipients, per cert), no te'n facis ressò d'un que fa dies que funciona amb un cert èxit i que va de confidencialitats maresmenques. No sé si l'has vist, però...

Ramon Bassas ha dit...

Bé, bàsicament em centro en Mataró i en persones que conec. D'altra banda, no tinc cap vocació de ser exhaustiu. Sí, el conec i el visito de tant en tant (tampoc poso tot el que freqüento, ja em comprendràs...).

Així, doncs, aprofito l'avinentesa i, si voleu, podeu visitar-lo a http://maresmeconfidencial.lamevaweb.info/