diumenge, d’abril 15, 2007

Hola, escola

nom
:
Avui, com un usuari més, he anat una estona a la festassa que la comunitat educativa ha organitzat al nou recinte de l'escola Anxaneta, que finalment s'ha pogut traslladar a l'espai on hi havia hagut la caserna de la Guàrdia Civil. He arribat quan començaven els castells dels Capgrossos i, després de repassar de baix a dalt com ha quedat, me n'he anat amb el regust d'il·lusió i emoció que traspuava la multitud que ens hi hem aplegat.
:
L'escola té una història d'il·lusió i entrebancs des del primer moment. Creada el 1965 per un grup de pares i professionals que pretenien crear un altre model educatiu, en la línia del que després fou el col·lectiu Rosa Sensat i les teories al voltant de la pedagoga Marta Mata, fou traspassat a mitjan vuitanta a la xarxa pública (veritable vocació des de l'inici) junt amb altres escoles similars del país. Des del seu començament, a grosso modo, ocupà un immoble del carrer Sant Pere amb sortida al Camí Ral, amb successives ampliacions i reformes sufragades per l'Ajuntament. El cicle infantil s'impartia en un altre edifici, al carrer Madoz (d'una escola anterior que s'uní al projecte cap als noranta), de manera que ara també s'unifica. Aquestes espais, de moment, serviran per ubicacions provisionals de nous centres, estalviant-nos més mòduls provisionals, que desapareixeran.
:
El seu trasllat es plantejà just quan entrà a formar part de la xarxa pública. Primer es discutí força la seva ubicació. Després, tot s'ha de dir, la Generalitat no s'hi va posar en sèrio fins que entrà el Govern Maragall. En aquesta darrera etapa ha estat fonamental el paper dels regidors Josep Comas (Educació) i Montse López (Obres), junt amb el del conjunt de la comunitat educativa i el seu director, en Martí Casares. Aprofitant el trasllat, l'Ajuntament està refent els carrers de l'entorn. Un gran dia.
:
Publica un comentari a l'entrada