dijous, de maig 25, 2006

La invenció d'un país | Esquerrans i peperos pel sí | "Qué asco"

La invenció d'un país
:
Així titula avui el professor Jordi Llovet la seva crítica literària setmanal al Quadern d'El País, dedicada a un estrany llibre del segle XVIII i un estudi posterior, en el que es relaten invencions estranyíssimes respecte Formosa, avui Taiwan. En concret, m'ha fet gràcia el principi i el final. Diu: "Un té la impressió, de vegades, que els senyors Rajoy i carod Rovira són dos magnífics inventors -en podríem trobar d'altres- de respectius països: Catalunya i Espanya" I acaba: "Aquest, per acabar, és el quid de la qüestió i la lliçó de la cosa: per inventar-se un país, no cal dire res que s'assembli a la veritat; n'hi ha prou amb una dosi de retòrica i eloqüència perquè tothom s'ho empassi. Psalmanazar va morir als 84 anys, penedit del seu passat fraudulent. Mentrestant, i per sempre més, Formosa i taiwan van ser el que són de debò, i no el que en deien els garlaires".
:
Gent d'ERC i del PP se sumen al .
:
Així ho feia saber avui El Periódico, donat que militants d'ERC (com Josep Mª Andreu) o del PP (com Manuel Milián) s'han sumat a la plataforma Estatut jo que ahir es va presentar al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, i que agrupa força professionals, intel·lectuals i persones representatives de la vida social catalana, d'un ampli espectre ideològic. I és que el no d'uns i d'altres, més enfocat en fer caure gent que en aixecar el país, no convenç a un país positiu, emprenedor i engrescador que s'apunta a les millores i els reptes amb gran entusiasme. (Foto: Albert Bertran).
:
Arguments pel no a l'Estatut - VIII
:
Maragall miente a su partido, Zapatero miente al suyo, Carod miente a Maragall, Castells miente a sus compatriotas, si es que así nos considera todavía, y de este festival de engaños y traiciones ha de surgir un futuro radiante para nuestro atormentado país. Qué asco”. Aleix Vidal-Quadras (17-10-2005).
:
Nunca, desde la Transición, habíamos estado en una situación tan peligrosa como la que estamos en la actualidad. Es asombroso pensar que se puede volver a un país en el que todos los españoles no son iguales ente la ley”. Ana Botella (17-10-2005).
:
Es un fraude democrático y a la Constitución”. Eduardo Zaplana (18-10-2005).
:

13 comentaris:

Pedro ha dit...

En honor a la veritat he de dir que hi ha socialistes i convergents que aposten pel no. El sector indepe de Ciu i el sector fatxa del Psc.

Anònim ha dit...

Arguments pel No (IX)

"Al estatut nos lo hemos cepillado en el congreso" (Alfonso Guerra)

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
I qui és aquest sector fatxa? Els que pensen com carod són dels sector fatxa?

- Martí,
Guerra va aclarir el doble sentit del cepillado, per un andalús. però vaja... no arriba a l'alçada dels del PP, no?

Pedro ha dit...

És el sector Arcadi Espada, De Carreras o Boadella.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
Aquests senyors ni són fatxes ni són del PSC...

Pedro ha dit...

Ja ens entenem.

Anònim ha dit...

Socialistas en positivo et sona?

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro i Ambrosie:
No.

Anònim ha dit...

Posar com a referència una notícia d'El Periódico és com a molt "cara dura". Sí, ja ho sabem tots, no són del PSC...
Perquè no titular que sectors de CiU i ICV, els del PSC suposo que estan callats, ja s'han mogut pel NO?

Ramon Bassas ha dit...

- Pau
De fet, la informació sobre l'origen polític dels dos signants citats ja surt al web de la plataforma; és normal que els diaris se'n facin ressò. Si hi ha sectors de CiU i d'ICV pel no, allà ells. Què té a veure amb això?

Pedro ha dit...

Té a veure que el diari d'en Rafel (el germà d'en Quim i en Manel) no en parla, i així demostra quin tipus de periodisme fan i al servei de qui estan. De quin peu calcen vaja.

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro,
Vale, ja aviso als meus germans que tot el que facin serà sospitós de proselitisme cap a mi...

Pedro ha dit...

Sospitós no, antiestètic.