dilluns, de maig 09, 2005

Aniversaris

Demà dimarts celebrem el primer any de Joan Antoni Baron a l'Alcaldia de Mataró, amb un acte al centre cívic del Pla d'En Boet. Com que no estem per romanços, hem publicat "12 mesos en 5 minuts", un breu repàs a l'acció de Govern d'aquest darrer any tan intents. Per Capgròs m'han demanat una també breu valoració política, cosa que em pemetrà de parlar-ne de nou ben aviat.
:
Dissabte a la tarda vaig ser a la commemoració del 60è aniversari de l'alliberament dels camps nazis, on vam fer una ofrena floral davant una bella escultura de Perecoll al passeig Carles Padrós, de Mataró. L'ofrena del PSC la vam fer amb Francesc Tristany i Consol Prados. Va ser un honor. Després d'un concert commemoratiu del Dia d'Europa, vaig pujar a la Romería del Rocío, on vam passar una nit molt agradable amb els companys del Partit. Ua anècdota: em va reconèixer un noi que deia que fa 23 anys que no ens vèiem, des que vam deixar l'escola. Jo no el recordava, però ell sí, amb tots profusió de detalls. S'havia casat, té dos fills i ens vota. Li vaig destjar sort i vaig pensar que, efectivament, tot flueix.

6 comentaris:

Diògenes ha dit...

Hola, Ramon Bassas: a veure si, com a socialista amb inquietuds filosòfiques (que no dubto que n'hi ha), pressiones perquè la filosofia tingui el pes que es mereix en l'ensenyament secundari, a diferència de la proposta de la nova llei d'educació que estan elaborant no sé quins ignorants del teu propi partit. Quina vergonya!!

Ramon Bassas ha dit...

Benvolgut Diògenes,
Sense tapar el sol, i si em permets, et diria que ho tindré en compte i així ho traspassaré als "ignorants" del meu partit. Un tal Sòcrates, però, ja deia que la saviesa no és sinó l'obertura cap a nous espais d'ignorància. O sigui que, en fi, a vegades m'agrada molt estar entre ignorants.

Diògenes ha dit...

Com deia el gran Goethe, "no hi ha res de més terrible que la ignorància activa". Ho dic perquè la filosofia és l'amor a la saviesa i tots aquells que estan tramant aquesta infàmia queden com enemics de la saviesa, com els qui ni tan sols no volen ajudar a donar a llum idees, sinó que malden per fer-les avortar. Això, evidentment, no és ser progressista. Pobra Fenàrete!!

Ramon Bassas ha dit...

Bé, ja ho entès, ja. I t'he dit que traslladaré aquesta impressió als "enemics de la saviesa". Però, si em permets, et recomano una mica més de sentit de l'humor. Per cert, Sòcrates va ser executat per "pertorbador de la joventut". Realment creus que la saviesa depèn de com queda la Filosofia a la Universitat?

Diògenes ha dit...

Benvolgut Ramon:

En primer lloc, gràcies per la interacció. Sempre reconforta saber que algú a l'altra banda llegeix els comentaris (hi ha bloggers que no ho fan gaire, això). En segon, és clar que la saviesa no es mesura pel lloc que tindrà la filosofia a l'escola (o a la universitat), però hi ha actituds sospitoses i, a més, reiteratives (en l'època d'aquella gran llei anomenada LOGSE els socialistes ja van intentar ferir de mort el pensament filosòfic a les aules, i ara tornem-hi). És molt més democràtic cultivar el sentit crític dels nostres adolescents (a través de les idees filosòfiques i el seu fluir) que adoctrinar-los amb una mena de FEN anomenat Educació per a la Convivència.

Per últim, felicitats pel bloc. Fins aviat.

Ramon Bassas ha dit...

Gràcies a tu pels teus comentaris. Faré el que t'he dit. Endavant les atxes.