Pàgines

dimecres, de juliol 12, 2006

Els avortaments creixen amb el PP

nom
:

No ho dic jo i no es tracta d'un titular demagògic. Abans d'ahir, llegia a El País que, en el període comprès entre 1996 i 2004, el nombre d'avortaments ha crescut, i més encara entre mares menors d'edat, en què s'ha quintuplicat. Els experts atribueixen en molt bona part aquest relaxament a la manca d'una educació sexual adequada. De fet, [Pere] "Pont [de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella] también observa que 'hace una década en los institutos había más militancia e implicación' en cuanto a educación sexual, y que ahora la temática 'se ha relajado'. [La sexòloga Carme] Freixa atribuye esta relajación a la influencia que han tenido los gobiernos de Convergència i Unió (CiU) y el PP, que han optado por 'esconder' la sexualidad en las aulas. Esta actitud obedece al tópico que atribuye el hecho de tener acceso a información sexual con promiscuidad y empezar antes las relaciones sexuales", diu el reportatge.
:
Curiosament, en el període en el què ha governat una dreta que precisament s'oposava a la despenalització de l'avortament ha estat el més mancat d'alternatives i de polítiques preventives. Fa poc, en una conversa privada amb una persona del PP en la que se'm demanava la meva opinió respecte a la Llei de Despenalització de l'Avortament que va fer el primer Govern socialista (de la qual en sóc favorable), li preguntava, ja que em deia que hi estava en contra, per quina raó el PP no es va atrevir a tornar-la a penalitzar. No em va saber què dir. És obvi que es van quedar amb el mal menor, per sort. Però que tampoc van avançar en cap altre àmbit per reduir-ne el risc. (Si entrem en el terreny moral, com els agrada tant, no sé què és més pecat...)
:
El reportatge ve al cas per il·lustrar el manual d'orientacions poedagògiques que portarà a terme la Generalitat al curs que ve, un instrument preventiu als centres escolars. Front als qui pensen que el que cal és reduir l'educació sexual a un conjunt de coneixements més o menys tècnics, els experts consultats opinen el contrari. "'No se puede separar sexualidad y afecto, y mucho menos en la adolescencia', expone Cristina Ramírez, profesora de psicología de la sexualidad en la Universidad de Barcelona. 'Educación sexual no es dar información sobre técnicas y mecánicas. Hay que incluir talleres que trabajen la construcción de la intimidad, la autoestima, y la expresión de los sentimientos', propone Ramírez. 'No se trata de prohibir la sexualidad, sino de aprender a razonar' dando en todo momento 'una visión en positivo de la sexualidad'".
:

2 comentaris:

  1. En un discurs que vaig sentir d'en ZP deia amb aquestes paraules, mes o menys: Los socialistas hacemos las leyes problemàticas, las derechas las disfrutan; divorcio, aborto, bodas gays/lesbicas...
    Però, als ulls del pople, millor dit, l'esglesia, ells queden com a bons cristians i la consciència ben neta. Colla d'aprofitats.

    ResponElimina
  2. Leptis,
    Tens tota la raó. Crec que l'esquerra entra en els problemes, intenta resoldre'ls, deixa enrera moltes vegades si estan bé o malament i procura posar solucions. Rera un discurs moralista, sovint hi ha una justificació de la inacció.

    ResponElimina