diumenge, de novembre 26, 2006

Missa flamenca | Cara a cara | Autoritat

Missa flamenca
:
Avui el matí no podria haver començat millor. Per gentilesa de la casa d'Andalusia de Mataró, que celebra el seu trentè aniversari, he pogut assistir a la primera missa flamenca de la meva vida, en el qual el cantaor i el seu guitarrista il·luminaven el procés litúrgic que conduïa el nou rector de la parròquia de Maria Auxiladora, en Jordi Espí. Altres actes (entre ells un adéu sincer i sentit) m'han impedit de ser a la missa que hi havia més tard (de fet, dues), aquesta amenitzada amb el cor rociero. Hauria estat una bona comparació. En Xesco, que ha anat a les dues, m'ho comentava després. I hem parlat de les dues cares d'Andalusia de les que sempre es parla (ara especialment amb Montilla): l'extrovertida i jovial, en ruta rociera, i la introvertida i senequista, quieta. El flamenc (estil del que el nou President es reconeix seguidor) forma part d'aquest darrer, i els més entesos, aquest matí, diferenciaven correctament els pals i coincidien amb nosaltres en atorgar una bona nota a l'experiència. He pensat, en les cadències del cant, en les síl·labes assaborides dels resos, amb les altres experiències de cant religiós auster, des del greogrià fins als resos musulmans. Tenen el fil conductor d'una recitació personal, d'avenç interior, de pòsit, de melodia que no saps ben bé d'on surt d'estranya com és.
:
Cara a cara vs. e-mail
:
nom
:
Al suplement "Negocios" d'El País d'avui, es publiquen les declaracions d'un consultor de negocis que m'han agradat molt, en les que denuncia l'abús que fem del correu electrònic com a substitut de les relacions cara a cara, com si a més connexió hi hagués menys connexió. Ho diu, ell, per al món de l'empresa... però em temo que alguna cosa d'això hi ha en el món de les relacions personals, blocaires inclosos. Vegeu-ne un tros:
En opinión de Gladwell, considerado uno de los 30 gurús del management, según el ranking de Accenture, la consolidación de las nuevas tecnologías en la mayoría de medianas y grandes empresas "genera mayores relaciones, pero de escasa calidad". A su juicio, "estas interacciones no aportan valor añadido ni tampoco refuerzan los lazos entre los trabajadores de una misma organización", que a la larga "puede resentirse". El abuso del email, por ejemplo, "está sustituyendo muchos encuentros cara a cara, que son los que aportan las ideas más innovadoras", continúa. Además, "también provoca que los trabajadores se pasen el día delante del ordenador contestando correos", muchos de los cuales "tan sólo generan excedente de información". Para Gladwell, las empresas que no se preocupan de fomentar relaciones más estrechas, "están perdiendo oportunidades para diferenciarse de sus competidores".
La calma - III
:
nom Foto: El País.
:
"La democratización del funcionamiento de la educación, ha de ser compatible con una cierta autoridad del profesor y el director de los centros. Y eso no existe. La autoridad del profesor está muy devaluada"
:
Paraules de l'actual President extretes de José Montilla. Radiografía de la calma, de Juan Ramón Iborra. Ed. Planeta, Barcelona, 2006, p. 69.
:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon,

a mi, els cants d'una missa flamenca em recorden els crits del crucificat quan el martellejaven.

Ramon Bassas ha dit...

Vladimir,
Però tu ja hi eres? :)

Anònim ha dit...

Ramón estàs al corrent de la sentència conta El Punt i en Manuel Cuyàs per atacar en un article el folk d'aquestes entitats mataronines?

Ramon Bassas ha dit...

- Anna,
No.