dimarts, d’abril 17, 2007

Jordi a Santa Coloma | No volem 'botellón'

Jordi Bertran a Santa Coloma
:
nom Una de les seves exposicions virtuals.
:

El foto-blocaire mataroní Jordi Bertran exposarà les seves fotografies a Santa Coloma de Gramenet, mostra que s'inaugurarà proper dimarts 24 d'abril. "Els darrers anys he estat buscant per Mallorca aquelles imatges que valguessin la pena de compartir", diu ;"finalment ha arribat el dia de mostrar-les i m'agradaria que els hi féssiu una ullada". Serà a les 9 del vespre a l'Àrea Cultural Oriol (C. Nou 4, Sta. Coloma) i sentireu, a més, uns valsos de Chopin que interpretarà la també blocaire mataronina (i que comparteix alguna cosa més amb en Jordi) Maria Escalas. "També hi haurà un petit refrigeri pels més afamats", anuncia. Jo no hi podré ser, per compensar-ho, aquí va aquesta recomanació entusiasta.
:
No volem botellón
:
Sense embuts, així ens hem pronunciat la totalitat dels grups municipals de Mataró amb l'aprovació d'un dictamen que, en vitrut del que ens permet fer l'Ordenança de Civisme (2005), determinem les zones dels polígons industrials i les urbanitzacions com a espais on estigui prohibit beure a la via pública. Amb això, ampliem a les zones dehabitades una pràctica que dins el casc urbà té com a única limitació les molèsties a veïns. Les conseqüències cap a l'ordre públic (aldarulls, brutícia, etc...) així com les característiques d'un fenomen del que s'han donat alguns conats (rapidesa, versatilitat, edats cada vegada més joves, etc...) ens obliga a tenoir una norma que permeti una actuació eficaç, si s'escau. Al Ple vaig agrair les aportacions que al debat previ han fet assenyadament els regidors José Manuel López (PP) i Josep Lluís Martí (no adscrit, aleshores a CiU), cosa que repeteixo. I em vaig deixar les de Josep Comas (ICV) -la confiança fa fàstic- i ara aprofito per fer-ho públic.
:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon,

els escolars podran fer servir cantimplores quan surtin d'excursió? Les mames i papes podran donar al parc el biberó als seus nyecs?

Si s'aplica amb sentit comú i les fonts públiques pixen amb garantia, bon dictamen. Sens dubte.

Anònim ha dit...

suposo que anirà acompanyat del respectiu pla educatiu, de prevenció de les adiccions, de treball amb els adolescents... o només ens quedem amb lo punitiu?
És fàcil si a Mataró els joves no es poden reunir, moto i cap LLavaneres o Cabrils. Aquesta no és la solució.

Ramon Bassas ha dit...

- Vladimir,

I tant. Crec que hem de tractar el fenomen de l'alcoholisme en la dimensió que es mereix, començant per la permissivitat social. I sense pensar que s'arregla així, això només és un tros.

- Anònim,

El que dic. Al Pla de Salut de Mataró, així com al Pla contra les Drogodependències, hi ha un conjunt de mesures preventives i a posteriori per tractar les addiccions. Crec que la mesura que apliquem és absolutament complementària i té a veure especialment en els efectes sobre la resta de la població, de manera que siguem consicents quela nostra llibertat acaba on comença la dels altres, principi liberal que comparteixo.

També crec que aquesta no és la solució de l'alcoholisme i la seva prevenció, ja ho dic més amunt.

Anònim ha dit...

Crec que son mesures totalment represives. Tots hem sigut joves, i ja veuràs com a Mataró això el que farà sera fomentar encara més el botellon. Mataró no té cap problema de botellon com passa a altres ciutats. A més estas obligan a joves que beuran igualment alcohol, a jugar-se a pagar una multa o a entrar a un lokal i pagar preus desorbitats per una copa.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Ja veurem. Jo crec que es tracta de beure on toca i que no toca en aquests llocs, però vaja, espero que sigui una bona mesura.