divendres, de novembre 21, 2008

Piròman caçat

Us recomano que mireu el vídeo (aquí) que han facilitat els Mossos del pressumpte autor de la crema de 177 contenidors de brossa, a Mataró. L'Ajuntament ja ha anunciat que es personarà com a acusació particular. Com ha dit el regidor Oriol Batista, la seva detenció ha estat fruit d'una acuradíssima actuació policial, de la que ens convé felicitar-nos. També això és una molt bona notícia per a la seguretat a l'espai públic dels nostres barris. Felicitats.
:

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahora toca saber porqué lo hacía. Ese es el quid de la cuestión. Un ex-barrendero? un empleado municipal descontento? alguien puteado injustamente por uno de los arrogantes urbanos que pululan por nuestros barrios y que venga su rabia de esta forma? O es un enfermo? Un chiflado?

Se le va a denunciar y va a ir a juicio, pero por quemar unos contenedores ese tio no va a la prisión. Además, se declarará insolvente y saldrá de rositas.

Entonces quien va a pagar los 180000 euros? Los de siempre! Nosotros!

Es lo que tiene este país. Las leyes están hechas pena. Hemos pasado de un extremo en la dictadura al otro extremo donde el delincuente tiene más derechos que uno.

Por ir a 80 en una calle de 40 eres un delincuente y puedes ir a la trena pero...por poner un ejemplo de la vida real. Vete un rato a la comisaria de plaza cataluña en barcelona. En un par de horas veras el drama de docenas de personas que pasan por la comisaria. Vacaciones destrozadas. Molestias sin fin para reponer todo lo que llevabas en la cartera (hay veces que el dinero es lo de menos) El caso es que la propia policia te explica que saben quienes son, hay carteristas que roban, (hurto es el término técnico) y hace de ello una profesión 10 o 12 horas diarias, jodiendole la vida a docenas de personas cada dia y si lo enganchan, lo maximo que le tocan son 90 euros de multa porque las leyes están montadas así. En delitos menores la reincidencia no cuenta.

Ah! y pobre de ti que cojas al chorizo en el acto y le pegues una merecida tunda, porque entonces, te denuncia a tí, y tu si vas a ir a la prisión por daños.

En fin.
Es una sociedad muy enferma. Y al final no sabe uno distinguir a los delincuentes de los que hacen las leyes, porque no se sabe cual de los dos lo hace peor.

Silveri Garrell ha dit...

Molt bé, At, ja ho has dit tot, les lleis son un fàstic, protegeixen als malfactors. En certa manera les lleis s'han fet "bonistes" per les protestes al carrer de tipus polític reivindicatiu, i hem arribat a un punt en que un mateix delinqüent el posem al nivel d'un participant de manifestació. A ben segur que el piròmen era un aturat i així s'entretenia, i ja veurem si augmenten els aturats com pujaràn també el incendiaris. Suposo que li donaràn un premi per cremar contenidors, i en quatre dies el veurem en una entrevista a televisiò cobrant una fortuna. Els que som honrats a fotre'ns, és clar.

Ramon Bassas ha dit...

- A`nònim i Silveri,
Vaja, ara resulta que hauria estat millor deixar-ho estar, oi?

Anònim ha dit...

A mi em sembla que el que diuen els anteriors comentaristes es una queixa precissament per això:
que més aviat que d'hora, les LLEIS diran que cal deixar-ho estar.
En faràs publicitat també si passa això ?
Poder és això el que indigna a cert personal, en relació al discurs dels polítics _ ja sé que tu no deus tenir competències per legislar aquest aspectes_ però noi, la teva condició de polític obert fa que et carreguis de comentaris que no et toquen però segur que també faràs de portaveu allà i on correspongui.
De ben segur és una bona notícia i un deu per la policia però ara la feina per posar les coses al seu lloc ... continua ! ( i no em refereixo a que l' Ajuntament repossi els containers cremats ! )
Hi ha quelcom de malestar que te que veure amb la LEGISLACIó i això pertoca els polítics i no es poden disfressar les coses .
Hi ha molta susceptibiliat . Ho saps bé prou.

Anònim ha dit...

L'altre dia vaig veure uns mataronins ecologicament concienciats llançant ampolles de vidre al contenidor dels envasos. Algú de l'ajuntament s'ha adonat que potser no tothom s'ha après els colors dels contenidors? Tan difícil és posar el nom del que s'hi hauria de llençar?
Per cert, ara tinc problemes per tirar les ampolles d'aigua de 8 litres al dels envasos (abans no en tenia).

Molt encertat utilitzar aquests contenidors.

Carles.

Anònim ha dit...

Tinc problemes perquè no passen pel forat!!!

Carles.

Anònim ha dit...

Ramon Bassas said...
- A`nònim i Silveri,
Vaja, ara resulta que hauria estat millor deixar-ho estar, oi


Hola
soy el anonimo

A diferencia de los otros participantes que han comentado, tu no lo has entendido. Se no ta que no estás en la misma onda.

No se trata de dejarlo ir, se trata de que los politicos deben legislar, y hay cosas que pasan de castaño a oscuro con las leyes.

Basta que el tio se declare insolvente o majara para que se salga de rositas. Además, es muy posible que el juez de turno, al no tener antecedentes, le cargue una pena inferior a los dos años y lo deje ir tan tranquilo sin pisar la prisión, pero resulta que a cada mataronés le ha costado el fulano algo más de un Euro. Y yo tengo que trabajar duro para cada puto euro que gano y el banco no me perdona nada (en cambio los politicos se apresuran a levantar la bandera de que rescatar a los bancos con dinero público es lo mejor que podía hacerse...) realmente necesitais con urgencia un baño de realidad.

En españa, si robas algo de menos de 400 euros no es delito, es falta. Pero preguntale a la víctima de un carterísta qué opina: las molestias, las mañanas (y el dinero) perdidas para sacarte un DNI nuevo, El carnet de Conducir, etc..., El susto, la impotencia y la rabia, el mal cuerpo que se te queda durante dias y saber que el fulano, se lleva una cartera tal vez con 200 Eur y si lo pillan (improblable porque la poli está desmotivada para pillar a alguien que literalmente, este sí, entra por una puerta y sale por la otra), Además pagando la multa de 90 euros, ya está listo para seguir chorizando...

Y que los legisladores, en lugar de arreglar estos desaguisados se patean el dinero en cupulas, publicidad, rescate financiero de bancos (joder, en lugar de darselo a los bancos, que me lo den a mi, prometo poner ese dinero en circulación para reactivar la economia!!!) y otras tonterias como tratar de hacer leyes para los derechos de los primates superiores.

Realmente está el mundo al reves.

Anònim ha dit...

¿Y todavía os preguntais porqué hay abstencion?

Ramon Bassas ha dit...

- Anònims,
Bé jo crec que és una mica il·lús pensar que les coses s'arrglen només a partir de les lleis. Les lleis són molt clares, ara el que cal és que hi hagi el judici.

- Carles
Has provat d'aixafar-les?