dimarts, d’abril 10, 2007

Arriba 'El Corte Inglés' | Espanya creix

Arriba El Corte Inglés
:
Avui, a l'Ajuntament, s'han vingut a presentar els guanyadors del concurs per al centre comercial que ha de servir de Locomotora del conjunt del sector a la ciutat. L'empresa, El Corte Inglés, que havia mostrat les seves ganes d'invertir a la ciutat, ofereix una important proposta que, com vaig dir l'altre dia, significarà en termes econòmics una de les millors injeccions per a la nostra economia. Que bona falta li fa. Aquest va ser l'esperit del Pla d'Orientació dels Equipaments Comercials (POEC), que és el veriable impulsor de la iniciativa que estem comentant.
:
Parlo que, segons càlculs previs, pot significar un creixement del 3,5% més del Producte Interior Brut de la ciutat, amb un creixement d’un 12% de vendes al conjunt de la ciutat. De manera que aquest centre, lluny de tancar, incentivarà l'activitat comercial d'un bon radi de Mataró. Val a dir que, segons una enquesta publicada fa uns anys, un 6% dels mataronins ja compren a El Corte Inglés fora de la ciutat. Representa, a més, la creació neta de 1000 llocs de treball directes i indirectes.
:
També cal mirar-s'ho des del punt de vista dels costos d'oportunitat. Si no s'instal·la (i ho fa en una altra ciutat metropolitana, posem per cas), el decreixement pot suposar la pèrdua del 8% de les actuals vendes comercials a Mataró. L'aposta d'aquesta ciutat per esdevenir un gran nucli d’atracció i dinamització comercial no mereix demores ni moratòries. Ni tampoc discursos tronats que somnien amb l'autarquia soviètica, per entendre'ns. Almenys no per la majoria, que vol oportunitats de feina i de desenvolupament a la seva pròpia ciutat. I si trobem una solució que restitueixi l'antiga fàbrica del solar on va, millor. Foto: R. Gallofré (capgros.com).
:
Espanya creix
:
Una dada que no tenim prou al cap és la de la situació de l'economia espanyola, que viu un dels seus millors moments. Segons acaba de fer públic el Fons Monetari Internacional (FMI) en el seu informe anual sobre l'economia espanyola, el creixement del Producte Interior Brut (PIB) pot situar-se al voltant del 3,5% els anys 2007 i 2008. El FMI, a banda de valorar els índexs de creixement del PIB en els darrers anys, lloa també el ritme de creació d'ocupació (més de dos milions de persones amb Zapatero), la recuperació de la productivitat, la moderació gradual de la inflació, als nivells més baixos des de fa dècades, i l'augment del superàvit fins la xifra rècord del 1,8% del PIB. Creu que les reformes empreses són positives, bo i que recomana l'acceleració de les previstes. Destaca especialment l'aposta per la inversió productiva (R+D+i, infrastructures, educació...). Foto: seu del FMI.
:
Publica un comentari a l'entrada