dissabte, de maig 23, 2009

Memòria en xarxa

La Fundació Rafael Campalans (foto) ha iniciat un who's who històric del socialisme català [aquí] que, de moment, es nodreix del material biogrpafic que s'ha anat publicant als butlletins de l'Arxiu Històric de l'entitat. El contingut és molt interessant i us recomano llegir algunes de les biografies. Segons diuen de la Fundació, "es tracta d'una selecció de personatges que van des dels anys trenta del segle passat fins a l'actualitat i que han tingut o tenen un pes important dins la trajectòria històrica del socialisme a Catalunya".
:
Veig que el criteri d'inclusió, sembla, és que els personatges ressenyats han de ser morts, criteri que podria ser revisat, a parer meu. De fet, també diuen a lapresnetació que "La nostra intenció és anar ampliant gradualment la llista de persones que hi apareixen amb noves incorporacions, amb la voluntat de posar a l'abast un instrument de treball per als investigadors i públic en general".
:
El mètode de treball també ens l'exliquen: "Les biografies han estat elaborades seguint dos procediments diferents: per una banda hi ha les que s'han encarregat a la investigadora Laia Jorba, Doctora en Ciències Polítiques de la UAB, i per l'altra hi trobem les que han elaborat historiadors o bé companys de militància dels personatges estudiats. En tots dos casos s'han seguits unes pautes metodològiques semblants, tenint com a resultat un treball caracteritzat pel rigor científic a la vegada que per l'aproximació acurada i profunda".
:
Per últim, em permeto un darrer suggeriment. Seria bo explotar totes les eines que suposa haver obert a la xarxa aquesta informació, de manera que ens permeté s d'afegir-hi més documentació, enllaços d'interès, comentaris o fotos dels internautes, etcètera. Memòria en xarxa, i viva!
:
Eurocampanya - 3
:
Maria Badia, la candidata dels socialistes, la meva candidata, és l'única dona cap de llista a Catalunya. També és l''única que va votar a favor de la Constitució Europea i, a diferència del candidat de CiU, va votar l'Estatut. És l'única que engruixirà les files del grup majoritari de l'esquerra europea, l'únic que pot plantar cara de debò a partit del bel·licista Aznar, del magnat Berlusconi, del pèrfid Chirac o de l'homòfob Kaczyński. I aquí la teniu:
:

Clica damunt el quadre
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No diguis mentides, la Badia és la número 4 del teu partit, el PSOE, just darrera de la número 3, la teva estimada Maleni Álvarez per qui tu estàs fent campanya.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
El meu partit és el PSC, gràcies.