Hi ha gent que creu que la democràcia consisteix en què alguns no intervinguin a la política; tothom ho pot fer, però alguns no. Penso en l'Església, per exemple. I, òbviament, l'actuació de Rouco i companyia, que gairebé semblen un partit més, a vegades, no ajuda a veure fins a quin punt qualsevol persona o col·lectiu té lloc a l'opinió pública i al reclam de polítiques determinades, sense que se li hagin de tirar al damunt tots els prejudicis.
En canvi, es veu molt bé amb les comptades però contundents aportacions del Consell Arxiprestal de la meva ciutat, que ara ha reclamat als grups polítics locals que escoltin més la gent i que barrin el pas a les temptacions xenòfobes que podrien portar els tres nous regidors de Plataforma per Catalunya a Mataró. No és gens sobrer pensar que els catòlics de Mataró puguin intervenir en debats com aquest i assenyalar algunes coses d'importància, sense caure en cap partidisme. En parla Capgròs.
No creo que sea más sectario Rouco que tus amigos de iglesia que obtienen cargos con cargo al presupuesto. El problema de Rouco debe ser que habla castellano o que preside la Conferencia Episcopal Española (eso es lo que os provoca sarpullidos). Por otra parte, reproduzco el comentario del lector a la noticia del Capgros que mencionas:
ResponEliminaalter-ego - 12/06/2011 17:47:06
Lo que no llego a entender como la Santa Sede mantiene como el "consell pastoral" a esta gente,que solo hace daño a la Iglesia,porque van contra sus propios principios.Estan utilizando la lengua,el catalan, para convertirnos a muchos catalanes y al resto de españoles,de hermanos a primos.Es algo increible!!!!
Suscribo el comentario al doscientos por ciento. En efecto, el nacionalcatolicismo, más nacionalismo que catolicismo, también tiene algo de xenofobia. Los de PxC no se han inventado nada. Ah, por cierto, larga vida al pare Manel, que éste sí es de los vuestros.
- Anònim
ResponEliminaÉs que jo no sóc nacionalista, no sé ni de qui ni de què caram em parles ni a quin pare et refereixes...
Per al Ramon.
ResponEliminaSincerament hi ha alguns comentaris que pot ser no mereixen ni l'esforça de pitjar les tecles per contestar-los.
En el meu cas conec personalment al Manel Pousa. El de la campanya "Guanya't el cel almb el pare Manel". En aquest cas sembla que li perdonen la vida.
- Anònim
ResponEliminaPotser tens raó. Aquests semblen els de "Guanya't l'infern amb l'odi al Pare Manel"
Al infern es a on els PP's, PSOE's i CIU's heu enviat a milers de families que han patit en propies carns el atur, el desnonament, i el injust tracte de les hipoteques mentres el bancs que vos financien les campanyes es possaven les botes i encenien els cigars amb els diners publics per una crisi de la que ells son tant culpables com els que vau abusar de la llei del sol mentres bufaveu per inflar la bombolla inmobiliaria.
ResponElimina- Anònim
ResponEliminaEl PSC estava en contra de la Llei del Sòl.
si, pero quan vau arribar al poder, en lloc de derrogar-la, be que us en vau aprofitar com a eina per finançar els ajuntaments.
ResponEliminaLes paraules nomes valen si van acompanyades de fets.
- Anònim
ResponEliminaNo recordo que va fer el Govern del PSOE, si derogar-la o canviar-la. Sí que sé que a Catalunya els governs d'esquerres van desenvolupar una llei d'Urbaniosme pròpia que limitava moltíssim les possibilitats que havia obert la del Sòl del PP. A Mataró, per exemple, no s'ha tocat ni un cm. el sòl edificable.
Sobre l'impacte de la 'bombolla immobiliària' a les finances municipals, si vols, en parlem més a fons. Crec que incideix més, per exemple, en els sectors de desenvolupament que no en el finançáment dels serveis públics.