dimecres, de setembre 07, 2011

L'entrebanc



Aquesta esplèndida foto és de Jordi Bernadó, és de 2004, i va sortir publicada a El País Semanal el passat 12 d'agost en un reportatge d'una sèrie sobre les peculiaritats d'Espanya en els darrers anys. Correspon a un poble de Toledo, Illescas, i la imaginativa manera de fer un carrer en una mena de no-res on un pal de corrent barrava el pas. No tinc ni idea de les circumstàncies que envolten aquesta curiosa solució, però em fa recordar les kafkianes negociacions que, qan era a l'Ajuntament, aquest havia d'emprendre amb les companyies de serveis que, emparades per la llei i per un enorme poder, esdevenen un dels entrrebancs més insalvables de l'obra pública. Respecte als costos de trasllats (com el que suggereix fa falta aquí) així com en els terminis d'execució, es tracta d'un veritable via-crucis.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Creo que estoy viendo una rotonda por lo que no se que paso esta cortando.

Ramon Bassas ha dit...

Dedueixo, del que veig, que un carrer o carretera que havia de ser recte ha de fer una rotonda per evitar el pas d'una torre elèctrica, enlloc de fer el més senzill 8en teoria), que seria fer el carrer recte i desviar, desplaçar o soterrar la línia.

Anònim ha dit...

Pues yo dedujo que en primer lugar el rebaje de tierras para hacer viviendas o un polígono ha sido espectacular y una calles sin salida que tiene una rotonda para dar la vuelta. En este caso creo que la compañía de servicios puede tener razón.porque tienen que gastarse una pasta en "soterrar" la linea para que unos privados hagan negocio, porque supongo que la promoción de naves o viviendas sera privada no?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim

No dic que la teva interpretació no sigui possible. De tota manera, els costos de soterrament per una urbanització són sempre imputables als promotors o propietaris del sector que s'urbanitza. El problema no és econòmic, en aquest cas, sinó burocràtic. En aquest cas són els poders públics (que emanen de la voluntat popular) els que han planificat i les companyies privades (que només responen davant els accionistes), les que l'estan condicionant.