diumenge, de febrer 11, 2007

Dels autònoms als arbres | Marxistes

Dels autònoms als arbres
:
Divendres al vespre vaig presentar amb molt de gust la xerrada del diputat Manuel Mas presentant la Llei de l'Estatut del Treball Autònom, que s'està tramitant a les Corts Generals. la foto, de FM, és d'allà (i demostra com urgeix una visita meva al barber). Una Llei, com es va explicar, que pretén iniciar el camí cap a la plena equiparació e drets (i deures) dels treballadors del règim general de la Seguretat Social i els de l'especial del treball autònom. Un avenç més e l'extensió de drets i deures que volem els socialistes per Espanya i Catalunya. L'acte, força concorregut, m'impedeix anar al concert dels Gospel Sons, un veritable fenomen, una festa de l'alegria que convoca molts ciutadans a l'Evangeli (en anglès, gospel, etimològicament, bona nova).
:
Dissabte a la tarda ens arribem unes quantes persones fins el domicili de la Leocàdia Bellavista, l'estimada companya que fa uns esplèndids 102 anys al peu del canó. Entre d'altres, com veieu a la foto, m'hi acompanyaven la regidora Montse López, Secretària d'Organització del PSC de Mataró, el Secretari General del sindicat comarcal de Jubilats i Pensionistes de la UGT del Maresme, Pascual Fernàndez i el President del Casal d'Avis de l'Havana, Toni Saleta. Us asseguro que havíem de fer cua de la gent que va anar a veure-la. El seu germà Joan va fer aquesta foto.
:
A la nit, un emotiu homenatge a l'alcalde de La Roda de Andalucía (Sevilla), Manuel Silva, que ha anunciat que no repeteix a les properes eleccions com a cap de cartell. Els mataronins originaris d'aquest poble van abocar-se a l'agraïment per haver entrellaçat les dues comunitats i aver recuperat les arrels (per cert, cap altre representant de cap altre partit hi va assistir...). Els de La Roda, a més, són els invitats enguany a la Fira de l'Arbre, al Parc Central, que he visitat aquest matí amb la família. No, no m'avorreixo.
:
Dues ciutats - XXI
:
Marx encontró un remedio para el sufrimiento. Lo enfocó científicamente. A partir de entonces, pudo dormir tranquilo, al igual que los innumerables marxistas de todo el globo terrestre y de los satélites que giran a sus alrededores.
:
Adam Zagajewski, Dos ciudades, Ed. Acantilado, Barcelona, 2006, p. 281.
Il·lustració: Tribuna dels dictadors, Wax Museum, Praga.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon Bassas,
m'agrada la tria de cites que estàs fent del Zagajewski. Marx sempre va dormir tranquil, era un científic honest. El mètode per analitzar la Història que proposa només pot sortir d'una ment molt serena; l'extensió de la seva obra només la pot realitzar algú que quan dorm, dorm bé.

Ramon Bassas ha dit...

Vladimir
Gràcies, ja s'acaben. Ja veig que jo vaig de revisionista... però és que crec que l'anàlisi marxista té el problema de la seva omniexplicació. Trobo a faltar una mica d'intranquil·litat, una mica més de porositat i dubte, una mica menys de cientifisme 'materialista'... potser no es dorm tant bé, però s'és més a prop de la 'realitat'