La setmana que ve hi ha dos actes que us recomano, a Mataró. El primer, dilluns 16, a les 8 del vespre, és la conferència "Ressuscità el tercer dia d’entre els morts",a càrrec de José Ignacio González Faus, jesuïta i professor de teologia, que se celebrarà a la sala d’actes Caixa Laietana de Mataró (C. Sta. Teresa 61). L'acte és organitzat per l'associació estudis Socials Cristianisme Segle XXI Mataró. Jo trobo que és una magnífica oportunitat per escoltar-lo, una ocasió immillorable per reflexionar sobre el que -d'entrada- ens sembla tan estrany, la ressurrecció, i -en canvi- fonamental, almenys, per entendre de què coi va això del missatge cristià.
El segon és la presentació del llibre Diari de Teòfil (Fragmenta, 2011) El dimecres 18 d'abril, a les 7 de la tarda, a càrrec del seu autor, el biblista Josep Rius-Camps, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, i del mataroní Josep M. Solà, director de l'Escola de Teologia del Maresme. Serà a la Llibreria Robafaves (C. Nou 9; Mataró) i l'acte serà presentat pel llibreter Xavier Vilert. Ha estat organitzat per la Llibreria Robafaves, l'Escola de Teologia del Maresme i Fragmenta Editorial, alhora que compta amb la col·laboració dels Armats de Mataró, de la qual un dels seus membres, en Jordi Romagosa, en llegirà un fragment. [Vegeu l'esdeveniment a Facebook]. Mireu què en diu la presentació
Diari de Teòfil és una novel·la mitjançant la qual Josep Rius-Camps dóna forma narrativa a les investigacions sobre l'autoria, el destinatari i el gènere literari de l'obra de Lluc (Evangeli i Fets dels Apòstols) exposades a Demostració a Teòfil (Fragmenta, 2009). D'aquesta manera, assoleix plena credibilitat la hipòtesi segons la qual els dos textos neotestamentaris de Lluc són una sola obra en dues parts, redactades pel rabí jueu Lluc a petició de l'«excel·lentíssim Teòfil», que li havia demanat un informe sobre la messianitat de Jesús. L'ús del Còdex Beza —el manuscrit que conté la versió més antiga i completa dels quatre Evangelis i els Fets dels Apòstols— com a base del relat contribueix al rigor amb què es mostra la figura de Jesús de Natzaret i el desplegament de les primeres comunitats eclesials.Us deixo un vídeo de la presentació que es féu a Barcelona, amb les intervencions del filòsof Ramon Alcoberro, del periodista Francesc Romeu i de l'escriptor Carles Torner, a banda del genial Rius-Camps:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada