dimecres, de març 09, 2005

Actes importants

Avui ha estat un dia de bones notícies per Mataró, d'actes força importants, crec, als que he tingut l'honor d'assistir. Al matí, posàvem la primera pedra del que serà la nova seu de la Seguretat Social a la ciutat, amb la presència del Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel. L'Alcalde de Mataró ha posat l'èmfasi en l'aposta de l'Administració de l'Estat per a la reactviació del front marítim de Mataró, en el qual s'hi farà una actuació urbanística importantíssima. Just després, hem portat Rangel a visitar les obres del Sector del Rengle. Amb ella, doblem la façana marítima urbana de la ciutat (es diu aviat). Cal sumar-hi les obres del Passeig Marítim (tram del Port) que completaran l'actuació d'aquest sector. I també les actuacions al costat del solar de la Seguretat Social, al Cafè Nou convertit en equipament i envoltat de zones verdes i nous habitatges. I més equipaments a Vapor Gordils, Cabot i Barba... Rangel ha posat l'èmfasi, en canvi, en la millora de l'atenció pública que significarà aquesta nova seu, d'un organisme que afecta poc o molt a tothom. I ha recordat una cosa bàsica. L'Estat va comprar el solar a l'Ajuntament, és a dir, els diners públics retornen a la ciutat. I en un lloc estratègic que clamava per la seva recuperació.
:
Al migdia, he participat a la Junta Local de Seguretat que ha aprovat el Pla de Seguretat de Mataró, després de molts mesos de feina, de feina de molta gent i molt diversa, i amb aportacions de ciutadans i experts, tant policials com no policials. Es tracta d'un conjunt d'accions, ben concretes i planificades, que responen a més de cent objectius que ens hem plantejat fins el 2007. Objectius per a la seguretat de béns i persones, de l'espai públic, de la qualitat de vida... Som ambiciosos i, a més, som els primers en desenvolupar un instrument que preveu la Llei de Seguretat Pública de Catalunya i que pretén donar resposta als riscos i amenaces, des d'una perspectiva àmplia, que avui tenim plantejats. També hem parlat de l'evolució de la seguretat, del civisme, de l'accidentalitat, dels recursos, en fi, dels indicadors que mostren aspectes molt positius en relació als objectius que teníem, i tenim, i pels quals no podem baixar la guàrdia.


junta

A la primera fila, d'esquerra a dreta, Joan Delort, Secretari de Seguretat Pública de la Generalitat, Joan A. Baron, Alcalde, Carme Sanmiguel, Delegada del Govern de la Generalitat aBarcelona, jo mateix i Carles Sànchez, Subdirector General de Coordinació amb les Policies Locals de Catalunya. A la segona fila, Manuel Castellví, cap de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, Joan F. Giménez Cernuda, cap de la Policia Local de Mataró, Antoni Flores, cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de Mataró, Atilano Sánchez, Comissari del Cos Nacional de Policia de Mataró, i Lluís Clemente, Cap del Servei Jurídic Administratiu de l'Àrea de Via Pública i Secretari de la Junta. Al darrere, més comandaments i responsables presents avui. Foto: capgros.com.

:

A la tarda, després de visitar el pailebot Santa Eulàlia al Port, hem assist a la presa de possessió del Defensor del Ciutadà de Mataró, Jordi Puigderrajols, que ha renovat la confiança del Pla Municipal per unanimitat. Ens ha acompanyat Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya. Han reivindicat el dret dels ciutadans a una "bona administració". Tenen tota la raó.

:

Encara cal destacar, d'ahir, la interessant xerrada al matí sobre els 40 anys de CCOO a Catalunya, des d'una perpectiva de gènere, amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. I també l'emotiu acte institucional de la tarda. Demà dijous, a les 7 del vespre, fem l'acte del PSC amb la sociòloga Judith Astelarra, al que us convido a assistir.