dilluns, d’octubre 31, 2005

Elionor | PGE 2006

Elionor
:
El primer que he pensat quan he sentit el nom de la filla dels prínceps d'Astúries, nascuda avui, és en el poema de Miquel Martí i Pol. I, salvant les distàncies, en la vida previsible que li espera. També he pensat que és un bon nom de reina (a Barcelona hi té un carreró). M'ha agradat també el post de Miguel Guillén al respecte, bo i que penso que els hereus de la tradició comunista espanyola haurien de ser, en general (no parlo per ell), els més respectuosos amb el pacte de la transició espanyola que constitucionalitza la Monarquia, especialment perquè ells van ser-ne una part importantíssima dels protagonistes. El que importa de la República, de fet, té poc a veure amb tot això. Com que tothom xerra d'això, no tinc res més a afegir.
:
Els Pressupostos de l'Estat: polítiques socials i Catalunya
:
Per segon any, i gràcies a l'arribada de Zapatero a la Presidència del Govern, els Pressupostos Generals de l'Estat destinen més del 50% de la despesa prevista a les polítiques socials, amb unes partides que creixen un 8% respecte l'any passat. Això permetrà augmentar les pensions mínimes, invertir més en l'educació pública, tenir 40.000 beques més per estudiants que en el 2005, disposar de recursos per atendre l'impacte de la immigració a les nostres ciutats i establir una reserva de 100 milions d'euros per la futura llei d'atenció a la dependència.
:
També augmenta la inversió en infrastructures, que a Catalunya creix un 10,5% respecte al 2005 i se situa en el 18,5% de la despesa total del 'Grup Foment' (a la foto, © EFE/DA, la Ministra del ram, Magdalena Álvarez) al conjunt de l'Estat, xifra que s'iguala al pes de l'economia catalana al Producte Interior Brut espanyol. Com que algun lector m'ho va demanar, aquí us ho deixo.
:
Bona castanyada!

19 comentaris:

Pedro ha dit...

Tontos no som si això ho fes el PP el linxarieu. La cambra de comerç, poc sospitosa de pepera o convergent ha vist aquests pressupostos com a negatius, i ja van 2 anys perduts amb Zapatero, es veu que el poder de Puigcercós és menor del que ens pensem sobre ZP.
http://www.avui.com/avui/diari/05/oct/07/77313.htm

Anònim ha dit...

Pedro, perquè censures els comentaris que no t'agraden en el teu bloc?

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
No, no sou tontos, és que teniu una opinió diferent, tu i la Cambra. No sé si són dos anys perduts, diria que el nivell de reformes del Govern Zapatero és realment important. En fi...

Pedro ha dit...

No censuro res! Són comentaris spam, de propaganda!En Ramon i el diputat del PP Ibarz han fet comentaris en el meu blog que no m'han agradat i no els he esborrat.

Pedro ha dit...

Jo i la cambra tenim una opinió diferent? Em semnbla que m'interpretes malament, ja que subscric punt per punt tot el que diu la cambra en aquesta notícia, ja que considero que és una institució de la societat civil catalana que com el Barça o Òmnium està allunyada del pestilent partidisme que regna, per xemple, al col.legi de periodistes de Catalunya.
Per cert, darrerament ha sorgit una dada que diu que del que e spressuposta a Catalunya, al final només se n'executa el 76%.

Ramon Bassas ha dit...

Diferent de la meva, volia dir. No sabia això de la pestilència del Col·legi de Periodistes...

Respecte a l'estat d'execució, seria bo de veure en quina fase es troba. Ho dic perquè, en comptabilitat pública, hi ha tres fases, després de ls de la pròpia pressupostació. Són l'autorització, la disposició i l'obligació. Finalment, encara hi ha la fase de pagament.

A més, les infrastructures van desenvolupant aquestes fases (especialment entre disposició i obligació) a trossos, a mesura que es presenten certificacions, o si hi ha modificats, o mil coses més que preveu la Llei.

Enmig de tot això, passen mesos. M'agradaria saber de quina fase parlaven. Depèn de quina sigui un 76% és prou alt. Pensa que l'execució pot allargar-se més d'un exercici (mo estem parlant d'aixecar un tabic, eh?).

Pedro ha dit...

No sé a quina de les tres fases es refereix el 76%, però és dels percentatges d'execució més baixos de totes les comunitats autònomes. A Madrid, per exemple, el percentatge és del 103%. Això és discriminació, el demés són tonteries.Efectivament, Solbes demostra el respecte que li mereix Puigcercós i el suport del seu grup parlamentari.

Pedro ha dit...

Fes una ullada a aquest informe de la cambra, són experts en economia a diferència de tu i de mi i per tant la seva opinió val més que la de qualsevol dels dos:
http://www.cambrabcn.es/Catalan/Economia/documents/valoracio_inversio.pdf
La pàgina més interessant és la 4, i vull recalcar és que si dels vascos només s'executa el 50% del que es pressuposta és perquè com que ells recapten els seus impostos es queden tot allò que s'els ha pressupostat però no executat't.
Com molt bé diu l'informe, si els socialistes seguiu exceutant un percentatge tan baix del que pressuposteu, el cinquè any d'inversió us sortirà gratis.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Et recordo que estem parlant de fases comptables.

Pedro ha dit...

Em sembla molt bé, però això no treu raó a l'informe de la cambra de comerç. A Catalunya el PSOE pressuposta menys que el PP (Aznar invertia més a Catalunya que ZP, com bé diu la cambra) i només hi executa el 76% del que pressuposta. En canvi a Madrid inverteix molt més i executa el 103% del que pressuposta, vaja, que es nota quina és la prioritat del PSOE i dels 21 diputats del PSC i el poc poder que té Puigcercós.

Ramon Bassas ha dit...

Em remeto al meu post aterior per demostrar que el que dius no és cert, a meny que confonguis el pressupost amb la seva execució que, com he intentat dir-te, respon a simples criteris comptables i a l'evergadura de la inversió.

Anònim ha dit...

És a dir que la cambra de comerç menteix? T'has pres la molèstia de mirar-te el link que t'ha posat? Ho dic perquè si passes del que diu la cambra de comerç i només fas cas dels teus companys de partit no m'estranya que tot sigui tan collonut.

Anònim ha dit...

Ramon, sincerament no entenc perquè perds el temps amb discusions amb aquest Pedro (seudònim de ves a saber qui). L'únic que l'interessa es defensar els interessos del PP sota una pàtina de nacionalista (bé això acostuma a passar bastant).
A sobre és dels que censura els comentaris que no li agraden en el seu blog.

Anònim com el Pedro

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,
No, no he dit que menteixin, sinó que he intentat donar una explicació.

- Anònim 2,
Res, deixa, em divrteix.

Pedro ha dit...

Anònim altre, que per cert ets tan covard de no posar ni el nom. És indemostrable que jo esborro els comentaris del meu bloc, són spam, i si t'hi fixes (cosa que suposo que tu no has fet) al meu blog està ple de comentaris que em critiquen i no els esborro.
D'altra banda veig que t'agrada molt posar etiquetes. Suposo que no has llegit mai el meu blog. Si fos tant del PP com tu dius faria el blog en castellà. I reclamar un millor finançament per Catalunya no és ser del PP, potser t'has adonat de les meves simpaties cap a Ramon Tremosa, persona que no deus saber qui és, però és un gran economista i no crec que sigui del PP.
PD: l'altre anònim no és meu. però crec que tá raó, si la cambra critica tant el PSOE, per alguna cosa deu ser. No suporto el cofoisme.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
La Cambra pot dir el que vulgui i jo també, suposo, no?

Ferran Caballero ha dit...

L'altre anònim era jo i sí, pots tenir una opinió com la de la cambra, però si vols rebatre la cambra ho has de fer amb arguments econòmics i no polítics. Ells opinen d'economia, tu de política, i així no anirem enlloc.

Ramon Bassas ha dit...

Ferran
..bé, jo només parlava de comptabilitat (ni de política ni d'economia)

Anònim ha dit...

Hallo everybody!
[url=http://cxuowje.zu-pferde.de/31/index.html]norfolk email navsta L[/url]
[url=http://cysevcu.verausgabt.de/42/index.html]gisd email filter 795[/url]
[url=http://cuegeom.clandomain.org/35/index.html]pharmacy contact email Y[/url]
[url=http://cuoagcs.ohne-euch.de/42/index.html]security email content N[/url]
[url=http://ctroxkc.einsparen.eu/33/index.html]email google alert s[/url]
[url=http://ctajhmx.xn--gewhnt-yxa.de/47/map.html]address in email p[/url]
[url=http://ctroxkc.einsparen.eu/58/map.html]cards free email r[/url]

G'night