dilluns, de maig 14, 2007

Ocupació estable | Mora: dues cares | Si el deixes fer

Per l'ocupació estable
:
És un dels reptes que té la nostra economia. A banda de generar ocpació (només TecnoCampus i El Corte Inglés generaran milers de llocs), cal millorar la seva estabilitat. Això és el que vam anar a explicar als amics de la Unió General de Teballadors que, divendres passat, van tenir l'amabilitat de rebre'ns, amb el candidat Baron al capdamunt. Una sèrie de mesures per a la millora de la competitivitat (aposta pel valor afegit i la innovació, per les comunicacions, pel sòl competitiu, per la captació d'inversions, per la diversificació, pe la formació...) acompanyades d'altres que estirin els agents socials i els empresaris a la creació de llocs estables. Pujarem un 20% els actuals recursos que hi destinem des de l'Ajuntament, que avui ja ha anunciat les ajudes d'enguany: 600 euros per treballador.
:
Les dues cares de Mora a Cerdanyola
:
Un ciutadà m'envia un correu electrònic preguntant-me si el candidat Joan Mora es pensa que som tontos. Pren una de les entrades que vaig fer fa uns dies i em recorda l'aprovació que va fer CiU del Pacte per a l'Habitatge, que assumia un ambiciós Pla annex, el qual, a la pàg. 20 proposa la construcció de 420 pisos a l’àmbit del Sorrall quan en un recent acte sembla que s'han retractat. Jo deia l'altre dia que potser és que Mora no s'havia llegit el document, donat que la negociació la va portar en nom de CiU el regidor Antoni Valls, qui ha estat apartat de males maneres. Jo li he respost que, darrere d'una pretesa "descongestió" del barri de Cerdanyola, hi ha una voluntat implícita que el barri no disposi de més habitatges de protecció oficial, de fer operacions inviables per retardar-ne llur execució, d'evitar fer més equipaments o de fer créixer les zones verdes... És a dir, tot el que preveu el Pla que es volen carregar i que fa tan poc temps lloaven.
:
Si el deixes fer
:
Al Full Dominical de l'Arquebisbat de Barcelona de la setmana passada hi havia una breu entrevista d'Òscar Bardají a Francesc Grané, autor del documental Re-crear soledats, del que ja n'he parlat, a propòsit d'aquest darrer treball fruit d'una trobada enregistrada amb vídeo de fa uns deu anys amb la germana Cristina Kaufmann, carmelita suïssa-mataronina que finà l'any passat. Amb poques paraules tenim una breu semblança de la protagonista, que

va venir a Espanya atreta per una pintura d’El Greco. Aquí coneix les obres de Teresa de Jesús i Joan de la Creu, amb qui sent plena sintonia espiritual. L’any 1964 entra al Carmel de Mataró. Molta gent la va conèixer arran de la seva intervenció, l’any 1984, en un programa de Mercedes Milá a TVE, quan va pregar en directe amb gran senzillesa i profunditat.

Grané explica com va ser el procés que el va portar a fer el documental, que "parla de la interiorització, de la pregària, del sentit de creure, dels joves, de la manca de comunicació, del
perdó
...". Per l'autor,

la trans-missió de les experiències centrals del cristianisme és urgent. Cal reconstruir el llenguatge religiós vinculant-lo a experiències humanes profundes. La soledat davant l’existència és el que més ens defineix com a persones. La feina de trobar un sentit a l’existència és feina de cadascú. Tenim l’oportunitat de Recrear-nos a partir de deixar entrar Déu en la nostra vida. Ressuscitar vol dir això: Déu et pot tornar a crear, si tu el deixes fer.
:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Ramón buenas tardes, estoy leyendo el programa del psc sobre el sorrall ( busco lo de agroso modo, recuerdas ), ya te diré algo.

Pero, he entrado por que he visto esto "Un ciutadà m'envia un correu electrònic preguntant-me si el candidat Joan Mora es pensa que som tontos".

Como hablas de correo elecrónico y este tema ya lo hemos tocado ( precisamente lo de que a groso modo en el sorrall se ha proyectado lo que ya venía en el programa electoral del psc 2003, y aún pendiente por mi pate en replicarte).

Quiero saber si te estás haciendo referencia a mí y a mi mensaje en este blog ( el link a la noticia es el mismo ).

Espero que me lo confirmes, ya que si efectivamente haces referencia a mi, y mis opiniones ( sorral, ciu ), te contestaré en este sentido.

Un saludo.

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,

No era un señor que me envió un correo electrónico que creo que no eras tú.

tema Sorrall (programa PSC 2003), en el punto III.1 dice
"Reconsiderar els usos previstos en el sòl urbanitzable, bàsicament les zones del Sorrall i els Turons, per tal de guanyar espai verd i altres usos més adequats a les noves demandes, tant per a l’activitat econòmica, i els nous equipaments, com per a l’habitatge".

Gracias.

Anònim ha dit...

Hola Ramón soy "Lanónimo" de cedanyola.

1 yo no te he enviado ningún correo, te confimo que no he sido yo. De lo contrario, por eso precisamente dudaba, entendía a tenor de tu nueva entada en el blog, que tergiversabas mis opiniones, lo que no ha ocurrido según explicas.

2 Sobre el Sorrall, estoy buscando un tríptico de las municipales 2003, que no encuentro y lo tengo guardado, donde creo recordar, que mas o tu, eso si que ya se me escapa, decía mas o menos: de la riera al turó todo un parque, y en la maqueta no hay tal parque, por eso a ver si localizo el tríptico.

En el capgros.com, te han dejado un problema de física para que lo resuelvas, como barón te pone po la nubes en la entevista que publican allí.

He estado rato para resolvelo, pero
con el detalle que es pura física, al final he caido y lo he resuelto.

He confirmado la solución en un foro donde entro sobre: relatividad, mecánica cuantica y esas cosas.

Po cierto, he visto el video del psc, el de me parece "Juguem tots", vamos el de la cancha de basket, y tengo que decir, que el Sr. Barón lanza desde la derecha de la cancha a la canasta, y el enceste del balón que sale introducioendose en la canasta limpiamente al mas puro epi, es desde el centro.

Estas cosas se tienen que cuidar, el truco queda muy mal.

Los que os han hecho el video, deben contolar estos detalles.

Ahora entiendo por que sale el primo de zumosol en el video, es el que encesta de verdad.

Un saludo, mira hoy estoy de buenas, dos.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

1. Nada. Ya ves que además de ti me escriben otros :)

2. Bien. El tríptico hablaba del contínuo entre zonas verdes y equipamientos que habrá desde el Turó hasta el Sorrall, con el incremento de ambas cualificaciones urbanísticas. A ello le llamábamos Parque. Creo que lo he aclarado otras veces y, cuando quieras, vemos juntos la maqueta de lo que finalmente se ha hecho en el plan que se aprobó.

Ni sé física ni suelo mirarme demasiado estos "comentarios" a los que aludes. Lo del vídeo ya me lo miraré, perpo a parte de eso, ¿te gusta?