dimarts, d’agost 17, 2010

Drogues

Frases d'agost - 17
: :
La vida només és vida si som capaços d'experimentar. Aquest verb ja ha sortit (...) quan m'he referit a la Romania de Ceausescu (...).
:
Lou Reed els ho deia en vers, to això. Aquella veu gutural i opaca els xiuxiuajava a través dels altaveus del eu equip de música el mateix secret fàsutic: podrien volar, podrien escapar, podrien transcendir aquella vida monòtona i miserable, sense sentit, que havien dut els seus pares i els seus avis. Eris sicut diis, scientes bonum et malum, deia la serp al Paradís (...): "sereu com déus, coneixedors del Bé i el Mal".
:
(...) El problema real que plantegen les drogues té ben poc a veure amb els components químics, i molt, en canvi, amb els seus components rituals (...).
:
Vivim immersos en el paradigma cultural e la transgressió banal, que no és altra cosa que una relació anòmala, autopunitiva i infructífera amb la tradició. (...)
:
En les societats arcaiques, la construcció e la identitat personal obeïa -i en molts llocs del món encara obeeix- a une pautes prefixades, rígides i asfixiants, però alhora senzilles; en l'actual tot és obert (bona notícia) i per això tot és difícil (aquesta n'és la dolenta).
:
Ferran Sàez, Els bons salvatges, Ed. Mina, Barcelona, 2008, p. 36-46.
;