dimecres, de maig 09, 2007

Més gent amb feina | Maragall | Mataró ja s'ha despertat

Més gent amb feina
:
Calculen que unes 1.700 persones han trobat feina gràcies al Pacte Local per l'Ocupació que, lluny de ser un paper i prou, ha esdevingut una veritable eina per a l'obtenció de treball en coordinació amb els agents socials i econòmics de la ciutat, que són els veritable sprotagonistes. No n'hi ha prou, ha reconegut Alícia Romero. La regidora de Promoció Econòmica creu que encara s'ha de treballar més, que encara s'ha d'aprofundir més en el camí traçat el seu dia en el Pacte. Mataró té avui més treballadors i més empreses que mai, la ciutat bull d'activitat emprenedora, però encara estem algun punt per damunt de la mitjana catalana de desocupació, lògic si pensem en la nostra estructura econòmica, però també un repte per superar-ho. Els signants del Pacte parlen d'un nou text a partir de 2008 i de l'establiment d'estratègies territorials més enllà de la pròpia ciutat. Si ens n'hem sortit fins ara, veureu com assolirem els objectius marcats en el futur. Foto: ACN.
:
Maragall parla

I ho fa ben clar, sense mediacions ni segones interpretacions, en un article publicat avui a La Vanguardia que trobareu al bloc d'en Miquel. I, com diu Maragall, ara a fer campanya.
:
Quan Mora arriba a Mataró, la ciutat ja s'ha despertat
:
No sé qui va assessorar Joan Mora amb l'eslògan "Despertem Mataró", una mena de despertaferro del que ignora completament la ciutat. Segurament un enemic. La ciutat és vital, té un teixit associatiu complex i riquíssim, al que si algú hi acudís només per fer una foto el tirarien escales avall. Potser quan les visiti li podran dir. Cada dia es lleven gairebé 34.000 persones per anar a treballar, unes 3.000 més que fa quatre anys, en una de les 4.250 empreses, un 6,5% més que a l'inici del mandat, i la resta per fer moltes més coses, som ciutat matinera. Tant, que el candidat de CiU, quan arriba a Mataró, tots aquests ja s'han llevat.
:
Però un dia va a Cerdanyola, un barri que també és molt despert. Contra el que va dir fa un anyet el seu partit, quan va aprovar el Pla d'Habitatge (que inclou 420 pisos per a l'àmbit del Sorrall, v. p. 20), ara se'n desentén i adopta les tesis dels partits més radicalitzats. Es deu pensar que els de Cerdanyola no saben llegir. O potser és ell que no ho va llegir. No m'estranya. El pes de la negociació per part de CiU el va portar un excel·lent i molt treballador regidor de CiU, Antoni Valls, a qui Mora ha tractat amb força desconsideració. I que té les coses més clares.
:
Foto: Signatura del Pacte per l'Habitatge, l'abril de 2006. Foto: Sergio Ruiz.
:
Publica un comentari a l'entrada