dilluns, de maig 14, 2007

Ocupació estable | Mora: dues cares | Si el deixes fer

Per l'ocupació estable
:
És un dels reptes que té la nostra economia. A banda de generar ocpació (només TecnoCampus i El Corte Inglés generaran milers de llocs), cal millorar la seva estabilitat. Això és el que vam anar a explicar als amics de la Unió General de Teballadors que, divendres passat, van tenir l'amabilitat de rebre'ns, amb el candidat Baron al capdamunt. Una sèrie de mesures per a la millora de la competitivitat (aposta pel valor afegit i la innovació, per les comunicacions, pel sòl competitiu, per la captació d'inversions, per la diversificació, pe la formació...) acompanyades d'altres que estirin els agents socials i els empresaris a la creació de llocs estables. Pujarem un 20% els actuals recursos que hi destinem des de l'Ajuntament, que avui ja ha anunciat les ajudes d'enguany: 600 euros per treballador.
:
Les dues cares de Mora a Cerdanyola
:
Un ciutadà m'envia un correu electrònic preguntant-me si el candidat Joan Mora es pensa que som tontos. Pren una de les entrades que vaig fer fa uns dies i em recorda l'aprovació que va fer CiU del Pacte per a l'Habitatge, que assumia un ambiciós Pla annex, el qual, a la pàg. 20 proposa la construcció de 420 pisos a l’àmbit del Sorrall quan en un recent acte sembla que s'han retractat. Jo deia l'altre dia que potser és que Mora no s'havia llegit el document, donat que la negociació la va portar en nom de CiU el regidor Antoni Valls, qui ha estat apartat de males maneres. Jo li he respost que, darrere d'una pretesa "descongestió" del barri de Cerdanyola, hi ha una voluntat implícita que el barri no disposi de més habitatges de protecció oficial, de fer operacions inviables per retardar-ne llur execució, d'evitar fer més equipaments o de fer créixer les zones verdes... És a dir, tot el que preveu el Pla que es volen carregar i que fa tan poc temps lloaven.
:
Si el deixes fer
:
Al Full Dominical de l'Arquebisbat de Barcelona de la setmana passada hi havia una breu entrevista d'Òscar Bardají a Francesc Grané, autor del documental Re-crear soledats, del que ja n'he parlat, a propòsit d'aquest darrer treball fruit d'una trobada enregistrada amb vídeo de fa uns deu anys amb la germana Cristina Kaufmann, carmelita suïssa-mataronina que finà l'any passat. Amb poques paraules tenim una breu semblança de la protagonista, que

va venir a Espanya atreta per una pintura d’El Greco. Aquí coneix les obres de Teresa de Jesús i Joan de la Creu, amb qui sent plena sintonia espiritual. L’any 1964 entra al Carmel de Mataró. Molta gent la va conèixer arran de la seva intervenció, l’any 1984, en un programa de Mercedes Milá a TVE, quan va pregar en directe amb gran senzillesa i profunditat.

Grané explica com va ser el procés que el va portar a fer el documental, que "parla de la interiorització, de la pregària, del sentit de creure, dels joves, de la manca de comunicació, del
perdó
...". Per l'autor,

la trans-missió de les experiències centrals del cristianisme és urgent. Cal reconstruir el llenguatge religiós vinculant-lo a experiències humanes profundes. La soledat davant l’existència és el que més ens defineix com a persones. La feina de trobar un sentit a l’existència és feina de cadascú. Tenim l’oportunitat de Recrear-nos a partir de deixar entrar Déu en la nostra vida. Ressuscitar vol dir això: Déu et pot tornar a crear, si tu el deixes fer.
:
Publica un comentari a l'entrada