dilluns, de maig 21, 2007

Model de ciutat | 3 actes | Al·ludits | 28 anys

Model de ciutat
:

:
Infrastructures, Cerdanyola i Cultura Popular
:
Aquests han estat els tres àmbits en els quals avui el PSC ha ofert els seus compromisos. El primer, davant la nova rotonda de la Carretera de Mata amb Manel Nadal i els dos diputats socialistes, Manuel Mas i Consol Prados, així com els regidors Manchado i Vilert. Hem volgutsignificar la importància que tenen les infrastructures de mobilitat, les que ens han de dur als aeroports, a l'AVE, a la resta de la Regió Metropolitana, etc... Els Governs d'esquerres a Catalunya i a Espanya han apostat per desencallar els projectes que hi havia aturats als despatxos dels governs de CiU i del PP.
:
Després, míting a la Plaça Isla Cristina, al bell mig del barri de Cerdanyola, el barri d'acollida de Baron com de tanta i tanta gent. Acte entranyable i multitudinari, ple de compromisos "per fer de Mataró una gran ciutat i del barri de Cerdanyola un gran barri d'una gran ciutat". Entusiasme pels equpaments, pels aparcaments, pels nous carrers, pel projecte del Sorrall, per l'atenció a les persones, etc. Ens han acompanyat els candidats Carme Esteban i José Antonio Ricis, dos independents de barri, molt actius, que aposten pel projecte. També hi havia Remigi Herrero, que tanca la llista, així com els també candidats Javier Naya, Angelita Rico o Consol Prados, entre el públic. Cerdanyola dóna molt de sí.
:
I, al vespre, trobada amb les entitats de cultura tradicional i popular de la ciutat, a l'edifici de l'antiga Presó, magnífic lloc. (Serem l'únic partit que s'ha adreát també a aquest sector?). L'Ivan Pera, Vicepresident del Patronat de Cultura i també candidat, ha introduït Baron. No és pas aliena la tradició i la identitat al nostre projecte de ciutat, ans el contrari. La tradició i la identitat, bé al seu servei o bé separant-se'n, marquen els fluxes de la cultura. I els seus actors, els seus creadors, en són els protagonistes. Cal que hi hagi el màxim respecte a aquesta producció. Si això és piopulisme, allà ell qui ho digui. per nosaltres és eficàcia. Bateria de propostes en matèria de cultura desgranades per un candidat coenixedor a fons de la vida cultural de la nostra ciutat. Molts s'omplen la boca de cultura catalana, nosaltres fem propostes. Fotos: QM.
:
Es donen per al·ludits
:
L'empresa d'un conegut exdiputat i exregidor del PP ha emès un comunicat del Gremi de Constructors responent a unes paraules del diputat Manuel Mas al sopar d'inici de campanya, que es referia a les crítiques que alguns feien a PUMSA dient que aquesta els feia la competència. Mas en cap moment va referir-se a ningú, però ja passa que els al·ludits implícits ds'acaben manifestant. El diputat també va al·ludir a una operació immobiliària del Gremi que aportà substanciosos beneficis. El cert és que hi ha un pretès "estudi" (en realitat, algunes entrevistes nominals però anònimes compilades i sense cap mena de rigor científic) que s'ha usat per criticar l'empresa local d'urbanisme, entrant en campanya. Després, PP i CiU s'han fet seves les crítiques (malgrat votessin un 99% de resolucions del seu Consell d'Administració). Bé, es veu que hi ha qui creu que encara podria fer més negoci en el mercat immobiliari i creu que l'Ajuntament no el deixa (en què quedem, Mora, hi ha especulació o no?). "L'ajuntament decideix i Pumsa executa", criticaven al pamflet. I doncs què es pensaven que era, la democràcia? En fi, ja sabeu, el PSC farà que qui governi l'Urbanisme mataroní siguin els ciutadans, i en rebin les seves conseqüències, no pas cap entitat gremial, per més respecte que mereixi. Foto: Mas a l'inici de campanya. Autor: Ramon Radó.
:
28 anys de no saber on van
:
Dissabte el web del PSC va recuperar l'entrevista que fa un any es va publicar a capgros.com al cap del Grup de CiU a l'Ajuntament, Joaquim Esperalba, en la que admetia que la seva preferència per encapalar la llista dels convergents era l'actual regidora Mª José Recoder, alhora que elogiava el tarannà de l'Aclalde i ara candidat a la reelecció, Joan Antoni Baron. Val a dir que Mª José recoder no repeteix a la lista de CiU, així com no ho fan Antoni Valls i Josep Lluís Martí, d'Unió, que han acusat el candidat actual, Joan Mora, de prepotència i de formes inacceptables. Sé de força gent de CiU que, per si les mosques, es distancien de Mora en privat.
:
El més sorprenent d'aquest candidat (que encara no ha descobert que set per quatre fan vint-i-vuit), és que quan critica els anys de permanència del PSC al Govern com a únic argument de campanya, obviant que hi ha hagut eleccions pel mig, i no s'adona del ball de candidats que la coalició ha anat oferint. El 1979, Ramon Pla. El 1983, el senyor Josep Beltran. 1987 i 1991 va repetir el diputat Ramon Camp. El 1995 fou Josep Mañach. El 1999, Ramon Camp, torna de nou i marxa de nou, molt de pressa, molt de pressa. El 2003 Joaquim Esperalba i ara aquest senyor de Cabrera. Senyor que s'estrena amb mal peu, amb una crisi al seu grup municipal, plegant-li dos regidors importants pel seu grup. Hi ha qui ja es pregunta pel candidat del 2011. Vint-i-vuit anys de no saber on van, potser. Foto: Recoder, entre els regidors Martí i Esperalba en un ple recent. Autor: R. Gallofré (capgros.com)
:
Publica un comentari a l'entrada