dimarts, de setembre 29, 2009

CiU vol la independència?

De moment, tan sols sabem que volen marejar la perdiu. D'una banda, el foment de les proclames independentistes fora de l'àmbit d'ERC amb estratègies que semblen fetes pels enemics de la independència, per cert, tan sols pretenen debilitar aquest partit i els seus pactes de Govern amb les esquerres de Catalunya. D'aquí que coincideixin tant CUP i CiU, per exemple.

De l'altra, CiU sap que la seva hegemonia política a Catalunya va sostnir-se precisament perquè semblava la garantia de no fer aventures independentistes per molt bona part de la societat catalana, que se sent més còmoda des de posicions constructives.

Enmig, la desorientació de CiU entre el retorn a representar les àmplies capes de la societat catalana, frustrades després dels acords amb el PP, o en encapçalar una minoria sobiranista que odia els consensos, com marca l'estratègia postpujolista dels actuals dirigents de CiU. La insensatesa i frivolitat de la formació en els casos de les consultes que es volen fer en alguns municipis sobre la independència de Catalunya nés una bona mostra, com veureu en aquest vídeo que corre ja per la xarxa.

N'he parlat a CiU, desorientada, Convergència i desunió, Més sobiranistes=menys catalanistes, Un sol poble, Més win-win, Nou catalanisme el dia de la Constitució, Irlanda?, La nació que volem, Rangel i Arenys de Munt, La CiU sensata.

:

2 comentaris:

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Si com dius "CiU sap que la seva hegemonia politica a Catalunya va sostenir-se precisament perquè semblava la garantia de no fer aventures independentistes..." no sé pas perque des del PSC us preocupeu.

Ara els garants de que no es produexin "aquestes aventures" són el PSC-PSOE i el PP...

Ramon Bassas ha dit...

Pere
Em temo que el PP no és garantia de res, més aviat de viatges en contra. recorda que no van votar el títol VIII de la Constitució.