dimecres, de juliol 05, 2006

CiU també tem Montilla

A l'ex-conseller que va prendre les decisions sobre el túnel del Carmel, per entendre'ns, Felip Puig, el fan sortir de tant en tant a fotre's amb Montilla. Encara no és candidat a la Presidència de la Generalitat, ni tan sols s'han convocat eleccions, i tiren dos dardos. El primer, negant el catalanisme del Ministre d'Indústria (han decidit no parlar de l'origen, o , però busquen subterfugis...) perquè ha dit el que, de fet, ja va dir el Parlament: cap exclusió d'autors en llengua castellana que escriuen a Catalunya a la Fira del Llibre de Frankfurt, malgrat el suport explícit i claríssim a la llengua catalana. (I malgrat les que barregen sempre la política amb tot). I el dia que el Ministeri del que n'és titular signava una quantiosa aportació a l'esdeveniment literari de la ciutat alemanya, que té la cultura catalana com a protagonista (si l'exposició fos de pintura... quina seria la sacrificada?). Per cert, ahir s'anunciava la participació d'autors balears a la Fira. Justament, Puig blasma el ministre que més ha fet pel català, molt més que CiU en la seva supeditació al PP els darrers vuit anys de l'etapa Pujol/Aznar (amb Mas d'escolanet...), és ara el blanc de crítica d'un partit anomenat nacionalista. En fi.
:
I la segona crítica que li han llançat és perquè volen que plegui de Ministre ja, quan, com deia, ni és candidat ni s'han convocat comicis. En tot cas, no van tenir cap problema en utilitzar la figura del conseller en cap, amb atribucions que després van haver de canviar per una sentència, per convertir-la en una plataforma de promoció personal d'Artur Mas, fins l'últim dia. Recordo algunes persones que treballaven en departaments de la Generalitat, que rebien ordres d'adequar les agendes i els actes en funció de la promoció del Sr. Mas, l'oficina del qual centralitzava el conjunt de les activitats susceptibles de promoció. Que no es preocupin tant de Montilla, no farà això. Ell, com sempre ha fet, governarà, és el que sap fer millor i ho ha demostrat arreu on ha estat. Després, si és designat candidat, farà campanya quan es convoquin les eleccions. I, en acabat, així ho espero, governarà de nou com a President.
:

4 comentaris:

Pedro ha dit...

Ramon, repeteixo, quan el ministeri de cultura de la senyora Alborch va organitzar la fira de Frankfurt amb la cultura espanyola com a convidada i ni s'els va passar pel cap convidar un autor català tu voas moure un sol dit?

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
És q no tenia bloc... però no em diràs que tota aquesta moguda és per venjança, oi?

Pedro ha dit...

Diria que confons venjança amb coherència.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
I quina de les dues actituds trobes més cogerent?