dimecres, de setembre 28, 2005

Assemblea | 1700 | Pla d'En Boet | Bocanegra

L'Assemblea de dimarts
:
En parlava ahir al post (per cert, quina marxa, els comentaristes!) tot dient que els socialistes de Mataró vam tenir Assemblea local. Aquesta foto de Jaume Álvarez recull la meva intervenció, de la qual se'n fa ressò breument el nostre web. La millora del civisme, l'accés a l'habitatge, la creació d'ocupació i la promoció de la cultura dels drets i els deures especialment amb els nouvinguts són els quatre eixos pels quals treballarà (i batallarà) el PSC local en els propers mesos. Serà aquesta la nostra aportació als reptes que vindran a partir d'ara, des del debat pressupostar aa l'Ajuntament fins a la recerca de propostes concetes de millors en tots aquests àmbits.
:
No són pas nous, tots ells eren recollits al Programa Electoral de 2003 i van ser emfasitzats al Congrés local del Partit, fa deu mesos, els mandats del qual tinc l'obligació de complir. Tampoc són originals, segurament, ni propietat dels socialistes i prou. Al voltant d'ells podem assolir importants acords polítics i amb la societat, com s'ha vist en la producció de polítiques que estem fent des de l'Ajuntament, especialment des de l'impuls del Govern que compartim amb ICV i ERC. Però el fet de situar-los al capdavant, de posar-los com a fites de l'acció prioritària a partir d'ara assenyala molt millor la feina que ens queda per fer.
:
Civisme: no són paraules, són fets
:
Un dels temes que he citat, doncs, és la mllora del comportament cívic. Això té dos fronts: l'educatiu, començant pel propi entorn familiar, i el punitiu, marcant els límits als que ens impedeixen de viure amb llibertat en el nostre espai públic. Com que sóc responsable de Seguretat i Prevenció, una de les meves tasques a l'Ajuntament és treballar fermament aquest darrer aspecte. D'una banda, completant el marc normatiu (noves ordenances, noves sancions, obtenint competències delegades, etc.) i també fent-lo aplicar sense cap mandra. Avui, a la Comissió Municipal Informativa del matí, hem passat comptes de l'actuació de la Policia Local entre els mesos que van de gener a agost de 2005, explicant amb detall les més de mil set-centes actuacions de la Policia contra l'incivisme, que podeu seguir clicant aquí.
:
L'Estatut dels avis de Pla d'En Boet
:
Aquest intensíssim dia ha tingut un dels moments més dolços quan m'he adreçat als components del casal d'avis del barri mataroní del Pla d'En Boet que m'han convidat a parlar del nou Estatut i de lo que se tercie. He dividit la intervenció en tres parts: per què el volem, què diu aquest nou Estatut i quina és la situació delicada que viu el Parlament aquests dos dies. Al col·loqui, he vist com la gent té m´s o menys la mateixa percepció que jo, especialment a l'hora de justjar la interessadíssima actitud de CiU. Però hem parlat d'un munt de coses més, de les polítiques de promoció i atenció a la gent gran, de la immigració, de civisme... I han estat molt amables i interessats en tots els temes tractats. Així dóna gust de dedicar-se a la política.
:
Bocanegra canta Sales
:
I he acabat el dia (previ a una degustació paquistaní, tot s'ha de dir) anant a escoltar com Víctor Boccanegra canta el "Bloc de Lírica dura" del traspassat poeta i pintor Pepe Sales, al Jamboree de la Plaça Reial de Barcelona, a la sessió de les 9, segons una recomanació de la blogosfera. M'ho he passat molt bé, amb unes lletres molt divertides i amb un ritme fantàstic. Una hora de bona música, i en català!

4 comentaris:

Pedro ha dit...

I si tots fossim del PSC dedicar-se a la política ja seria la òstia.

Ramon Bassas ha dit...

Però una mica avorrit, tots necessitem dels nostres contrastos. Per exemple, aquest blog sense tu seria molt més avorrit.

Pedro ha dit...

Ja ho crec. Per cert, he sentit que Maite Arqué i Bartomeu Muñoz es passegen pels passadissos del parlament aquests dies, es veu que no volen que el finançament dels ajuntaments sigui subsidiari del de la Generalitat, prefereixen que sigui subsidiari delm govern central.
Podries explicar-ho una mica?

Ramon Bassas ha dit...

Els municipis no poden ser subsidiaris de ningú. L'acord assolit ahir recull la capacitat de la generalitat per regular les Hisendes Locals, un Fons de Cooperació però sense condicions, una regulació de la participació dels ingressos de l'Estat a les finances municipals però dins els marges que establirà la normativa estatal, i una Llei catalana de Finances Locals. En fi, els alcaldes que ahir eren al parlament sé que estan satisfets.