dilluns, de febrer 05, 2007

Cartes amagades i mentides | Impotents com Job

Cartes amagades i mentides
:
nom Els caps de llista del Maresme. Foto: Ramon Solé
:


Aquests dies s'estan presentant els candidats a les Eleccions Municipals. A la nostra comarca, sense anar més lluny, el PSC ha presentat els seus caps de llista, divendres passat a Malgrat. Totes les poblacions del Maresme tindran l'oportunitat de votar un candidat o candidata socialista a l'Alcaldia, amb una important dosi de renovació. Una magnífica tasca de la direcció comarcal i dels afiliats de qualsevol racó del Maresme, inclosos els ombrejats pel caciquisme. Destaco l'elecció de la meva amiga Carme Magem com a candidata a l'Alcaldia d'Òrrius, el poble més petit i on els socialistes només ens havíem presentat en una ocasió, fa ja alguns anys.
:
nom Carme Magem, candidata a Òrrius.
:
A Mataró, després de la nostra elecció en la figura de Joan Antoni Baron, els altres partits van posicionant-se. Fa poc, el candidat del PP va ser elegit pels òrgans provincials (sí, aquests van així) i la setmana que ve Artur Mas, que no va trobar el temps per venir en campanya, acudirà a la presentació del candidat de CiU, que ja ha acceptat l'oferta del PP de fer un front contra els socialistes "per treure'ns", diu. No diuen si vindrà o no amb notari.
:
nom Imatge del darrer Ple. Jo sóc el de la dreta, de cara. El candidat del PP seu d'esquena a la bancada de l'oposició, a primer pla. Foto: R. Gallofré.
:
En tot cas, jo encara no els he sentit ni una sola paraula del programa que pensen portar a terme. Il·lús de mi, sóc dels que encara pensa que els ciutadans tenen dret a saber a què caram es comprometen els seus candidats. Bé, de moment ni mu. Tant m'interessa que m'he llegit un parell de vegades una entrevista que el del PP (que pot ser alcalde si suma majoria amb CiU, poca broma) ha concedit a un gratuït setmanal. Després d'algunes vaguetats, diu un parell de coses molt fortes. La primera, mentre demana més debat sobre l'urbanisme mataroní (cosa que em sembla perfecta) amaga quins serien els seus veritables objectius. De fet, remet a posicions emeses fins fa no massa pel seu anterior cap. Cal recordar que, bàsicament, es refereix a la necessitat d'urbanitzar les Cinc Sénies, ara espai protegit i no urbanitzable. En fi... si no dóna més idees haurem de mirar a altres ajuntaments del PP a veure què fan en matèria urbanística. No costarà gaire: el diari en va ple cada dia a la seció de successos.
:
I, segon, el pitjor. Quan els periodistes li recorden que la seva praxi política és de dubtosa solvència (mireu l'editorial: "La política local necessita partits sòlids amb discursos alternatius, perquè això afavoreix la pluralitat. El PP (...) ho ha de fer desmarcant-se del to sovint agressiu i impropi dels líders nacionals del seu partit i renunciant a construir aquesta alternativa a base de sacsejar la pau social de la ciutat"), al candidat conservador no se li acut res més que dir que "en el tema de la policia el govern està falsejant les dades". Ai las! Si la realitat no s'assembla al desig, que es foti la realitat, no? No és la primera vegada que el PP utilitza dades falsejades (com els he demostrat en comissió informativa) per profit polític. El candidat del PP sembla que ha començat la campanya amb l'estil d'Acebes: amb mentides que creïn alarma social.
:
Dues ciutats - XV
:
Por ser un mal organizado, orquestado y desplegado a escala histórica, el totalitarismo crea la sensación de que tal vez por fin podamos comprender qué es el mal. (...)
:
Hacemos un gran esfuerzo mental para reducir aquella modalidad compleja del mal a una forma simple, básica. Cuando por fin lo logramos, nos damos cuenta de que la respuesta se nos ha vuelto a escabullir. Y de nuevo somos impotentes como Job.
:
Adam Zagajewski, Dos ciudades, Ed. Acantilado, Barcelona, 2006, p. 228.
Il·lustració: Job, Oldrich Kulhanek, 2002. Galerie Art Chrudim, Txèquia.

:

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Només parles dels grans partits de Mataró, però que et semblen els caps de llista de les altres opcions, per exemplem ICV, soci vostre al govern, o el tàndem de la CUP, o un líder veïnal ( de ben segur) a EUiA, o el de Vecinals?
Només era per completar l'opinió.

Gràcies

Ramon Bassas ha dit...

- Anna
No era una anàlisi exhaustiva, sinó dos aspectes crítics que m'han cridat l'atenció.

Anònim ha dit...

Per mirar:
http://video.google.es/videoplay?docid=4334954194200129062

Anònim ha dit...

Ramon,
suposo que no tenen pla, això els permet moure's amb llibertat, segons el vent que bufa... deu ser per això que han buscat un candidat de cara "maca", si més no que faci joc amb la de l'Arturo.

Per cert, m'han comentat que per a la presentació d'en Mora han llogat a la Toneta perquè li faci un petó, es veu que el "cache" de na Pau Janer era massa elevat...

Anònim ha dit...

Pregunta indiscreta, contesta si vols, sinó ja m'espavilare. Quin horari teniu els regidors (ja se que varia molt segons l'agenda) pero més o menys?
Merci!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
No sé exactament on són les mentides, donat que tot el que dius que vam dir ho hem complert. En fi, en un post anterior hi ha comentaris de resposta a aquest tema a rel d'un diàleg que hi vaig mantenir amb dues persones que no amagaven la identitat. Allà podràs trobar els meus arguments.

- Vladimir,
Bé, esperem què proposa exactament, a més de pactar amb el PP...

- Musa,

No hi ha horari preestablert. T'explico "lo meu": jo faig unes cinc hores i mitja o sis al matí (si no tinc l'hora de dinar plena o sóc fora de la ciutat) i unes quatre a la tarda, que enllaço sovint amb altres reunions de caire polític o trobades amb veïns. Els caps de setmana, acostumo a assistir als actes on se'm precisa o convida. Si sóc a casa (com ara, que fins les 6 "lliuro"), consulto el bloc, preparo el post de la nit (ja que aquesta nit sóc fora justament per una qüestió relacionada amb la meva tasca) o llegeixo aquells diaris o revistes que m'han quedat pendents. En fi, no sé si era això el que volies.

Pedro ha dit...

és curiós que els eogn partit sigui ciu i tu diguis que els del pp poden ser alcaldes amb suport de ciu. No seria al revés?

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro
CiU està només a un regidor per damunt del PP i tots dos ja han dit que pactarien si sumen. O sigui que no és tan desencertat aquest pronòstic. CiU podria fer alcalde el del PP. Espero que el suport al PSC ho impedeixi.

Anònim ha dit...

CAPGROS.COM (diario NO independiente)
Deberiamos de pasar este link, http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo
Pues no tiene desperdicio ya que están creados con la propaganda electoral en sus trípticos-programas, que ofrecían puerta a puerta a los vecinos y ciudadanos de Cerdanyola de Mataró para conseguir los votos de las elecciones 2.003.
Claro que tambien los del CapGros.com, intentan desmontar para que no sea visionado por los foreros, eliminando opiniones que ofrecen enlazar con este link.
Órdenes de arriba, supongo, que les indican que las eliminen, porque el ajo algo tiene que pica.

Ramon Bassas ha dit...

- Parienta:

¿Ahora los autores de los vídeos que alienta CiU os metéis con los medios? esto tiene un nombre...