dissabte, de juliol 21, 2007

La dreta anti-sistema

Avui vull fer-me ressò de l'article que ha publicat avui Tribuna.cat en la que dóna algunes claus sobre quins interessos reals hi ha al darrere de les presses a vincular el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, amb l'exsubdelegat del Govern que ha estat detingut per la seva pressumpta relació amb la màfia russa. Crec que val la pena llegir-lo perquè diu les coses ben claretes. Apunta, en primer lloc, contra la manca de professionalitat d'alguns periodistes quie obvien contrastar les informacions, especialment de la "brunete" mediàtica, que han silenciat que els fets succeïssin quan Planells era a les ordres de l'antiga Delegada del Govern, Julia García Valdecasas.
:
Diu Tribuna.cat que "el PP ho sap i adopta davant l'afer un perfil baix, no sigui que es conegui la veritat. L'acusat exsubdelegat del govern, segons alguns mitjans informatius, diu amb veu baixa que complia ordres superiors". Però no és solament el PP qui surt retratat, "a CiU, després d'una sortida de "cavalleria" com ens té acostumats el senyor Felip Puig, a les 24 hores "plega veles", no fos que sortís l'afer de les relacions de l'exsubdelegat i els seus entorns i el diputat de CiU, Fernàndez Teixidó". Ho recordeu?
:
Però és en els dos paràgrafs finals on dóna les claus polítiques que, a parer meu, més cal tenir en compte per comprendre la jugada que determinades formacions polítiques estan jugant en aquest cas i en el de la seguretat ciutadana en general, posant en dubte les mateixes institucions de seguretat del país. Diu:
El PP en primer lloc i subtilment CiU veuen la manera d'erosionar l'aparell del president José Montilla i el PSC atacant la figura del delegat del govern de Madrid, Joan Rangel, que si s'ha equivocat amb alguna cosa és per voler fer des de la delegació una política de consens i entesa que evités les trifulgues que hi havia constantment entre el govern de la Generalitat, les altres institucions catalanes i la delegada del govern, Julia García Valdecasas.
:
L'aparició de grups mafiosos amb gran potència econòmica i financera, amb ramificacions entre els sectors poderosos del país, obliguen a protegir, amb tota la transparència que es vulgui perquè és molt necessària, les nostres institucions de seguretat, siguin els "mossos" o la delegació del govern de Madrid. Si no estem disposats a fer-ho serà molt difícil avançar en la lluita contra aquestes màfies, que seran un dels problemes que amb valentia i decisió haurà d'enfrontar la nostra societat i les nostres institucions en els propers anys.
:
Publica un comentari a l'entrada