dimecres, d’abril 25, 2007

Església, de calentes i de freda

Un Papa, un bisbe i un abat
:
Tres de calentes. No és corrent que el Papa i els bisbes (o els abats, tan calladets) siguin notícia per coses bones. Per demèrit d'ells o pel tòpic conservadorament assentat respecte al qual d'un bisbe (o d'un militar) no se'n pot esperar res de bo. Però jo, que ja he dit algunes vegades que veig amb simpatia l'excurs intel·lectual del Pontífex romà actual i que he elogiat la manera de fer del president de la Conferència Episcopal Espanyola, m'he alegrat de tres notícies recents que us vull recordar i que protagonitzen, un cada una.
:
La primera és la carta del Papa feta pública aquests dies, i que fou tramesa fa uns mesos a la cancellera Merkel, en la que aplaudeix la decisió del G-8 de prioritzar la lluita contra la fam i ofereix el recolzament de la Santa Seu. Com diu en Jordi Llisterri, amb una claredat impossible de superar. Sembla que no és tan sols la seva aportació intel·lectual sinó també les prioritats pastorals les que estan prenent un curs molt més adequat al paper de l'Església. Sí senyor: primer, eliminar la fam.
:
La segona correspon a les declaracions efectuades pel bisbe de Bilbao i president de la Conferència Episcopal Espanyola, que reprèn els bisbes i capellans que utilitzen la trona o l'altar per fer política, en clara referència a l'alineament duna part de l'episcopat espanyol amb la branca (l'única?) més dura del PP. Blázquez ha hagut de recordar que és el poble qui ha de decidir les formes de gestió de la seva democràcia i que no pertoca a l'Església fer cap orientació del vot, independentment que sí pugui donar l'opinió (dels bisbes) respecte a temes que tenen o no transcendència pública. La fam, per exemple, un problema una mica més important que els condons, dic jo.
:
I la tercera és l'alegria amb la qual he obert un sobre provinent del col·lectiu Església Plural, aquest matí, en el que m'adjuntaven un preciós regal: l'edició de l'entrevista de Mª Antonia Iglesias a l'abat de Montserrat, Josep Mª Soler, que ja us vaig parlar i transcriure un tros, i que fou publicada al diari El País l'agost passat. En ella, sense pèls a la llengua i amb una llibertat i claredat envejable, alhora que amb una confiança sana amb l'Església i el seu futur, l'abat Soler repassa els elements més controvertits de la presència de l'Església a la societat espanyola. Gràcies, Josep, per la tramesa.
:
Església i xarxa, mal avingudes
:
Una de freda. Al mateix número de Foc Nou que citava ahir, a la plana anterior, hi ha una altra molt bona columna de l'Ignasi Moreta (a la foto) queixant-se de la lamentable imatge que dóna l'Església a la xarxa. Ara em passo del tot i trasncric aquest altre article (disculpa'm, Jordi, tot és per la causa):
:

La imatge de l'Església a la xarxa

Titular de l' agència de notícies Flama: "El Seminari interdiocesa presenta la seva web i remodela la façana" (14 de març de 2007). Entro, doncs, a la flamant pàgina web dels nostres seminaristes i descobreixo una de les webs més espantoses que he vist mai: ho emmarca tot una creu lila sobre un fons negre; al capdamunt, unes lletres grogues, vermelles i verdes; d'unes fotografies amb els límits difuminats en surten uns rètols festius; i a sota, dos requadres ridículs amb una pilota de ping-pong i una de futbol en moviment constant. Clicant a "Qui som?" apareixen uns ulls i unes celles que es mouen ximpletament de dreta a esquerra, mentre unes mans apunten cap a tres submenús. Si es clica al dels seminaristes i s'escull qualsevol dels noms que apareixen, us trobareu amb la fotografia, el perfil biogràfic i una lectura preferida de cadascun d'ells, presentats en una mena de diplomes verds sobre un fons groc.Vergonyós.

No ho vull frivolitzar, però em preocupa molt més la imatge lamentable que dóna l'Església amb aquesta mena d'aparadors, que no pas els suposats errors teològics presents en dos llibres de Jon Sobrino. ¿Algun cap entendrem que les formes també compten, que una web és una imatge pública de la institució que hi ha al darrere, i que l'amateurisme i la bona voluntat no ho justifiquen tot?¿Ens adonem de que ens hi juguem?

:

7 comentaris:

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

A disposar.

Anònim ha dit...

Que, borrando opiniones, (tienes todo el derecho, es tu casa), pero claro como van contra ti, y eres tan democrata.

bueno que te pases por capgros, y a ver si tienes lo que tienes que tener, para leer y aceptar lo que pensamos de ti.

Ah, claro, qie los demas, todos estamos equivocados.

A ver te tejo unos cuantos, bórralos eso ya lo sabes hacer,pero diseñar, enlazar dos nases de datos en 30 años eso no.

Ponerse medallitas, eso sí.

Indice delitos bajo seso sí.

Dimitir eso no,

Tembalrte la voz en tv3 hoy, eso sí

Estar cebado, con la visa del ayuntamiento eso sí.


Hacer tu trabajo bien, eso no.


pedirme el voto, eso si.

tengo una ganas de decirte a la cara lo que pienso, que en cuanto te vea por la plaza santa ana, te lo pienso decir.

aqui te dejo algunas opiniones, por cierto hay cientos, ah, y menos mal que las listas son cerradas sino, te quedabas fuera, por eso las defiendes.

Adios patético, el teipo pone a cada uno en su sitio.

Para diseñar correctamente ( casi 30 años ) los sistemas informáticos no tienen tiempo el sr.bassas y a los hechos me remito, pero para borrar comentarios de su blog que no le gustan, para eso sí, y para estar dejando artículos de intelectual aficionado y a diversas horas ( incluso cuando debe estar en su "trabajo"), para eso sí.

Claro, menos mal que este chico, tenía una aguja y claro la muerte fue instantanea, y el cuerpo no permite saber la hora, por lo que cuando se lo llevó la grua ya estaba muerto.
Eso lo dirá el forense, a claro que no podrá por que el cuerpo no esta ( al pasar varios días ) en condiciones de determinar la hora de su muerte.

Y que?. y si era una persona con infarto, etc., que pasa que también la muerte fue instantanea y eso ya atenua la responsabilidad.

Pregunta a un programador cuanto tiempo costaría y dinero, enlazar dos bases de datos. Voy a decir una semana para ser mágnanimo con vosotros.

Espero que no me de un YuYu en mi coche, aquí en mataró, por que cuando me hagan la autopsia solo determinará que estoy muerto.

Bassas tu a tu blog, que sabemos que la informatica en este sentido la dominas, y venga a borrar comentarios que te aluden, y ves borrando.

Que ya te lo diremos por la calle. O en las urnas.

dimite, se un hombre, bueno un hombrecillo.
Ahora se dedica a borrar comentarios en su blog, para eso si tienes tiempo.

Y después de la rueda de prensa por que no habeis hablado con los medios? (tv3si).

Pero como va a dimitir Bassas si no tienen estudios. Donde trabajará ( a parte de algún estomago agradecido que lo acoja, claro ).

Como es posible que este sr. puede ser el responsable de seguridad si hoy ante las camaras de tv3, le temblaba la voz y seguro que las piernas.

El responable, un día en caso de catastrofe en nuestra ciudad, por esta regla de tres, estaría debajo de su cama temblando, en vez de estar al frente.

Y el Alcalde que nadie ha votado aun, ¿ ha dado la cara?, no, que quemen al bassas y el a lo suyo.

Bassas, explica por que tardasteis tanto desde que se encontró el cuerpo hasta que disteis la noticia.

Que pasa, ganando tiempo?.Preparando estrategias?.

Lo de las tapas de los polis es cierto, bares fijos, meroil por las noches, etc.

A ver si respetan al ciudadano, que el otro día uno de estos, solo para decirme que no aparcase, parecía un matón, amedrentándome, y perdonandome la vida. Que coño se creen que son?. Por qe llevan la pistolita. De verdad algunos se lo tienen muy creido.

Bassas, dimite tu salud te lo agradecerá, ( solo hay que ver la barriga que gastas ) y la visa del ayuntamiento (y de todos), tambien.


El jove trobat dins el cotxe va morir per sobredosi de cocaïna

El cos sense vida de David Barba tenia una agulla clavada al braç, per la qual cosa es confirmaria que la mort va ser immediata

¿Esto quien lo ha dicho? El forense?. O las fuentes policiales?.

Pues si que os habeis dado prisa en Capgros en "cerrar" el caso. Si hasta ya sabeis que cuando se retiró el vehículo este ser humano, ya estaba muerto. Joder que eficacia resolviendo casos.

A lo mejor estaba en coma.

Bueno, la próxima vez que firme la noticia el Sr. Bassas y así sabremos al menos que ha sido el.

Y no que Capgros diga: "Confirmaría que su muerte fue instantanea" y si no lo confirma?, que pasa con capgros?.

Bueno, esas fuentes policiales espero que estén bien informadas, ya que como se dice en la notícia, el avanzado estado de descomposición del cuerpo dificultará la hora de la muerte.

Que parcialidad aplastante.

Venga a ver cuanto dura este mensaje sin que lo borreis como viene siendo habitual en esta casa.

Un saludo, y felicitaros, por la prontitud en la resolución del caso.

Que pedazo de policia y de peridistas que tenemos en esta ciudad.

Nada, venga ya está, a otra cosa, tema zanjado.

Barón mañana a donde va, y los de otros partidos tambien, a vender mierda?.

Una descoordinació del sistema va impedir detectar el cotxe del noi mort.

En 30 años todavía no se os ha ocurido enlazar dos bases de datos.

Por que el sistema informático hace lo que le han programado, y si no está coordinado, es por que ningún programador lo ha hecho, y si ninguno lo ha hecho, es por que nadie: los responsables de la seguridad en este caso, se lo han encomendado programar.

por lo que: los responsables de la seguridad no ha coordinado los sistemas informáticos de la forma debida ( lo que técnicamente harian los programadores).

Bassas, que mucho tecnocampus, pero el que vas a tener que ir a estudiar allí eres, tu. O también nos quieres engañar, piensa que informáticos en mataró hay a montones y buenos, vigila lo que comentais en este caso informáticamente hablando, por que vas a tener que tragartelo.

Eso sí, tu blog, con videos incrustados y todo, enlaces, fotos, parqa eso si usas bien la informática.

Inepto, que parece mentira que le eches la culpa al sistema, el cual habeis diseñado vosotros.

Venga, a tu blog, que eso si que lo dominas.

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi,

Gràcies.

- Anònim,

Bien, pues cuando me veas en la Plaza de Santa Anna, como dices, te lo explico. Y si es en otro sitio, también.

Anònim ha dit...

Ok, ramón estoy ansioso por que me lo expliques personalmente. pero antes de tan grato placer prepárate para contestarme tambien esto y así me lo contesas todo.

En vilo, en vilo, me tienes, a ver que me contestas sobre esto y lo de antes, pero bueno todo junto, así es mejor.

Hay va lo nuevo:

QUE DIMITEIXI,SI JO FOS LA SEVA CAP EL DESPATXARIA.Les explicacions del Bassas davant aquest succès kafkià que s'ha donat dintre del dipòssit municipal de la policia local,han estat totalment penoses,el.ludint les responsabilitats reals del cas,derivant l'atenció cap als sistemes informàtics i cap als mossos d'esquadra.Bé,la denúncia de la desaparició pel que tinc entès es va interposar a les dependències de la policia local, al mateix lloc on tenien el vehicle, tot i que a posteriori la policia autonòmica hagi fet o en faci la investigació del cas.Els vehicles no són considerats propietats privades, tal i com ha dit i repetit el regidor,a nivell jurídic les propietats privades on no pot accedir la policia són aquelles considerades com a domicilis, un vehicle no té aquesta consideració i ell ho hauria de saber,com totes les persones que treballen per a la seguretat, inclossos els policies.Per una altra banda no s'ha posat en contacte amb la família,amb una altra excusa dient que no ha volgut intervenir,ja que hi ha una investigació oberta .Què té a veure la investigació amb donar el condòl i demanar disculpes ?El que per a mí és una vergonya és tenir a aquest senyor com a regidor de seguretat, tant per la seva poca preparació i coneixement en els temes en seguretat, com per la seva nul.la condició humana,un noi de Mataró ha mort i el seu cos ha estat 5 dies en un espai municipal del que ell és el màxim responsable.QUE DIMITEIXI, SI JO FOS LA SEVA CAP EL DESPATXARIA.

litigis davant els tribunals amb diners públics - 27/04/2007 17:51:57
Incompliment sistemàtic del acord de condicions de treball vers els/les policies locals d’aquest Ajuntament i Judicialització de les relacions laborals amb ells.

La política de relacions laborals que segueix l’Ajuntament de Mataró i el servei de Recursos humans vers el col·lectiu de la policia local en els darrers anys s’ha caracteritzat per l’incompliment sistemàtic de l’acord de condicions de treball i dels deures legals, agreujant-se aquesta situació des de principis d’enguany, ja que desconeixent els motius, s’ha suspès el diàleg i la negociació que l’anterior Cap de Recursos Humans va posar en marxa, mitjançant una Comissió específica per la Policia Local.

Aquest incompliment sistemàtic obliga les/els policies locals a haver de litigar davant dels tribunals de justícia en defensa dels drets laborals. Prova d’això és el fet que, diferents membres de la policia local de Mataró, des de l’any 2001 han tingut que denunciar judicialment a l’Ajuntament en tretze ocasions, sent condemnat, l’Ajuntament de Mataró, en onze ocasions per diferents jutjats contenciosos-administratius de Barcelona, i en tres ocasions pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En aquestes condemnes l'Ajuntament s'ha vist obligat a respectar el dret que en un principi el treballador/ra li demanava i que l’Ajuntament li ha negat amb arguments, algunes vegades autoritaris, en contra dels informes o opinions dels serveis jurídics del propi Ajuntament.
En aquestes condemnes l'Ajuntament s'ha vist obligat a respectar el dret que en un principi el treballador/ra li demanava i que l’Ajuntament li ha negat amb arguments, algunes vegades autoritaris, en contra dels informes o opinions dels serveis jurídics del propi Ajuntament. I el més greu, que això s’ha fet sense cap possibilitat de diàleg i negociació per part de l’Ajuntament per intentar arribar a un acord abans de haver d’anar al jutjat. Algunes d’aquestes condemnes obliguen a l’Ajuntament a pagar les costes processals, és a dir, no només ha hagut de pagar la indemnització corresponent al treballador/a, sinó que també ha hagut de pagar les costes judicials i tot el cost que el procés ha ocasionat a l’altra part.

Aquesta judicialització dels conflictes laborals provoca un alt cost en temps i en diners, que perjudica tant l’organització com el seu personal i, tenint en compte que són diners públics, també el ciutadà. ¿Quin cost total han tingut tots aquests processos per a la nostra organització, tant en hores de treball, com en indemnitzacions pagades i en costes judicials i processals?

La contestació que els seus superiors donen als policies quan se’ls incompleix un dret, i aquests sol·liciten un “per què?” es: “SI NO TE GUSTA RECURRE”. Les conseqüències d’aquest recurs, no les paga el causant, sinó que les paga l’Ajuntament, es a dir el ciutadà. Es dona el cas que quan el perjudicat inicia el procediment de recurs, es troba amb el fet que l'Ajuntament, ha adoptat per norma general, no contestar en via administrativa, es a dir provoca intencionadament el silenci administratiu, la qual cosa suposa un clara falta de desconsideració vers als treballdors/res afectats.

Els diferents representants sindicals han fet arribar a Recursos Humans una sèrie de temes laborals relacionats amb la policia local, per intentar parlar, negociar i/o interpretar si cal, i arribar a un acord. Aquests temes no s’han inclòs a l’ordre del dia de les diferents reunions de la Comissió Paritària de Seguiment, ni de la Mesa Negociadora. Per la seva banda Recursos Humans argumenta que no els ha inclòs perquè; “LA SETMANA VINENT ES FARÀ UNA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE LA POLICIA”. Des de novembre de 2005 no s’ha realitzat cap reunió d’aquesta

Dintre dels temes esmentats al paràgraf anterior tenen una especial transcendència, i preocupen molt a la plantilla de la policia local, els temes del Reglament de segona activitat i la valoració del lloc de treball d’Agent de la Policia Local. Sobre el primer tema, dir que tot i que la normativa obliga als Ajuntaments de Catalunya a aprovar un Reglament de segona activitat des de l’any 1991, la Policia Local de Mataró encara no té, hores d’ara, ni tan sols un projecte d’aquest reglament. S’ha de tenir en compte que aquest reglament es molt important ja que regula el servei dels Agents de la policia local que per edat o per malaltia tenen disminuïda llur capacitat per a complir el servei. En quant al tema de la valoració d’Agent de la Policia Local, d’acord amb el propi Manual de Valoració de llocs de treball de l’Ajuntament de Mataró, i estudis actuals de la Diputació de Barcelona, s’ha detectat que la valoració actual es troba molt per sota de la valoració real segons les funcions que actualment desenvolupen el Agents de la Policia Local de Mataró.

Per tant, volem posar de manifest que aquesta actitud, per part de l’Ajuntament, de no voler dialogar ni negociar amb els representants sindicals, aquests temes que per la plantilla de la policia Local de Mataró són molt importants, estan creant una situació de malestar a aquest col·lectiu que comença a ser preocupant.

Mataró, 30 de novembre de 2006

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

Cap problema. Escriu-me un correu electrònic i t'ho explico a l'abast.

Anònim ha dit...

soy el anónimo, yo pensaba que me contestarias aquí, y de paso lo puede leer los demas, y así mas personas serán conocedoras de tu respuesta. Pero me dices que te mande un e-mail, y a donde, sino tengo tu correo, he mirado por el blog este, y la verdad si está por aquí no lo veo. tu dirás.

Pero esperaba algún comentario.

dime a donde tengo que mandar e-mai en todo caso, pero espero que me contestes.

un saludo

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,

Busca, en la columna de la derecha, en el apartado "Sobre mi", un link que pone "escriu-me". Así de fácil.