dimecres, de setembre 30, 2009

Fusió TVM-MDTV: unir esforços


fusio TVM MDTV por capgrostvm

:
Ahir es va fer pública la decisió del Maresme Digital TV i de TV Mataró de constituir un únic canal de televisió. Crec que és una molt bona notícia per tothom. Per Televisió de Mataró, que veu així assegurada la seva continuïtat com a servei públic amb una tradició de solvència informativa contrastada. Per Maresme Digital TV, que incorpora aquesta tradició a la seva voluntat d'esdevenir punt de referència de servei públic televisiu de la comarca. Per ambdós, amb una economia d'escala que es fa més necessària que mai i que contribueix al desig -almenys de l'Ajuntament de Mataró- d'unir esforços, desig expressat des del principi, i que ja havia tingut alguns fruits: col·laboració amb el Consorci del Nord de la comarca (una divisió inútil), la programació conjunta de TVM i MDTV a Les Santes, etc...-.
:
I pels ciutadans, que podran gaudir d'un servei públic, liderat per professionals independents, que possibiliti una ciutat més informada, més identificada amb sí mateixa i el seu entorn, líder en la innovació tecnològica (de la que aquest projecte n'és emblema) i cap de comarca sense cap complex.
:
Aquesta unitat d'acció ariba quan ha estat possible, no pas abans. Ho diu el propi Alcalde al seu bloc. S'ha respectat, com no podia ser d'altra manera, la voluntat dels promotors de TV Mataró en la seva aventura cap a la TDT i no hem renunciat, just al contrari, a que els ciutadans de la comarca disposin d'un servei públic de televisió, servei que no quedava garantit si no era amb la presència activa dels municipis del Maresme. El pas d'ahir és unir aquests dos esforços: tradició independent i servei públic. Un pas valent que honora els que ho han liderat a banda i banda.
:
Algú surt amb una falsa indignació. Serà que preferirien deixar lliures els dos canals en mans dels qui no tenen pas el servei públic com a emblema, o que enyoren altres temps, com la darrera i negra etapa de Crònica de Mataró. O que desconfien dels professionals i parlen descaradament de manipulació informativa (parlaran amb un mirall?). O que no volen admetre que sense la voluntat dels ajuntaments a través del Consorci Digital, el futur d'un servei amb vocació pública a la comarca seria senzillament inviable. Hi ha lloc per la televisió digna, de qualitat, independent i amb vocació de servei públic. I és possible fer-ho bé. Ho faran bé.
:
Publica un comentari a l'entrada