dissabte, de maig 12, 2007

Per les dones | El Tot *

Per les dones
:
Dimecres passat vam presentar el programa del PSC per a la igualtat de les dones. Ho vam fer al recent Centre d'Informació i Recursos per les Dones, a Rocafonda, amb dues candidates lligades al barri, la Glòria Figuerola i l'Ana Barrera. I, òbviament, també amb Baron, altres candidates i regidores i altres persones vinculades al moviment per a la igualtat a Mataró i que ens han ajudat, sota la coordinació de la Marian i el seu grup de treball al front de la Secretaria de la Dona del PSC de Mataró, a fer el programa. Aquest Centre, el treball que fa l'Ajuntament des de fa ja uns anys i la nova Llei d'Igualtat donen un impuls important a aquesta matèria.
:
Els socialistes, que volem una regidora de la Dona que compti amb amb recursos econòmics i tècnics específics, també proposem ampliar el Centre Integral de la Dona a Rocafonda com a nucli de totes les polítiques adreçades a les dones (serveis formatius, sanitaris, laborals, atenció personalitzada...). El farem a l'equipament que sorgirà al carrer Gibraltar, d'acord amb el que hem volgut: que els barris també tinguin centralitats.
:
No deixarem de realitzar campanyes d’informació, sensibilització vers la igualtat de gènere i vers la violència masclista. També transformarem l’actual Consell d’Igualtat d’Oportunitats en el Consell de Dones amb presència de totes les entitats de la ciutat que treballen per les dones (com fins ara), i sumant-li representants de tots els agents socials de la ciutat (associacions empresarials, sindicats, àmbit educatiu, sanitari, jurídic, esportiu, etc) perquè així esdevingui un consell més representatiu de la realitat social. Donarem també un nou impuls al Protocol contra la violència vers les dones, assolint més coordinació entre els serveis i un seguiment més estricte de les actuacions que es porten a terme. Alhora, desenvoluparem dos centres familars per infants de 0 a 3 anys, que permetin la conciliació de la vida familiar i laboral, un dels reptes que tots, dones i homes, hem d'assumir els propers quatre anys. I, com va anunciar l'Alcalde i candidat a la reelecció, farem un Govern paritari. Sols o acompanyats, aquesta serà la nostra exigència. Foto: QM.
:
Ara estem més segurs i millor preparats *
:
En matèria de seguretat ciutadana, a Mataró, el Govern té tres objectius. Un, la reducció del nombre de delictes. Dos, la reducció del nombre d'accidents de trànsit. I, tres, una actuació més global en el conjunt de riscos, nous i vells, que anem adquirint en tant que ciutat desenvolupada. Però hem avançat o hem retrocedit? Mireu, en els quatre anys que van de 2003 a 2006, els delictes han baixat un 10,8%, arribant a un dels nivells més baixos que hem vist mai. Si ens fixem en la proporció per nombre d'habitants, la reducció encara és més gran. Lluny queda, per sort, la precària situació en què ens abocà el Govern del PP amb gairebé el desmantellament del Cos Nacional de Policia molt abans del desplegament dels Mossos, justament els anys que s'incrementen nous fenòmens com el de l'estrangeria, que són de la seva competència. Un desastre. Ara, amb més agents de policia que mai als carrers de la ciutat, amb patrulles mixtes Mossos-Policia Local, amb actuacions conjuntes que permeten més detencions, etcètera, podem atendre amb més qualitat les necessitats de seguretat de la ciutadania.
:
Els accidents han baixat en el mateix període un 24,6% (mentre que s'han estancat a la resta d'àrees urbanes). No podem fer broma amb això. Reconec que les mesures per aconseguir-ho no són massa populars (bo i que han baixat el nombre de multes), però l'objectiu bé s'ho val. I, per últim, en atenció als nous riscos, he de dir que Mataró està més preparat que mai davant un incident, una catàstrofe o un incendi. I que, amb l'aplicació de la nova Ordenança de Civisme, podem atendre el principal que els veïns volen per als seus barris: més tranquil·litat i respecte als que hi vivim.
:
* publicat avui a la revista El Tot Mataró, avui.
:

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Em fa gràcia com els politics prediquen la igualtat per tal de guanyar vots i després tenen a les seves dones treballadores carregant amb tota la feina de casa.

Unknown ha dit...

Per cert, tinc quasi 26 anys, si tens cap problema/dubte amb les meves opinions no cal recórrer a terceres persones, em pots contactar a mi directament.

Et recordo que jo us he votat durant anys i també us pago la nòmina, així que tinc tot el dret a expressar-me lliurement com a ciutadà de Mataró que paga els seus impostos. Això sí, de votant n'acabeu de perdre un per sempre. Visca la llibertat d'expressió!