dilluns, de febrer 15, 2010

Puta hipocresia

Amb aquest mateix títol encapçalava jo mateix un altre post en aquest bloc, amb una interessant cita de Gregorio Luri que venia a denunciar la hipocresia dels mitjans que es beneficien dels anuncis de prostitució i que la critiquen per atacar l'ajuntament ("en unas páginas vende indignación a sus lectores puritanos y en otras ejerce la alcahuetería"). I en feia una curiosa trasllació de la lluita de classes. Perquè, efectivament, a Mataró hi ha prostitució, força, fins i tot davant els morros dels que ara s'escandalitzen visiblement. Què fa que un partit de dretes i catalaníssim s'ofengui per un prostíbul de 50 habitacions i no per un de 30 que ha seguit el mateix tràmit? Ho fa la hipocresia.
:
L’any 2002, essent Jordi Pujol President de la Generalitat i Artur Mas conseller en cap, la Generalitat de Catalunya va aprovar el Decret 217/2002 pel qual es regulen els locals de pública concurrència on s’exerceix la prostitució i, posteriorment va aprovar l’Ordre 335/2003 per la qual s’aprova la ordenança municipal tipus sobre els locals de pública concurrència on s’exerceix la prostitució. Als municipis catalans se'ls marca des d'aleshores l'obligació d’aplicar aquesta normativa i, en tenir alguns municipis delegades les competències en matèria sancionadora d'Espectacles (cosa que no va ser possible fins que CiU va deixar la Generalitat, per cert), podem inspeccionar i sancionar, si s'escau. Fins al tancament (no seria la primera vegada, per cert). Què ho fa que el que aleshores eren bones normes perquè les feia un Govern amb Artur Mas ara no ho siguin? Ho fa la hipocresia.
:
Què ho fa que un no mogui un sol dit perquè el seu partit -ja dic, ben d'ordre- faci el que calgui per il·legalitzar-ho, si és el que vol [com suggereixen Duran i Lleida i Miró i Ardèvol aquí], o per atorgar competències als municipis sobre aquest tema, o per tancar els que hi havia (quan n'hi havia de similars) al poble on viu i sí que ho faci a la ciutat on fa política? Ho fa la hipocresia.
:
Què ho fa que un partit de dretes i espanyolíssim, que donava suport parlamentari al Govern de CiU quan es decretaren aquestes ordres ara es trenqui les vestidures? O que no legislés ni un borrall al respecte mentre va governar, permetent aquesta activitat lliurement, i ara es lamenti en un municipi que no en té competències? Què ho fa que en privat et diguin (i actuïn) d'una manera i de cara enfora facin veure tota la contrària?. Ho fa la hipocresia.
:
La mateixa que els fa caure en el morbo i la política irresponsable. La mateixa que fa precedir les prostitutes a tots els altres.
:
En parlen més i millor la regidora Alícia Romero al seu bloc [aquí] i l'Alcalde Joan Antoni Baron al seu [aquí].
:

2 comentaris:

cinto amat ha dit...

Totalment d'acord, Ramon. I encara n'hi ha de menys beats que ara s'hi tornen, per puta hipocresia.

Ramon Bassas ha dit...

I tant! Com sempre...