dijous, de desembre 10, 2009

Legal

:
Podeu llegir a Capgròs que la primera de les sentències que afecta l'arribada d'un centre comercial a Mataró (en aquest cas, pel que feia referència a la compra-venda de l'aprofitament mig per poder destinar-lo al centre comercial d'El Corte Inglés) ha estat positiva a les tesis del Govern; tesis jurídiques, vull dir. Aviat en vindran més i confio que passarà el mateix. És una pèrdua de temps, ja ho vam dir, però que hi farem, hi ha qui desportica dels jutges espanyols i després s'hi llança a veure què en treu.
:
En tot cas, l'objectiu de tot plegat no era (ni és) de caire jurídic, ni m'atreviria a dir de caràcter proteccionista (queda clar que el patrimoni es garanteix protegit), sinó el de fer soroll, el de relacionar el Govern amb els tribunals, el de fer acusacions velades (o no tan velades) que cauen pel seu propi pes. Però els demandants, això sí, tenen un mèrit: s'han atrevit aportar el tema als tribunals, en això són més legals. D'altres es van quedar amb la mà amagada després de llançar la pedra.
:
Ara, l'objectiu del Gove ésprosseguir amb fermesa per l'arribada d'aquesta gran 'locomotora comercial', els seus mil llocs de treball i els seus milions d'euros amb salaris. S'ho val.
.:
Foto: J.V.
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que sigui legal no vol dir que deixi de ser un mal negoci per a una ciutat que pretén (?) ser moderna.
el corte inglés es el model de centre comercial mes cutre i caspós que existeix. només cal veure com vesteixen al personal, i la qualitat arquitectonica dels seus edificis. a més es una empresa amb seu a madrid, que vol dir que els impostos els tributarà allà: més misèria per catalunya.
en definitiva, crec que es una molt mala tria, i a un cost per la ciutat massa elevat.

Ramon Bassas ha dit...

Anònim
Els tributs locals els pagaran a Mataró i la seva arribada representa un increment del PIB de 3,5 punts. Et semba poc?