dimecres, de setembre 30, 2009

Fusió TVM-MDTV: unir esforços


fusio TVM MDTV por capgrostvm

:
Ahir es va fer pública la decisió del Maresme Digital TV i de TV Mataró de constituir un únic canal de televisió. Crec que és una molt bona notícia per tothom. Per Televisió de Mataró, que veu així assegurada la seva continuïtat com a servei públic amb una tradició de solvència informativa contrastada. Per Maresme Digital TV, que incorpora aquesta tradició a la seva voluntat d'esdevenir punt de referència de servei públic televisiu de la comarca. Per ambdós, amb una economia d'escala que es fa més necessària que mai i que contribueix al desig -almenys de l'Ajuntament de Mataró- d'unir esforços, desig expressat des del principi, i que ja havia tingut alguns fruits: col·laboració amb el Consorci del Nord de la comarca (una divisió inútil), la programació conjunta de TVM i MDTV a Les Santes, etc...-.
:
I pels ciutadans, que podran gaudir d'un servei públic, liderat per professionals independents, que possibiliti una ciutat més informada, més identificada amb sí mateixa i el seu entorn, líder en la innovació tecnològica (de la que aquest projecte n'és emblema) i cap de comarca sense cap complex.
:
Aquesta unitat d'acció ariba quan ha estat possible, no pas abans. Ho diu el propi Alcalde al seu bloc. S'ha respectat, com no podia ser d'altra manera, la voluntat dels promotors de TV Mataró en la seva aventura cap a la TDT i no hem renunciat, just al contrari, a que els ciutadans de la comarca disposin d'un servei públic de televisió, servei que no quedava garantit si no era amb la presència activa dels municipis del Maresme. El pas d'ahir és unir aquests dos esforços: tradició independent i servei públic. Un pas valent que honora els que ho han liderat a banda i banda.
:
Algú surt amb una falsa indignació. Serà que preferirien deixar lliures els dos canals en mans dels qui no tenen pas el servei públic com a emblema, o que enyoren altres temps, com la darrera i negra etapa de Crònica de Mataró. O que desconfien dels professionals i parlen descaradament de manipulació informativa (parlaran amb un mirall?). O que no volen admetre que sense la voluntat dels ajuntaments a través del Consorci Digital, el futur d'un servei amb vocació pública a la comarca seria senzillament inviable. Hi ha lloc per la televisió digna, de qualitat, independent i amb vocació de servei públic. I és possible fer-ho bé. Ho faran bé.
:

9 comentaris:

Anònim ha dit...

No soc l'al.ludit per allò de la falsa indignació, però vaja... tal i com està el pais, com a contribuent si que és indignant el malbaratamet _ per allò de que el diner és de tots_ que feu dels recursos públics.
Com si no hi haguessin necessitats bàsiques a cobrir.Això no és una fusió. Es una absorció en tota regla.

Amb la referència a Crònica de Mataró fas una mica de riure. Com si els socialistes fossiu uns santets i immaculats en allò de controlar un mitjà de comunicació com a plataforma per als que "viuen del públic".
Això no és el mateix que Servei Públic.
Sort que parles d'independència...

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

La fusió permet una rebaixa substancial de costos, l'estavi dels quals revertirà en altres prioritats.

Dóna'm un exemple en què els socialistes haguem fet una operació com la de Crònica. A Mataró fou inaudita... però hi fou.

Joan Jubany ha dit...

És increïble, Ramon: "els socialistes" tot ho feu bé i mai us equivoqueu.

Jo sí que a vegades la cago i m'agradaria molt ser com vosaltres.

Què he de fer per apuntar-me al vostre partit?

Si m'hi apunto seré perfecte?

Anònim ha dit...

Ei...soc l'anonim d'abans.

La rebaixa de costos la podieu haver previst fa dos anys. De fet, jo diria que ja vareu fer un càlcul de costos...però bé...la casa pública és gran !!!!!!

L'operació de Crònica ...molt malament. Amb la democràcia els "socialistes" i 30 anys al poder sou infinitament més sibilins i elegants que els vostres opositors, que com bé senyales... absolutament barroers i primaris !
Però en el fons compartiu la mateixa intenció. Deu ser per això que cal posar en evidència les "vergonyes" de l'altre com si no anessin amb el propi discurs.

Als "apartidistes" que no "apolítcs" hi ha determinades retòriques i combats dialèctics que no quallen.

En el teu escrit, al meu gust li sobrava el darrer paràgraf.
Les bones intencions sempre queden en entredit quan la mala llet_ tot fent referència a la mala llet dels altres _ posa punt i final al teu post.
Fins i tot heu aconseguit que en Joan Jubany demani informació per apuntar-se al vostre club !!!!!
Que és allò que li deu haver agrafat del vostre post ?????
Je, je, je,.....

Ramon Bassas ha dit...

- Joan
Ves amb compte, n'hi ha que s'apunten, avaben amb un tret al cap i una colla de desgraciats li riuen les gràcies en forma d'arguments als assassins.

- Anònim,
S'ha fet quan ha estat possible per ambdues parts. Vaja, ja veig que no pots posar cap exemple d'aquesta actiutud que ens denuncies..

Anònim ha dit...

A nivell local, seria la teva paraula contra la meva. No tinc proves que pugui publicitar. Ni ganes ...però si que et fan prendre els pols a com funcionen "per sota" les coses.
A nivell més general, només cal fer-te referència a aquest estudis de la Generalitat en relació a Periodistes ,... però clar això a tu et queda lluny i a mi també !
Això només passa a la capital.
A Mataró som més de poble però tot s'acaba sabent sense que pugui ser dit.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Amb tant de misteri, no sé de què caram parles.

Anònim ha dit...

Cony... tu que alguna vegada has explicat el sentit dels misteris...religiosos ?.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
deu ser això, cosa de fe... La veritat és que a Mataró mai el PSC ha fet res del que dius.