divendres, de juliol 14, 2006

Eleccions i oposició | Rànquing

Eleccions convocades i oposició coordinada
:
nom Foto: Joaquim Molins ("mai pactarem amb el PP") i Álvarez Cascos, en primer pla, amb Francesc Homs i Rodrigo Rato, fa uns anys (Pedro Carreño).
:

No han estat baixant de l'Aneto, sinó en seu parlamentària, com s'havia compromès el President. I són a la tardor, of course. Però l'aspirant Artur Mas, conseller en cap mentre el PP governava a Espanya, ha decidit criticar-ho tot. Més o menys com un aspirant del PP de Mataró que surt cada dia dient que està en contra d'una cosa sense dir què faria ell a canvi (cap problema: ell mateix ja ha reconegut que no va a les eleccions del 2007 per governar...). CiU i PP, coincideixen amb això i amb moltes coses, amb masssa coses. Rebuig al Govern d'esquerres (òbviament, són de dretes...). Suport al candidat de CiU a la presidència de la Generalitat. I, emntre tant, van coincidint amb els arguments, i amb la seva llarga experiència d'entesa. Una d'elles, iniciada el 1996 al Majestic quan encara se sentia ressonar la veu d'un pobre fill que deia "mai pactarem amb el PP".
:
Rànquing blocs socialistes
:
El diputat socialista José A. Donaire (foto) fa, al post Ciberpolítica (III), un estudi sobre el fenomen bloc al PSC, el partit que té més aficionats al tema. Se'n fa ressò en Saül Gordillo, el ompilador de blocs polítics per excel·lència i el més cospicu cronista de la política catalana, entesa aquesta d'una manera una mica peculiar, això sí. Tots dos valoren aquesta eina dins la comunicació informal dels reponsalbes polítics i la resta de ciutadans i ciutadanes. I tenen raó, però segurament són molt menys (hi ha encara molts més comunicació, moltíssima més vida, fora) i molt més (que no tots els gens, ni els bits, són política).
:

4 comentaris:

Pedro ha dit...

Et sona un pacte de l'any 93 entre la dreta espanyola (Psoe) i la catalana (Ciu)?

Després de les properes eleccions al Parlament,
potser la millor manera de calmar la tensió
creixent amb què PP i PSOE volen definitivament
normalitzar el mapa electoral català (i que anirà in
crescendo:ha estat poc explotada encara a casa nostra)
seria que tots dos partits estatals compartissin
l’oposició.De fet, ja comparteixen model d’Estat i de
finançament autonòmic, definició d’idioma valencià,
no transferència dels aeroports a la Generalitat
i subordinació de les nostres infraestructures als interessos
de Madrid.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
En tots aquests teme que cites, vom bé saps, PP i socialistes estem molt lluny. I en molts més. A més, fas una mica de tard; el PP ja ha decidit que recolzarà Mas com a president si els seus vots sumen manjroa amb els de CiU.

Pedro ha dit...

Tema finançament, pensa en totes les Lofques i estatuts pactats entre vosaltres i Pp, la definició de valencià pensa en l'estatut valencià, no transferència d'aeroports pensa en el "jefe" Rubalcaba, subordinació d'infraestructures pensa en el Tgv Madrid Sevilla del 92.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Que s'hagi arribata acords amb el PP no treu que estiguem diametralment oposats (no mires les notícies, tu?) i que, alternativament, liderem Govern i oposició. També a Catalunya, per cert.