dijous, de febrer 17, 2005

Apunts de campanya | Reunió de pacte

:
Apunts de campanya
:
En Cinto Amat ens obsequia avui amb la segona part de les seves raons pel sí, com un homenatge als fundadors de la Unió Europea. Sí senyor. En Joan Safont explica la seva versió del sopar. Tot d'acord excepte en una cosa: sí que votaré amb el cor, és a dir, el pragmatisme no és sempr "empassar-se un gripau" sinó caminar per sendes més fermes. Però en els nostres actes he dit alguna vegada que justament en aquest tractat constitucional, el projecte europeu adquireix la seva ànima, és a dir, va més enllà de les "pedres" de l'economia i els interessos sobre les quals hem transitat el riu de la construcció europea.
:
Demà s'acaba la campanya i, definitivament, el CiU i el PP no han fet ni un sol acte a la ciutat. Un entusiasme que fa esfereïr. Nosaltres no haurem parat ni un dia, però no n'estem gens penedits. Avui hem anat a La Llàntia, i ahir a Molins, desafiant el fred, per convèncer porta a porta, botiga a botiga, la importància del referèndum de diumenge. Com és habitual, acabes parlant de tot.
:
Com a curiositats, podeu veure el vídeo de la meva intervenció a l'acte de dilluns. És una gentilesa del company Jaume Àlvarez, un artista.
:
Bona salut del pacte mataroní
:

Aquesta tarda he participat a la reunió de l'Acord de Progrés i Catalanista (i la seva renovació) entre el PSC, ICV-EA i ERC. Hem comprovat la bona salut de l'acord, hi ha força coincidències sobre les coses a millorar i hem publicat aquest comunicat:
:
"Aquesta tarda, representants de les tres formacions polítiques signants de l'Acord de Progrés i Catalanista del 14 de juny del 2003 (renovat el 10 de maig de 2004), PSC, ERC i ICV-EA, ens hem reunit per avaluar el compliment d'aquest acord.
:
En aquest sentit, les tres formacions hem posat de manifest la bona marxa del Govern, així com l'alt grau de compliment de l'Acord. Destaquem notables avenços en els objectius de l'Acord, tant en la creació de nous instruments de participació, com en el desenvolupament sostenible de la ciutat, la millora de la cohesió social i el treball per al progrés econòmic i social.
:
Tots tres també manifestem la bona sintonia i l'agilitat de funcionament intern del Govern, i ens fem ressò de la bona valoració dels serveis municipals que fa la ciutadania. Tanmateix, també som sensibles a la preocupació pel futur de la ciutat i la seva economia, a la necessitat d'una millor explicació de l'obra de govern i a la necessitat de continuar incrementant la qualitat en la prestació de serveis públics.
:
Alhora, ens enfrontem a un any decissiu. El Govern ha de presentar properament els objectius en els àmbits d'acord i diàleg que s'han obert, tant en el Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social, en el Pla d'Habitatge o en el Pla d'Equipaments Culturals, entre d'altres. En aquest sentit, continuarem treballant amb els agents econòmics i socials i ens comprometem a mantenir i si cal recuperar el clima de diàleg que permeti els espais de consens necessari per als reptes de la ciutat.
:
Les tres formacions ens emplacem a continuar tel treball conjunt i, d'aquí a uns mesos, iniciar de nou el debat programàtic i pressupostari per a la resta del mandat.
:
Mataró, 17 de febrer de 2005"

4 comentaris:

Jordi ha dit...

http://www.e-noticies.com/backoffice/imagenes/writeimage.asp?idNoticia=2935

Aquest és l'exemple de democràcia del JSC/PSC. Comparar dirigents escollits democràticament amb dictadors...
si senyor, això és un gran "tarannà".
Per cert, diguem NO a la constitució Europea.

Joan Safont ha dit...

Ramon, potser l'expressió amb el cor sembla dir que descarto la intervenció dels sentiments a l'hora de votar. No volia dir ben bé això, sinó la impressió que vaig tenir que creies, que en alguns moments, s'ha d'acceptar un marc amb algunes arestes punxegudes en pro d'un avenç més gran (cas de la CE). Per a mi això és un ordre de prioritats, no eliminació d'opcions.
Bé, suposo que tenim fins dissabte per parlar del tema...
Que vagi molt bé!

Ramon Bassas ha dit...

- Joki: tens raó que no és massa afortunat aquest document que, d'altra banda, no és públic ni òbviament ha servit de res ni demostra res.
- Joan: el que volia dir, de fet, és que només podem estimar les coses [i les persones ] si és amb els seus defectes. Si no, estem renunciant a l'amor. Per això també hi pot haver "cor" en un vot positiu a la Constitució. Crec que a vegades el que propugnen el no s'obliden que sempre haurà defectes en les coses més positives.

Joan Safont ha dit...

Veig Ramon que estem construint una teoria eròtico-sentimental de la Constitució Europea, no??