divendres, de novembre 06, 2009

Nebrera

Diu la senyora Nebrera, exdiputada del PP a La Vanguardia que "el Parlament costa molts diners i no serveix per res". A mi m'han dit que més aviat se la veia poc, pel Parlament, però, més enllà, d'això, probablement sigui una manifestació tòpica més que contribueix al descrèdit de les institucions democràtiques i, concretament, a les institucions catalanes més que a les de tota la vida. Perquè, això sí, es queda tan ampla després de dir-ho.
:
L'altre element que em crida l'atenció és la tendència a l'individualisme i el personalisme en la política. Ara que hi ha qui es pensa que els afers de corrupció es resolen canviant formes d'elecció o d'organització política (quin optimisme), crec que val la pena advertir sobre els efectes d'una excessiva personalització, inclosos els del finançament irregular o el pes d'interessos no estrictament polítics en l'elecció de candidats. Ja sé que organitzar-se és avorrit, que posar-se d'acord amb altres cansa, que fer una llista significa que hi ha qui sempre pensarà que gent pitjor que ell va al davant, etc.
:
Però el principi de la política democràtic és, també, el de buscar el màxim comú entre el mínim de pols de discrepància. Fixeu-vos com, en canvi, es multipliquen aquests pols en el moment que s'abandona la recerca del màxim comú, o senzillament no se sap perdre.
:
En qualsevol cas, sembla que els seus seguidors al Congrés no continuarien a la seva més que probable nova formació política. I això que alguns saltaven i cridaven amor etern a la seva ídol. Finalment, han prevalgut altres fidelitats. Encara que cotsin diners i no serveixin per res.
:
Publica un comentari a l'entrada