dijous, d’octubre 05, 2006

Matas amb Mas | Ciutadans tontos | D'anys a dies

Jaume Matas recolza Artur Mas
:
nom
Rajoy i Matas. Foto: El País.
:
Avui, el president balear, Jaume Matas, del PP, ha donat un suport explícit a Artur Mas a l'entrevista que publica La Vanguardia. Reconeix sense embuts que "si el PP no és alternativa, el millor per Catalunya és que guanyi CiU", anant més enllà fins i tot del que ja han dit Rajoy i Piqué, que recolzarien una investidura del candidat de CiU en cas que aquests i el PP sumessin 69 escons. Amb aquests hoolligans, crec ens ajuden a que quedi més clar, per qui encara no ho sabés, per quina raó cal que Montilla sigui el proper president de la Generalitat. La dreta, la que parla sincerament, almenys, es deleix d'entrar de nou al Govern de la Generalitat i fer de les seves. Com abans. Com sempre.
:
L'apel·lació al vot útil que, de facto, fa el president de les Illes, coincideix amb les reticències d'Artur Mas a acceptar la proposta de debats cara-a-cara que li ha fet el PSC. Un Mas poc acostumat als debats (ni ell ni Pujol n'havien acceptat mai... fins ara), es posa molt nerviós quan se li demana que, a la vista de l'expectació que genera aquest procés electoral, es transmeti un d'ells al conjunt d'Espanya. Ni que fos per contentar un dels seus fans, el senyor Matas, seria elegant que deixés els nervis (i la por a que es mobilitzi l'electorat, no siguem ingenus) a part i acceptés el repte que li proposa Montilla.
:
Aquest post ha estat editat simultàniament a aquest altre bloc.
:
Volen ciutadans tontos
:
Mojedano esperalba
Fotos: Marga Cruz i F. Castanyer (capgros.com)
:
A veure si resultarà que el que vol l'oposició és que ningú se n'assabenti de res. És a dir, res d'inauguracions (que ve del mot inauguratio és una festa romana de desig de bons auguris en l'inici de la construcció d'una ciutat) a veure si resultarà que la gent de Mataró és tonta i canvia el seu vot a toc de bombo, no com la de totes les ciutats on governa el PP, que ningú deu inaugurar res, suposo. De fet, ara recordo que van inaugurar un trasvassament de l'Ebre que ningú va veure com venia cap paleta a treballar-hi. A veure si era un miratge.
:
O potser es pensen que la gent, que ja hem dit que es pensen que és tonta, no sap destriar la institució del partit al qual milita qui la presideix (acompanyat d'una representació plural), confusió que els anteriors governants a la Generalitat van promoure amb busos pagats per la institució per anar a un míting de gent gran de CiU. Són així.
:
Ho dic perquè la hipocresia de la dreta no s'acaba aquí. Aquests altres, els que es pensen que els avis repapiegen, són més fins. La mateixa setmana que una enquesta atribueix a la que fa directament l'Ajuntament (inclòs el butlletí) com la principal font d'informació sobre Mataró, aquesta dreta finolis proposa que es deixi de fer i s'encarti als gratuïts existents (m'imagino que no ho faran gratis, això). Una forma fina i simpàtica d'intentar influir els mitjans de comunicació locals, en la genuïna tradició Camp, que deu ser la resposta a unes desafortunades declaracions del seu cap de Grup, Joaquim Esperalba, en un butlletí propi (que curiosament va ser retirat d'internet, però que es va repartir en paper) acusava a principis de mandat que els mitjans de comunicació eren uns venuts al PSC, més o menys. En fi, canvi d'estratègia bèstia a finolis, de sincera a hipòcrita, de hard a soft (o micro-soft).
:
Mentre tant, no veig que defensin el dret dels ciutadans a ser informats directament pel seu ajuntament del que aquest fa. Senzillament, és això.
:
Cassanyades - XII
:
"Avui un autor pot elaborar un missatge, redactar-lo, dissenyar-lopenjar-lo a la xarxa i arribar a 800 milions de lectors... (...) [Cultura escrita, literatura e historia. Conversaciones con Roger Chartier,] Chartier ([Roger, Ed. FCE, Mèxic] 1999: [pàg.] 205) destaca que aquesta reducció de funcions redueix la distància entre autor i lector o entre producció i recepció. A Internet, els mesos -o anys- requerits per escriure, imprimir i distrubuir un article es redueixen a dies".
:
Daniel Cassany, Rere les línies, Ed. Empúries, Barcelona, 2006, pp. 197.
:

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Si vols repassem algunes de les persones que donen suport a Montilla...

Anònim ha dit...

si, i d passada, li dius al teu amig quicu castanyer, grand censureitor de "la teva revista-CAP-GROS-ajuntament" QU ANNUL-LI TOTTES LES OPINIONS QU NO T'AGRADAN QUE EXPOSSEM MOLTS CIUTTADANS D'L TEU FEUDO MATARONI,

apa ti posses l'coixì a la poltrona, nano, mentider, que t'agrada tambè insultà tuttttooom.
un ciu-tadà sense blog,

Anònim ha dit...

Ramon, te olvidas de las ayudas que nos haces a nosotros los musulmanes, paissa, no lo pases por alto.

Tu amigo Mohamed, si, el que te está enseñando el idioma árabe, para cuando estemos juntos en la regiduria del ayuntamiento gobernado por nosotros.
Salamalicum.

Jordi ha dit...

catalanisme social : demanar que el debat electoral per la campanya per la presidència de la Generalitat de Catalunya es faci en llengua espanyola.
Teniu por que el Montilla no sàpiga dir 2 paraules seguides en Català de forma correcta?
És hilarant...

Anònim ha dit...

La llengua, la llengua, aquests nacionalistes només pensen amb la llengua.I mira que en són de llepats.

Que deixin estar les llengues d'en Montilla i se'n vagin a can Taps a menjar una bona llengua de vaca.

Jo, ho sento: LES LLENGÜES (i amb tota la llibertat per parlar-les).

Marxo al blog de l'Eli Solsona, parlant de la llengua se m'ha encès la llumeta.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,
Bé, no crec que hi hagi en Matas...

- Anònim 2,
La teva ortografia i falta de respecte delaten com ets...

- Mohamed,
Te equivocas, yo no doy ayudas a los musulmanes. Lo del idioma, también debe ser un error: ha sido Artur Mas quien ha dicho que bajaría los impuestos a quien acreditara conocer un tercer idioma. Supongo que se refería al árabe. Yo no lo hablo, lo siento.

- Joki,
Al debat, que cada candidat parli com vulgui.

- David,
El PSC planteja un debat que es pugui veure a tota Espanya perquè pensem que les eleccions catalanes desperten l'interès de tota Espanya, i pq també hi ha molts catalans que sintonitzen cadenes d'àmbit general. Crec que els que no sou del PSC ni del PSOE també ho enteneu, potser massa i tot.

- Vladimir,
La llengua és un tema molt llepa-fils...

Anònim ha dit...

Quan dius nacionalistes et refereixes al nacionalista espanyol Montilla que no para de donar la tabarra amb la llengua espanyola?

Joan Safont ha dit...

A mi els debats de tall presidencialista en un país de tradició parlamentària, sincerament, em sobren. En català, castellà o arameu.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 3,
No.

- Joan,
Bé, els debats cara a cara, en totes les democràcies del món, fan créixer l'interès electoral i l'audiència. És lògic que es facin. I, ens posem com ens posem, només Montilla i Mas tenen possibilitats de ser el proper President.

Anònim ha dit...

Mis amigos y paissas politicos del psc catalan, en menos de 2 prossimas elesciones, y no más, hablareis todos el idioma árabe-islamico, primer paso que os emos escho dar, escribis los programas de mi fiestas del barrio en 3 idiomas, el catala, el español y el árabe, muschas grassias Ramon.
Tu amigo Mohamed del barrio Rocafonda.
Salamalicum.

Ramon Bassas ha dit...

- Apreciado don Mohamed,

Te vuelves a confundir, no son los concejales ni el Ayuntamiento los que escriben los programas de las fiestas de barrio. Me conformaría con que, además del catalán, se utilizara comu mucho un castellano algo mejor que el que tú perpetras a esta amada lengua. No confundas al personal, por favor...

Anònim ha dit...

Ramon, a dia d'avui sóc catalana i convergent. Entro sovint a veure que coi maquina la caixa que duus damunt de les espatlles; però mai fins ara t'hi havia escrit cap comentari.

Realment haig de dir que pateixo al.lèrgia socialista, però intento no fer cas dels símptomes i pensar que tots tenim dret a pensar de manera diferent. Però quan veig articles tant cínics com els que escrius últimament, de debó, em superen. M'alteren, i això és el pitjor dels senyals, doncs sóc persona tranquila i capaç de debatre amb correcció, però davant del cinisme, de la hipocresia i la demagògia, què vols que et digui, em torno més independentista que mai!

Ramon Bassas ha dit...

- Benvolguda Nina,
Celebro que em llegeixis i lamento que a vegades t'alteri (ja adverteixo que també exposo les meves desafeccions). Si bé tinc certa simpatia per un corrent presocràtic dels anomenats "cínics", no crec que et referissis a ells, sinó a una poc dissimulada mala llet davant, suposo, d'algun dels temes tabú de CiU que aquí airejo una mica. Bé, procuraré ser una mica més "oasi", sorry.
Per cert, CiU no és una opció independentista, que jo sàpiga. Trobo molt bé que tu ho siguis, però diria que amb CiU tindràs força decepcions...
En fi, gràcies per escriure i, si vols, et convido a parlar de tot més serenament.
Una abraçada,

Anònim ha dit...

Independentista, sí. Saps què fem i qui som a la JNC oi que sí?,

M'agradaria compartir una metafora amb tu a veure si comencem a entendreque no fa falta ser uns exaltats per a ser independents.

Tots els catalans som del Barça?
Tots els que anem al Camp Nou ho fem perquè som culés?
Que m'agradi el Barça em converteix en un boixos nois?, o que no m'agradi el Barça em converteix en un Ultrasur?

No pot ser que m'apassioni el futbol?
No pot ser que sigui culé de tota la vida i no sigui de les que per sortir a la tele, s'aixequi la samarreta?
I, ara anem a repartir el formatget, Camp nou = Catalunya,
al Camp Nou hi va tot tipus de gent, per exemple, Catalans= Barça, Espanyolistes = Madrid.
Dins tant dels culés com dels merengues, tenim gent civilitzada, exaltats i dels que mai saben si son del Barça o del Madrid, i per suposat aquells que quan convé es diuen psuc i quan canvia l'aire psoe.
Dins dels catalans tenim els boixos nois= erc, els civiltzats que respiren, que desitgen el millor per als seus,= CiU.
Els que canvien de costat de camp, =Iu, ICV, I ara tenim els Madridistes, els exaltats que perden els papers, que poc els falta per ser ... millor no poso l'adjectiu i així no atacaran= PP, els moderats que miren el partit com això, un partit civilitzat= PSOE. Ara bé, sempre son del Madrid. La diferència, està amb els madridistes catalans, que com he dit abans canvien segons bufa l'aire.


No confonguis els termes, i et prego per favor que siguis un dels civilitzats, que abans d'atacar pensis si el que vas a dir es cert o només ho diu la por que parla per tu.

Ramon Bassas ha dit...

- Nina
Bé, no entenc massa la metàfora. Si un és independentista vol la independència, i pot ser exaltat o no, però és d'aquest equip. Si un no és independentista formarà part d'un altre equip, no? Ho dic perquè CiU no és ni ha estat mai independentista...
Ja m'hi miro, ja. No, no és la por, et prometo que el que dic intenta ser "dels civilitzats". En fi, encara no sé en què m'he passat...