Pàgines

dimecres, d’octubre 04, 2006

Feminisme socialista | Vincles

Feminisme socialista
:
nom
:
Vinc de l'acte d'inauguració de la mostra 30 anys de feminisme socialista que les companyes del PSC de Mataró, amb la Marian Corrales al front (al mig de la foto), han portat a Mataró, i que es podrà veure al Foment Mataroní fins el proper dia 10. L'acte ha consistit en un passi de l'exposició virtual que recull la lluita de tres dècades de treball socialista a favor de les dones (i amb les dones de prortagonistes) i d'alguns dels resultats que s'han assolit, des de les primeres lleis de divorci o avortament fins les actuals contra la Violència o de la Igualtat. Després, la Marian ha moderat una interessant conversa entre la Mª Carme Maltas, regidora del 1983 al 1991 i ara gerent d'una fundació privada, i la candidata a diputada Consol Prados, reflexionant especialment sobre la seva experiència, sobre les renúncies i també les fites aconseguides a partir del seu treball dins i fora del Partit.
:
Pensava en la feina que teníem, fa uns quants anys, en fer entendre (especialment a algunes dones, curiosament) de la necessitat d'impulsar polítiques de discriminació positiva al si del propi Partit. pensava en la tasca, per exemple, de la Mª Ángeles Llamas (que no ens ha pogut acompanyar per motius laborals) i d'un grup de pioneres que, avui, han vist assolits alguns dels seus reptes. El primer, que les polítiques d'igualtat entre sexes siguin un dels trets d'identitat del PSC, especialment en els seus programes i la seva praxi. El segon, que un bon grapat de dones apretin per ser protagonistes actives i passives de la política socialista. El tercer, que la direcció actual del PSC de Mataró tingui un 50% de dones. Encara en queden uns quants més, de reptes. però si això, que alguns vèiem tant llunyà (i tant necessari) ha estat possible, res no ens aturarà.
:
Cassanyades - XI
:
nom nom Joan Hernàndez Pijuan, Del jardí XIV i Del jardí XV, 1997.
:


"[A Internet] Els canvis més importants neixen de l'aprofitament de l'enllaç electrònic o vincle entre textos, que cosntitueix un autèntic punt calent del sistema (..) També és rellevant l'esvaïment de l'oposició tradicional entre parla i prosa o la distinció entre gèneres sincrònics i anacrònics (...).
:
Amb la literacitat electrònica som més conscients de la naturalesa social del discurs i de la simple funció de coautoria que esercim tots en la construcció de l'entramat discursiu d'una comunitat.
:
En conjunt, l'estructura hiper i intertextual converteix l'escrit electrònic en un objecte comunicatiu més obert (perquè admet actualitzacions continuades), versàtil (permet diversitat d'itineraris de lectura), interconnectat (relacionat amb la resta de la xarxa) i significatiu (multiplica les possibilitats interpretatives).
:
(...) El que llegim en cada moment queda influït per la lectura immediatament anterior, per les dades que hem activat a la memòria i per les expectatives que ens han creat. Així, un enllaç crea un itinerari de lectra particular i irrepetible".
:
Daniel Cassany, Rere les línies, Ed. Empúries, Barcelona, 2006, pp. 175, 177-178.
:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada