dijous, de març 03, 2005

Ple de març

Vinc del Ple a l'Ajuntament, on s'han aprovat coses importants com el conveni amb el Port de Mataró que pemterà resoldre d'una vegada per totes els entorns d'aquest important equipament. També ha estat positiva la reconducció d'una proposta del PP sobre les compensacions de l'Estat pels municipis que tenen immigració (aportació qu ja consta als Pressupostos Generals de l'Estat) en un compromís per ajustar les polítiques que cal fer després del període de regularització.
:
Una aparentment innocent pregunta de CiU sobre el perquè de la ubicació del nou polisportiu que la Generalitat construïrà a Mataró (ja era hora, no com en l'anterior etapa...) ha derivat en una diatriba del cap de l'oposició per dir que no sabem on anem o, més ben dit, que no ho diem, que ho amaguem. Li ha sortit tot el que volia dir i no deu haver trobat la manera de dir-ho, suposo. Bé, almenys ja parla. L'Alcalde li ha respost amb la correcció que mereixen les intervencions educades. També era hora. ha agraït sincerament que CiU participi al Pla pel Desenvolupament Econòmic i Social, els ha demanat que hi facin propostes "perquè no hi haurà paraules tabú" en referència, per exemple, a la demanda d'un Pla d'Equipaments. Bé, anem bé.
:
Preguntes del PP i CiU sobre la circulació al centre han tingut una bona rèplica en la intervenció del president de l'AV de Mataró Centre, diametralment oposada. El camí del mig sempre és el més sensat, pensava.
:
Jo hi portava l'aprovació del pla (ja homologat) de la Cavalcala de Reis, "provat" fa unes setmanes amb èxit i que se suma a la producció de plans de seguretat i emergències que ja anem tenint i que situen la ciutat de Mataó en un dels millors llocs respecte a la protecció civil a Catalunya. I tenim uns quants plans en cartera (neu, sismes, aigües marines...).
:
Però hi ha hagut moments més tensos. Una interrupció des del públic i una protesta a la porta. I una petició de dimissió d'un regidor que el Ple ha rebutjat. Els seus proposants, CiU, han mantingut paradoxalment un to més conciliador que l'altre grup de l'oposició, del PP, especialment incisiu. Per cert, el regidor del PP ha reconegut que quan fa anys polemitzava amb mi sobre el tema dels càrrecs de confiança "potser exagerava". Ostres! és el que jo li deia... (i és el que ara passa, ja m'ho dirà d'aquí a uns anys). En fi, el procés podria haver estat millor, segurament, però em sembla que no és massa sensat desconfiar de la idoneïtat d'un coordinador de la política d'Habitatge (detonant de la petició) fins que aquest presenti els seus primers resultats. Vindran aviat, ja veureu. Tots ho esperem, però molt especialment els ciutadans i ciutadanes que ens demanen respostes. Pensava en ells tota l'estona.