diumenge, de gener 11, 2015

Agenda dels propers dies

Com he fet altres vegades, i veient que les properes dues setmanes són plenes d'activitats d'interès, en algunes de les quals hi tinc alguna cosa a veure, passo a exposar-vos-les i, esclar, a recomanar-les. No us espanteu.

Dimecres 14/01/2015 20:00. Barcelona
Juan José Tamayo parla de "Monseñor Romero en el 35 aniversari de la seva mort"Serà a Casa Amèrica (Còrsega 299, entresòl, Barcelona), Romero, símbol salvadorenc de la defensa dels drets humans, assassinat mentre feia missa el 24 de març de 1980. Presentarà l'acte Jordi Palou Loverdas, director del Memorial Democràtic, institució que recolza l'acte. L'assistència és lliure.
Dijous 15/01/2015 20:30. Barcelona.Juan José Tamayo parla sobre "El missatge d'Ellacuría amb motiu del 25è aniversari de la seva mort"Aquesta  conferència serà a la sala nova de la Parròquia de Sant Medir (Constitució 17, Barcelona). L'acte també és obert a tots els assistents. Tamayo, director de la Càtedra de Teologia i Ciències de la Religión "Ignacio Ellacuría" a la Universitat Carlos III de Madrid, és autor de Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (Fragmenta, 2013), on Ellacuría i Romero hi són glossats.

Diumenge 18/01/2015. Mataró.
Dia Mundial de la Pau. Trobada interreligiosa
L'acte tindrà lloc al Racó de la Pau, al Parc Central de Mataró (Avinguda del Corregiment). Organitzen: Comunitat Islàmica de Mataró - Al Ouahda , Justicia i Pau del Maresme i el Grup de Pregària per la Pau.

Dilluns 19/01/2015 19:15. Barcelona.
Francesc Torralba: "De què parlem quan parlem d'espiritualitat", conferència amb motiu del Dia Mundial de la Religió
Francesc Torralba, autor dels llibres Els mestres de la sospita. Marx, Nietzsche, Freud i coautor d'Amb Déu o sense,pronunciarà la conferència amb el títol "De què parlem quan parlem d'espiritualitat" amb motiu del Dia Mundial de la Religió, que se celebra el 24 de gener. La conferència se celebrarà uns dies abans, el dilluns 19 de gener, a les 19:15h, a la seu dels Amics de la Unesco de Barcelona (Mallorca 207, pral. 1ª), que ho organitzen.

Francisco J. Rubia, autor del llibre El cerebro espiritual (2015), parlarà el dilluns 19 de gener, a les 19:30h, sobre "¿És el cervell espiritual? La Neuroespiritualitat" com a primera activitat del curs "Espiritualitat i naturalesa humana avui" que l'Institut Gestalt de Barcelona celebra enguany a Barcelona.
Dimarts, 20/01/2015. 19:30. Mataró.
Después del muro. Alemania y Europa 25 años más tarde, és un llibre de Josep M. Martí Font (Mataró 1950), Ed. Galaxia Guttemberg, B-2014Presentarà l’obra i dialogarà amb l’autor Carles Prats que va ser corresponsal de TV3 a Paris i Brussel·les i ara condueix el TN Migdia. Serà el dimarts, 20 de gener, a 2/4 de vuit del vespre al Foment Mataroní

Dimarts, 20/01/2015 20:00. Barcelona
Ramon M. Nogués, Adolf Tobeña i Francisco J. Rubia presentaran 'El cerebro espiritual' a Barcelona
El catedràtic emèritde biologia de la UAB, Ramon M. Nogués, i el catedràtic de psiquiatria i psicologia mèdica de la UAB, Adolf Tobeña, presentaran el llibre El cerebro espiritual (2015), amb el seu autor, Francisco J. Rubiacatedràtic emèrit de la Facultat de Medicina de la UCM, el dimarts 20 de gener, a las 20 h, a La Casa de la Paraula (Rosselló 154, Barcelona; entre Aribau i Muntaner).
Dimecres, 21/01/2015 19:30. Barcelona
Jordi Pigem, Antoni Bassas i Maciej Bielawski presentaran 'Panikkar. Una biografia'
El filòsof Jordi Pigem i el periodista Antoni Bassas acompanyaran Maciej Bielawski en la presentació del seu llibre Panikkar. Una biografia (traduït pel mateix Pigem), el dimecres dia 21 de gener, a les 19:30h, a les Cotxeres del Palau Robert (Pg. de Gràcia 107), de Barcelona, en un acte organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i Fragmenta Editorial amb la col·laboració de Casa ÀsiaÉs necesari inscriure-s'hi aquí.
Dijous, 22/01/2015 19:30. Barcelona.
"Ètica de la compassió", amb Victòria Camps i Joan-Carles Mèlich
Dijous dia 22 de gener de 2015, a les 19.30 h, se celebrarà l'activitat "Ètica de la compassió", dins el cicle Diàlegs de Pedralbes. Hi intervindran Victòria Camps, catedràtica emèrita de filosofia moral i política de la UAB, i Joan-Carles Mèlich,  doctor en filosofia i lletres i professor a la UAB, moderats per Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de filosofia de la URL. L'acte es desenvoluparà al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. És necessari confirmar l'assistència al correu electrònic pedralbes@fragmenta.cat.
Divendres, 23/01/2015 19:00. Girona.
Maciej Bielawski presenta 'Panikkar. Una biografia', a Girona
Maciej Belawski presentarà el seu llibre Panikkar. Una biografia (traduït per Jordi Pigem) el divendres 23 de gener, a les 19h. a la Casa de Cultura de Girona (Aula magna), a la Plaça de l'Hospital, 6 de Girona, en un acte organitzat pel Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural de la UdG i Fragmenta Editorial, amb la col·laboració de la Biblioteca de la UdG, la Casa de Cultura i la Llibreria Geli. (Per cert, del febrer a l'abril, s'organitza també a Girona aquest Seminari d'introducció al pensament de Panikkar)
Divendres, 23/01/2015 19:30. Barcelona.
Teresa Forcades presentarà l'edició electrònica de 'La teología feminista en la historia'
Teresa Forcades, metgessa i teòloga, presentarà l'edició electrònica del llibre La teología feminista en la historia (Fragmenta, 2011) el divendres dia 23 de gener a les 19:30h, a la llibreria Abacus Còrsega (Còrsega 269, Barcelona). Aquesta iniciativa sorgeix gràcies a un acord amb Seebook que permet vendre-ho en llibreries inserit en un suport en paper.