diumenge, de febrer 05, 2006

La corda arran de terra

Zapatero a Barcelona
:
Aquest migdia he estat al Consell Nacional del PSC, escoltant la intervenció de José Luis Rodríguez Zapatero que, com qui diu, portava l'Estatut sota el braç, amb la sensació d'haver fet bé els deures, tots plegats, i haver assolit el propòsit que teníem. Ha estat "una festa", com deia algun conseller. El moment que estem vivint, la culminació d'un procés que ha durat dos anys, el paper central del PSC a la política catalana, el desig de compartir aquests avenços també amb ERC i amb el conjunt de ciutadans, la necesitat que venci la concòrdia contra el ressentiment, tot això ha estat explicitat avui,a mb una alegria poc continguda pel conjunt de dones i homes que ens aplegàvem a la sala que porta el nom d'Ernest Lluch. Un dia simbòlic.
:
Més contra les drogues
:
Ahir vam conèixer l'exemplar actuació de la Guàrdia Civil, a Llavaneres, per comissar uns 3.500 quilos d'haxix. Si fa uns dies ens alegràvem per la detenció d'un pressumpte traficant (allà on es produeix el contacte entre l'oferta i la demanda) i explicàvem l'aixecament de més de sis-centes actes per consum o tinença de drogues, ara s'actua més amunt, amb una pressió al conjunt de la cadena d'un comerç que duu moltes persones, especialment els més joves, a la dependència, la malaltia i a vegades a la mort. Molt bé, nois.
:
Kafka a Zürau - I
:
El veritable camí passa per una corda que no és tensada a una certa altura sinó gairebé arran de terra. Sembla més destinada a fer ensopegar que no a ser recorreguda.
Franz Kafka, Aforismes de Zürau, 1. (Trad. Feliu Formosa) Ed. Arcàdia, Barcelona, 2005, p. 11.
(Imatge: Anna Feruglio, Venezia)