Pàgines

divendres, de novembre 05, 2004

Uns quants articles dels diaris

De les eleccions americanes, vistes des de Mataró (continuant-ho de l'anterior post), val la pena llegir-se les reflexions més pausades sobre les interpretacions que en fan els diaris al blog d'en Francesc Amat. Comenta també un article de Pilar Rahola sobre els riscos de l'antiamericanisme. Ens farà falta perquè la temptació serà gran. També s'apunta a fer les primeres reflexions en Joan Safont.
:
Al respecte, val la pena tenir en compte l'article d'El País que reprodueix les conclusions d'un equip d'experts dirigits per Wim Kok segons els quals la UE "perd el tren de l'ocupació i de la competitivitat davant els EUA i Àsia", el que significa que encara estem molt lluny dels acords de Lisboa (2000). Més val que no perdem massa el temps en segons què i ens posem ràpidament a resoldre-ho. Un argument més per votar a favor de la Constitució Europea, enfortir la Unió, i tirar endavant polítiques comunes de desenvolupament, com demanen els sindicats europeus.
:
A propòsit d'això, en Santi Ortego m'envia nous links interessants:

De Miquel Iceta val la pena llegir-se un clarificador article sobre el dret a l'autodeterminació, per començar a deixar les coses clares, a La Vanguardia. (Per cert, em consta que ha visitat aquest blog, gràcies!).

camus Albert Camus.

Per descansar una mica de política, us recomano dos articles d'El Punt. Un de dilluns passat, que explica les influències del cant espiritual de Joan Maragall sobre l'obra Calígula, d' Albert Camus (que vaig llegir per primera vegada aquest estiu i em va entusiasmar). És de Narcís-Jordi Aragó, de llarg, el millor columnista del diari. Diu: "En el llenguatge del cristià i en el de l'agnòstic s'hi fonen misteriosament el rostre de Déu i el rostre de l'amor".

:
L'altre és de Manuel Cuyàs, d'avui (o ahir), i enyora els antics articulistes catalans com Pla, Segarra, Planas, Sentís o Luján. Diu: "Jo em penso que el que passa és que els periodistes d'ara no fumem, no bevem, no anem als toros ni a la boxa ni freqüentem els bordells. Ens hem tornat devots de totes les lligues prohibitives i, en conseqüència, fem molt mala ganya i som secs com un bacallà".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada