dilluns, de juliol 10, 2006

Mas, Montilla i Iceta

Artur Mas menysté els alcaldes
:
Em diuen que aquest matí, a Catalunya Ràdio, l'aspirant de Convergència Artur Mas ha menystingut l'experiència de José Montilla com a Alcalde i, de fet, la del conjunt d'alcaldes i alcaldesses de Catalunya. Com deia fa uns dies, es posen nerviosos amb Montilla i intenten atacar el punt més fort, de fet, que pot presentar l'actual Ministre davant el repte que li tocarà assumir: la seva innegable capacitat de gestió, demostrada, entre d'altres, al front de l'Ajuntament de Cornellà. Deu trobar que una cosa així, alcalde i de Cornellà, és poca cosa per tot un senyoret com ell, delerós de trepitjar les estores de vellut i concedir audiències amb canapès. Deu pensar que, això dels ajuntaments, no és res davant la immensa glòria d'haver estat nomenat conseller en cap i candidat pel sistema digital. No en té ni idea. Tenir una responsabilitat municipal vol dir guanyar-se cada dia la confiança de la gent, trobar-se'ls pel carrer, resoldre problemes d'una casuística impressionant, alguns de resolució fàcil i propera, d'altres de més feixuga i d'escala mundial, però que no pot servir d'excusa.
:
Llàstima, com va dir el propi Montilla, que no hagi tingut mai l'oportunitat de fer ciutat, de trepitjar-se-la i treballar-hi a fons. El País d'ahir relatava el pas de José Montilla per Cornellà. Tot un exemple. Tot un presagi.
:
Iceta parlant clar
:
nom Foto: Oriol Duran.
:
A la política catalana, i espanyola, i mundial, hi ha un excés de verborrea, sobreentesos i floritues que, crec, són el principal motiu de descrèdit. Diria que més que d'altres. Parlar poc clar, donar evasives, parlar amb argot, parlar fins i tot quan un no té res a dir, és un cercle viciós del no-res i de la buidor. Per això crec que m'agrada com parla en Miquel Iceta, les mostres del qual aquest cap de setmana hem pogut comprovar. Divendres, a El País, publicava un article de resposta a Miquel Caminal i una mica a tots aquells que miren amb certa condescendència (i aires de superioritat) la candidatura de Montilla, enfangats amb aquesta contínua teoria de la conspiració (i d'altres que corren) que tapa tota altra anàlisi possible. I ahir, l'entrevista a El Punt, en la que queda clar, per si algú no se n'havia adonat, que les condicions pel proper Govern les comença a posar el PSC i que aquest posa prioritàriament per davant els interessos del país i d'un Govern resolutiu i eficaç. Per això, Pepe Montilla és molt millor que la resta de candidats dels altres partits, us ho ben asseguro. D'eficàcia provada.
:

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb tots els respectes. En aquests articles del senyor ICETA es mostra una actitud poc coneguda d'ell, el desafiament.
Com pot atacar tant directament a ICV, dient que s'ha oposat a infraestructures de l'Estat? Com pot dir que no governarà amb gent que s'oposa a les inversions del Govern Zapatero?
Si més no, coses fora de lloc. Ara resulta que el PSC, o el senyor ICETA, ja van donant arguments per marcar unes regles del joc per justificar futurs pactes.
Hauria de ser més intelligent, que segur que ho és i molt, i no encabritar a la gent d'ICV, perquè en funció del que passi a la Generalitat algunes alcaldies se li poden anar al "garete"

Ramon Bassas ha dit...

- Benvolguda Anna
No és a ICV que s'adreça el missatge dels socialistes, sinó als catalans, a qui volem parlar clarament sobre el que volem, quines infrastructures fan falta i quin serà el nostre grau de compromís per la riquesa i el futur del país. Si ICV s'hi vol sumar, perfecte. No m'estranyaria: apostar per les infrastructues com les que diu en Miquel Iceta és d'esquerres, ja que crea llocs de treball directes i indirectes i consolida una xarxa de gran potència econòmica.

Pedro ha dit...

Quina sort tenir una premsa amiga que treu tones de tinta en elogis quan reb una trucada de Nicaragua. O de Ferrazm ves a saber.

Apostar pre infraestructures és de sentit comú, no és d'esquerres perquè llavors la senyora Aguirre i la seva t4 serien d'esquerres. Aviam si pensem el que diem.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
No sé de quina premsa ni de quina trucada em parles.
Deu ser de sentit comú, però en el període del pacte PP-CiU, les infrastructures es concentraven a Madrid (la que tu cites, per exemple). I les que es decidien a Catalunya brillaven per la seva absència o languidesa (mira Eix Transversal). Això és el que ha canviat.

Pedro ha dit...

Val val, pensava que la Magdalena Álvarez, que va inaugurar la t4 i la va regalar a iberia, era del Psoe, pel que em dius deu ser del Pp.
També pensava que era el psoe qui havia invertit el 15%(!!) del pressupost a Catalunya i havia creat un espoli fiscal rècord.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Em sembla que estàs mal informat... no em parlaves de la sra. Aguirre?

Anònim ha dit...

Serà que vosaltres us preneu gaire seriosament l'Artur Mas... i així us va anar.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Malgrat s'entesti en fer la gallina, traqnuil, ens el prendrem en sèrio. Sempre s'ha de prendre en sèrio el candidat de la dreta...

Pedro ha dit...

Tens una malaltia que es diu neurosi obsessiva, si Mas no es defineix de dretes qui ets tu per dir a la gent que és i deixa de ser? Tens algun tipus de llicència per anar donant certificats de progressisme i conservadurisme?

Per cert, jo parlava de la t4...

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Gràcies, n'informaré al meu psiquiatre. Però jo no certificava res, simplement deduïa... Com que Rajoy diu que el prefereix del president...
Per cert, la T4 va ser aprovada en temps d'Aznar, amb pacte amb Pujol. Sí. Diria que aleshores també governava la dreta, no?
Però en fi, consultaré a Freud.

Pedro ha dit...

A veure, la t4 és o no és propietat del ministeri de foment?

D'altra banda tinc altres exemples, com el fet que Zapatero hagi retirat centenars de guàrdies civils de Tarragona abans d'hora, ara ho ha solucionat cuita corrents però si ell hagués volgut hauria pogut evitar molts robatoris. Ell o Rubalcaba vaja.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Sí.
Respecte als guàrdiescivils, t'he d'informar de nou que quan la dreta governava a catalunua (PP i CiU) van promoure un replegament de les forces i cossos de seguretat d el'estat bans que no hi hagués el desplegament de la policia autonòmica. Això va provocar àmplies zones sense prou efectius. Ara es veu, de forma dramàtica, a Tarragona. El nou Govern va decidir avançar el desplegament, i el Govern de l'estat incrementar le splantilles. En això estan.

Pedro ha dit...

No vull eternitzar-ho, però segueixes obsessionat amb les etiquetes, i saps tant bé com jo que Rubalcaba es va desplaçar fa poc a Catalunya per desplegar una quantiat grandiosa d'agents. No demostra això mala previsió? Trobes normal 12 agents per tot el Baix Camp?

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Ja t'he explicat qui va fer la previsió...