dissabte, de febrer 24, 2007

Tecnocampus | Cultura

Tecnocampus
:
Ahir vam posar la primera pedra del TecnoCampus Mataró, un gran centre de coneixement el valor del qual rau en la transferència de coneixement entre la universitat (la suma de les dues escoles universitàries adaptades al nou pla de Bolonya) i les empreses amb alt valor afegit que tenen la tecnologia com a base. 60 milions d'euros d'inversió, bona part sufragada amb fons municipals, alguns projectes de la qual es troben en fase més avançada fora de l'emplaçament. El conseller Antoni Castells, que ens acompanyà en representació del Govern de la Generalitat, ens va posar d'exemple dels deures que ha de fer el país per continuar liderant les exportacions en tecnologia a nivell espanyol i situar-nos al capdavant de les regions europees. És evident que ahir va ser un dia emotivíssim, conscients que estàvem posant una cosa més que una primera pedra.
:
Destaco l'entrevista a la regidora Pilar Gonzàlez a capgros.com, l'article que demà publicarà l'exalcalde i diputat Manuel Mas al mateix mitjà, l'anotació dels intrèpids del Tenda de Campanya, i el post del propi Baron al seu bloc.
:
Els que estan com una moto són els de CiU. Primer, el seu candidat diu que són massa calés, i que això de la Universitat potser hauria de tancar (no sé quins números fa). És obvi que no creu en el projecte, però tampoc té massa a dir, no té cap alternativa. El que està clar és que això li ve molt gros, és dels que s'estima més un tecnocampito o una locomotoreta, propi dels que els falta l'ambició que la ciutat es mereix. L'anterior candidat, el que es va passar uns quants anys dient que això "era fum", ara és ell que s'ha esfumat. Esperem que ben aviat això quedi en simple anècdota i, com demanaven els de capgros.com, es despolititzi. I la ciutat estigui a l'alçada dels reptes ambiciosos que s'ha plantejat sempre que ha tirat endavant.
:
La cultura que farem
:
nom
:
Amb aquest títol, els socialistes hem reunit avui una setantena de persones a les aules del teatre Monumental de Mataró, la majoria d'ells membres d'entitats ciutadanes, artistes i promotors culturals que hem convocat perquè ens ajudin a preprarar el Programa de Cultura que presentarem a les eleccions de maig. Hi havia molta expectació, especialment per l'excel·lent discurs de cloenda de l'Alcalde Joan Antoni Baron, que no ha decebut, amb propostes concretes per posar en valor la capacitat cultural d'aquesta ciutat. Al principi, quan he presentat la taula rodona, he dit que em semblava que la política cultural, avui, vivia un atzucac, que ens trobem davant una sèrie de cruïlles. Les que tenen a veure amb els agents i la direcció política, les que tenen a veure amb la necessitat de relacionar-los, les que tenen a veure amb la capacitat de la ciutat per acollir i fer grans les propostes, i també les dels equipaments i infrastructures. En un món de canvis, he dit, on la cultura se'n veu afectada. hauria de ser positivament.
:
nom
:
El nivell de debat i d'aportacions durant tot el matí ha estat molt alt. I molt intens. Ningú no s'ha estalviat de dir res i tothom ha vingut amb ganes de proposar coses i de fer-se escoltar. És el preludi del que volem i del que farem si l'electorat ens ecomana de nou governar: més activitat, més protagonisme als veritables actors, més imaginació, més obertura, més ambició.
:
nom
:
El discurs de Baron, deia, no ha decebut. Propostes concretes, compromisos en primera persona i un horitzó ben clar que, pel que sembla, compartim amb molta gent. Fotos: QM.
:

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Atenció mataronins/es!!
per mirar nous videos...
Versió 2:
http://www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw
Versió 1:
http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo

Ramon Bassas ha dit...

Anònim
Gràcies per l'atenció que em dispenses. Ara tothom sabrà que en la nostra proposta hi ha el gran parc que prometíem.

Anònim ha dit...

Home Ramón, dir que ara tot el món sabrà que dèieu la veritat em sembla un poc fort. Precisament creo que és tot el contrari vau vendre un gran parc des del Turo a la Torre de Ca Palauet i les imatges no diuen precisament això ja que es tanca, EL GRAN Parc, per diverses zonaa. Per les carreteres, pel futur tren orbital. T'han ficat un gol i ara amb la teva gran ironia vols passar com puguis sobre aquest tema.

Anònim ha dit...

Ah, es clar, tu vols dir....."UN GRAN PARQUEsillo", MOLTES GRACIES, PER EL "TÉU GRAN C, A, N, V, I,"
de mentides, oi??

Ramon Bassas ha dit...

- Joan i anònim,

No crec que em fiquin cap gol... La proposta que el govern va presentar el passat mes d'octubre incrementa la dotació de zones verdes respecte el planejament actual. El desplaçament de la carretera d'Argentona, per exemple, és una solució suposa una millora ambiental respecte al planejament anteriro, que contempla l'execució d'un nou vial descendent a través del turó de Cerdanyola, actuació que requeriria una important afectació paisatgística. El fet que el sostre edificable previst a l'àmbit del Sorrall es concentri entre el nou traçat de la carretera d'Argentona i la zona de Garrofers, fa que es pugui preservar aquesta zona.

És a dir, així obtenim el parc que volíem i que no teníem al planejament. I hoi fem amb els criteris que ja vam exposar al Programa. I que el conjunt de grups municipals van aprovar amb el Pla de l'Habitatge (i que ara callen).

En fi, gràcies, doncs, per poder-me explicar, encara que amagueu la identitat. Hi ha molta gent interessada en no explicar la veritat als veïns. I no és cap ironia.

Una abraçada,

Anònim ha dit...

....Del Turó de Cerdanyola a la riera d'Argentona: un gran parc/Del Turó de Crnayola a la riera de Argentona: un gran parque.

Aixó, segons programa (l`video, Versió 1)

Pròu cinisme, Ramón
Pròu mentides, psc-mataró.

Anònim ha dit...

Que no Bassas que no cuela. Ahora te sacas de la chistera lo del el Pla de l'Habitatge cuando sabes perfectamente que no decía, ni dice lo que tu indicas.
El Pla de l'Habitatge decía y dice que se construirían en esa zona 420 viviendas y gracias a los que muchas veces decís que están politizando la Asociación ente otras lindezas os dieron la idea del siglo para que salierais airosos de una situación que os resultaría complicada de vender ya que entonces si que mucha mas gente se os echaría encima. Menos mal que estan politizados que sino?. Haver cuando les pagas un cafe cuando los veas.

Es o no cierto que el Pla de l'Habitatge dice 420 viviendas en la zona que ahora decis 200-225.
Que hay mucha gente interesada en no explicar a los vecinos la verdad, pues no se, pero si que vi ayer firmando en Isla Cristina a mucha gente en contra de este proyecto y las firmas si que crecen y crecen no como el famoso parque que cada vez se hace mas pequeño y mas pequeño.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Bé, doncs això és el que s'ha programat. I de la resta del sector, mira't el programa que vam presentar.

- Joan Fernàndez,
Veus? al Pla de l'Habitatge tots els partits van acordar aprofitar el nou planejament del Sorrall per fer-hi sorgir habitatges; diguin ara el que diguin... El Parc no s'ha modificat de l'octubre ençà. ja et dic que el panejament anterior tenia menys zona verda.