dilluns, de març 05, 2007

A favor de la política | La dreta 'abertzale' | Mania a despertar-nos

A favor de la política
:
Així titula Jordi Sánchez el seu article d'avui a El País, on, després de descriure el desprestigi d'aquesta dimensió humana al nostre país, i d'apuntar-ne algunes causes, finalitza el seu escrit amb aquest paràgraf que us copio:

Ante todo ello sólo se me ocurre una solución: política más atrevida, desacomplejada y pedagógica. Hay que reivindicar la política como algo imprescindible, como algo consustancial a todo hecho social y, por lo que se refiere a la política en democracia, como el mejor escenario para el desarrollo de la política. La condición para todo ello es que desde la propia política institucional se cierren las puertas a los flirteos con los discursos populistas. La peor de las noticias en nuestro entorno es que en España estamos desde 2004 con una oposición dividida entre su alma populista y predemocrática y su alma institucional. En España hay quien está jugando desde hace meses con fuego y, si nadie lo impide al final, este incendio permanente en que el PP ha convertido la política española se le escapará de su control. Aquel día algunos se darán cuenta de su irresponsabilidad.

:
La dreta abertzale
:
Es passegen amb banderes preconstitucionals, feixistes, sota l'empara d'un partit del sistema democràtic. Tiren còctels molotov contra la seu d'un partit que defensa la Constitució. Situen l'eix del debat en la confrontació nacional. Es comporten com una secta fonamentalista i bolxevic: el Govern és l'Anticrist, criden. Practiquen massivament mesures de gràcia contra terroristes, això sí, quan manen. De fet, el poder és la seva única mesura moral, de manera que faran el que sigui per reconquerir-lo, inclosa l'agitació radical. Tot val. Prefereixen el dubte que no pas que la justícia aclareixi els crims del darrer macro-atemptat terrorista. I no volen la pau. Potser mai no l'han volgut, cony! ...no fos cas que el seu discurs hagués de canviar. Foto: cadena Ser.
:
Mania a despertar-nos
:
Quina mania, com deia algú fa poc... El pacte PP-CiU a Mataró comença amb els eslògans? Doncs bona nit i tapa't.
:

9 comentaris:

Tomás ha dit...

Ramon, aquest recurs que vols fer servir és massa gastat. De totes maneres reconec que per patètic que sembli és un recurs al que els polítics que no sabeu que dir en aquell moment (també reconec que en altres moments respons bé) recorreu. Però et dic una cosa, retira allò de dreta abertzale, no vull que ningú em compari amb assassins com els que ja no sols recolzen els terroristes amb carnet (els membres d'ETA de ple dret), sino que també donen mort a ciutadans de a peu, com ha succeït avui després de dos mesos en coma(Ambrosio Fernández). Nosaltres ens dediquem a aportar idees i rebatre les vostres i tu de tant en tant, suposo que perque et ve de gust, ens insultes i quedes tan ample. Retira la comparació amb assassins i torna al camí del diàleg i el debat d'idees, crec que aquest altre camí és massa fangòs i no s'arriba gaire lluny. Ara pots donar-me una resposta ambigua o reconeixer que t'has passat i rectificar (a les NNGG per molt menys ens vareu fer rectificar i no se'ns van caure els anells).

Anònim ha dit...

Els del PP sou incitadors de l'odi, terroristes des de les poltrones de la política, afamats de sang i de poder, i DESCONSIDERATS AMB EL POBLE que vol la PAU.
Les vostres armes (preventives) de destruccció massiva haurien de ser penalitzades de la mateixa manera que als terroristes de baixa estopa.
Teniu una semblança, com a mínim amb ells : no teniu escrúpuls en utilitzar a la gent.
No a la perversió de la legislació democràtica !!!!!

Ramon Bassas ha dit...

- Tomás,

Caram, no sabia que et veies identificat. Jo encara crec que hi pot haver una dreta que no segueixi aquest camí, tan semblant al de l'altra banda, amb còctels molotov inclosos.

- Anònim,

Permetem-los que un dia recuperin el seny; en sèrio que hi ha molta gent de dretes que no se sent gens representada per aquesta deriva radical.

Tomás ha dit...

Ahora sí la has dado Ramon. Sólo te ha faltado decir: "quien se pica ajos come" o "ea, ea, ea". Qué patético argumento. Hasta el más tonto se daría cuenta que lo que haces es comparar a todo aquél que sea de derechas con esa mierda de asesinos. Sólo podría interpretarse diferente si no has leído el texto, lo cual puede haberte pasado, puesto que el escrito parece fruto de la enajenación.

Claro que son 4 anormales aquellos que quieren desenterrar el franquismo y que atacan a otros partidos políticos (lo que han hecho muchos de izquierdas contra el PP y muchos políticos han llegado incluso a justificar; yo lo viví en Granollers, deberías vivrlo algún día para saber que se siente). A ver cuando os dais cuenta que los radicales sois los que quereis la paz a cualquier precio, aunque en el camino se criminalicen las propias víctimas del terrorismo. Ahora ya puedes contestarme con otro ingenioso y ambiguo comentario, porque tu siempre tienes la réplica, tu nunca te equivocas y tu nunca rectificas.

Por mi parte no habrá más réplica, puesto que he vito que no estás abiero a debatir, sino a escuchar lo que te gusta o a tratar de imponer tu razón (incluso con insultos tan grave como comparar a demócratas con asesinos, y con esto no me refiero a los que lanzan cócteles molotov, no trates de engañar, a lo que pareces abonado).

Salud y Democracia. Nos golpeareis y nos levantaremos. Gritareis pero no callaremos.

Ramon Bassas ha dit...

- Tomás,

En fi, ja veig... ara es tacta de desqualificar perquè sí. Jo no he comparat demòcrates amb assassins, sinó un cert comportament de la dreta amb el de l'anomenada esquerra abertzale, he intentat dir en què. Com pots veure, intento acollir als comentaris opinions que no són de la meva corda, però tant és... heu decidit radicalitzar la política i aquí estem els altres. Sort que aquest govern no ha excarcerat els 200 presos etarres com va fer el d'Aznar. No sé què passaria.

Anònim ha dit...

Fes el favor de no fumar "porros" quan escriguis els post.
Al Sr.Tomas li sembla que el teu escrit es fruït de "la enajenación".
Fes-li cas : "Salut i democràcia".
No deixis nomès per ell aquesta feina, que li podria venir grossa.

Ets un aprenent de polític !!!!!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Segur que sóc un aprenent, i tant, cada dia aprenc més coses, per sort. Això dels "porros" em sona a lo de l'"opi del poble", un recurs molt marxià.

Anònim ha dit...

Cibercampanya i videos YouTube dels governants mataronins amb totes les seves falses promesses anteriors 2003, i els ciutadans emprenyats!!
L’ÚLTIM AQUEST: www.youtube.com/watch?v=X8ob8GrxlS4
www.youtube.com/watch?v=AMcyrQIOypM
www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw
www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo
Cibercampanya i videos YouTube dels governants mataronins amb totes les seves falses promesses anteriors 2003, i els ciutadans emprenyats!!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Ja dic jo que això del Youtube és un bon invent.