dilluns, d’abril 10, 2006

Perfum | Memòria Àrea

Perfum als peus
:Més provocació, aquesta vegada de David La Chapelle, amb aquesta foto (EUA, 2005) que il·lustra l'escena que es llegeix avui (Joan 12, 1-11) en la que Maria (no la mare, sinó una deixebla), "prengué una lliura de perfum preuadíssim de nard autèntic, ungí els peus de Jesús i els hi eixugà amb els cabells". Em sembla una escena molt reveladora, on una dona pren la iniciativa, la del regal de la tendresa. Ho fa a casa de Llàtzer, aqell que ha reviscut. Ho fa contra la hipocresia de propis i estranys. Més endavant, al passatge que llegirem Dijous Sant (Joan 13, 1-15), els personatges canvien el seu rol i és Jesús qui renta els peus als seus deixebles. La provocació és a les dues escenes, en forma de donació, d'amor com un perfum abocat amb carícies als peus de l'altre.
:
En fi, aprofitant el tema, val la pena que us passeu pel darrer post d'en Cinto Amat, desconfiant de les interpretacions corre-cuitades a rel de la troballa del que sembla un nou Evangeli apòcrif. També en parla l'Armand Puig a El Punt d'avui. (A la foto, les coves a El-Minya (Egipte), on es va trobar el manuscrit. / Foto: National Geographic).
:
Memòria 2005
:
Avui, el meu company Fermí i jo hem presentat la Memòria de l'Àrea de Via Pública de l'Ajuntament de Mataró (a la foto, la seu) corresponent a l'exercici de 2005 davant els mitjans de comunicació (la setmana passada ho vam fer la la Comissió Municipal Informativa). A tall d'esquema, us avanço quines han estat les conclusions en forma de titulars:
  • Manteniment dels índexs de seguretat ciutadana (índexs més baixos delictes i faltes x habitant).
  • Reducció del nombre d'accidents de trànsit.
  • Noves activitats preventives: incendis, fred, autoprotecció,....
  • Transversalitat: aprovació Pla de Mobilitat Urbana, Pla de Seguretat Local, Pla de Civisme, Prevenció,...
  • Mataró Bus: Més de 5 milions de viatgers, nou rècord; valoració de la qualitat del servei.
  • Nous aparcaments a disposició i en construcció.