dimarts, de setembre 04, 2007

Blázquez i 'Educació per la Ciutadania' | La 'causa comuna'

Blázquez i 'Educació per la Ciutadania'
: :
Monsenyor Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, que ja havia advertit que em queia bé, s'ha desmarcat de la campanya de boicot que alguns bisbes i persones properes al PP han fet contra l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i, especialment, onta aquells catòlics que no els han volgut secundar, entre ells, la patronal d'escoles cristianes concertades. Un gest similar al que féu com a titular de la diòcesi de Bilbao, situant-se en una clara posició d'unitat democràtica front el terrorisme, cosa que li causà aleshores el buit del PP, el Partit del Poder, aquest partit que vol governar també l'Església espanyola. Anys abans aquest bisbe, que no podem dir precisament que sigui d'esquerres, havia tingut un tracte similar del nacionalisme basc, també aficionat a manar-ho tot, quan el bisbe reclamava la seva autonomia i s'enfrontava sense embuts al món d'Eta. Volem bisbes abulenses.
:
Obiols, Mas i la causa comuna
:
Recomano avui la lectura del darrer post de Raimon Obiols en el que analiza el document que tractà ahir l'Executiva de CDC (amb posterior desautorització del sobiranisme per part del ministrable), i del que en recomana veure'n algunes reflexions positives. En resum, creu que davant la temptació de casa comuna del catalanisme que en pretengui la seva exclusivitat s'esforci més en els apartats de causa comuna del catalanisme per incrementar la qualitat del país en tots els fronts.
:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Como con la iglesia hemos topado.
Aquí va un chiste acorde al tema por ti tratado.

http://videos.ideal.es/informaciondecontenido.php?con=1523

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

L'original del Quixot és 'con la Iglesia hemos dado', però no sé per què tothom ho diu malament. L'acudit és divertit, sí, gràcies.

Pedro ha dit...

això això, i tu dedica't a parlar més de la renfe i els problemes reals dels ciutadans de Mataró i menys de coses metafísiques.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Otra apreciación Ramón. Efectivamente, la frase original de Don Quijote, es: "Con la Iglesia hemos dado, Sancho" y casi todos la decimos mal. Pero lo mas curioso en la utilización de esta frase, no es el cambio de: dado por topado, sino que Alonso Quijano, la dijo refiriéndose: al edificio (Iglesia) de El Toboso.

Pero ha "degenerado" para referirse a la Iglesia como Institución.

Ya ves, la intención del autor no era esta última (o quizás sí, y lo hizo de forma "subliminal"). La verdad que la frase parece hecha a medida para ciertas ocasiones.

De hecho yo también la he usado infinidad de veces de forma incorrecta.

Solo para completar un poco mas tu apreciación.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro,
Ostres, no recordava que t'havia de fitxar pel Consell Editorial d'aquest bloc.

- Napoleón,
Tienes razón, es una frase quitada de contexto que ha acabado por ser un tópico.

Anònim ha dit...

малолеточку трах http://free-3x.com/ студенты развлекаются он лайн free-3x.com/ порно принудили малолетку [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]