dimecres, d’octubre 26, 2005

Més il.lusió i més confiança que mai per governar Mataró*

La transformació urbana i el nou mapa polític i la afavoreix la ciutat.
:
Hem superat ja la franja de la meitat del mandat municipal 2003-2007 i el primer any del nou alcalde, Joan Antoni Baron, després que l'anterior, Manuel Mas, accedís com a nou diputat a les Corts Generals i optés, després d'anys i esforços en les transformacions més importants que ha tingut Mataró, a dedicar-s'hi plenament. Pocs mesos abans, la també regidora Consol Prados havia fet el mateix tot just ser elegida diputada al Parlament de Catalunya. Els regidors Montse López (que ja havia estat electa el mandat passat) i Ivan Pera van substituir-los als seus respectius escons de la llista del PSC.
:
Tots aquests canvis només han fet que guanyéssim més il·lusió i més confiança encara en desenvolupar la tasca de Govern que ens havien encomanat els ciutadans i que compartim amb ICV-EA i ERC. I ha estat com una embranzida. Per un cantó, perquè el Govern té les coses prou clares. "Volem" - acostuma a dir l'alcalde Baron- "que els ciutadans de Mataró puguin viure i treballar a la seva ciutat". I també diu: "volem que tot Mataró sigui Mataró, que tots els barris de la ciutat siguin de la mateixa qualitat i tinguin accés als mateixos serveis". Diria que amb aquestes frases es resumeix tot el que hem fet i el que encara ens queda per fer.
:
I també ens han anat bé els canvis perquè Mataró, per primera vegada, té sengles diputats socialistes a les cambres espanyola i catalana. Ho fa, a més, en l'oportunitat històrica que tant el President del Govern com el de la Generalitat siguin socialistes. Zapatero i Maragall. D'una banda, la veu de Mataró arriba més nítida que mai als debats legislatius que després repercutiran sobre la nostra vida quotidiana. I d'una altra, ens trobem enla possibilitat d'avançar en tots aquells temes que sempre havíem desitjat i que són de vital importància per la ciutat. La política d'infrastructures, la d'estrangeria, la de promoció social de la gent gran, els joves o les dones, la de seguretat, l'educativa i cultural, la de salut, la d'ocupació i noves tecnologies, la comercial... En tots i cada un d'aquests àmbits, en aquest poc temps que portem, ja hem vist moltes millores i encara en veurem més.
:
Que tothom pugui viure i treballar a Mataró, dèiem. L'encariment del preu de l'habitatge i la incertesa laboral ho poden fer perillar. I, certament, l'Ajuntament no pot fer pas sol el repte de superar-ho amb èxit. Hi ha factors que se'ns escapen una mica per allò que se n'ha dit globalització. Però n'hi ha que podem abastar. Un d'ells (no l'únic) és el d'ordenar millor les activitats del sòl que, no havent estat encara ocupat, hipotecava la capacitat de nous habitatges protegits o d'activitats d'alta rendibilitat econòmica. Sense moure ni un sol centímetre dels límits de la ciutat, l'Ajuntament es proposa alguns canvis d'usos que, reduint l'impacte industrial, s'aconsegueixin uns 1300 habitatges protegits, més zones verdes i equipaments dels previstos i noves empreses dimensionades per crear ocupació. És el cas de sectors com el Rengle o el de Porta Laietana. I molts altres.
:
Però encara podem fer més coses. Des d'entrar en el detall de la gestió en habitatge (borses de lloguer, rehabilitació, etc.) fins a la promoció de noves empreses a través de la Incubadora i de la nostra aposta universitària. I properament, al Rengle, amb un nucli de recerca i treball que serà el TecnoCampus Mataró. I millorant els carrers i places per convertir-los en llocs agradables i de força atractiu comercial. Recordeu, per exemple, com ha quedat la Riera i prepareu-vos per les actuacions a l'Av. Puig i Cadafalch o els eixos Rda. Estrany / Av. Amèrica. I creant equipaments públics de qualitat en aquests entorns, alguns d'ells que potencien la creació, com el cas de Can Xalant o de la Casa Arenas, que s'obrirà properament. En fi, i moltes coses més que l'oportunitat que ens brinda aquest nou mitjà, fruit de la voluntat de transparència de l'Ajuntament, ens permetrà de conèixer mes a mes. Per acabar, deia abans que això no ho podem fer sols. Cal fer-ho amb el conjut d'administracions. I amb els agents sòcio econòmics de la ciutat. I amb tothom que hi pugui aportar esforços. Per això el Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social, del que parlarem aviat.
* article publicat a mesmataró, octubre 2005).
Clica
aquí per anar a l'editorial de Joan Antoni Baron a mesmataro.
Clica
aquí per anar a l'entrevista al regidor
Esteve Terradas al Mataró report sobre el butlletí mesmataro.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No crec que sigui bo tants anys governat els mateixos.

Ramon Bassas ha dit...

Especialment si no ho fan bé, oi?